gimenez-2

VK Sportphoto

Nieuws

Van Hanegem: "Een goed resultaat in Rome na de zwakke vertoningen, dat kan gewoon"

Van de redactie

Willem van Hanegem is kritisch op Feyenoord na de verliespartij in Twente en moeizame overwinning in Waalwijk. Dinsdag staat voor de Rotterdammers een van de belangrijkste wedstrijden in jaren op het programma, het uitduel in Rome tegen Lazio. In het Algemeen Dagblad geeft De Kromme aan dat een overwinning in Rome zo goed als zeker voor overwinteren in de Champions League kan zorgen.

De Romeinen maakte ook geen indruk dit weekend op de oud-Feyenoorder. Lazio verloor met 1-0 van Bologna. "Ik heb naar Lazio gekeken tegen Bologna met een uitstekende Joshua Zirkzee als spits en ik kreeg alweer de indruk dat het beste er wel vanaf is bij Lazio. Maar goed, Feyenoord deed de laatste twee wedstrijden ook pijn aan de ogen. Zouden er spelers zijn bij Feyenoord die het hier en daar wat hoog in hun bol hebben gekregen?"

"Dat ze na afloop riepen dat er wat kansen waren gecreëerd tegen RKC is hartstikke leuk, maar het zou vooral gek zijn geweest als dat tegen tien spelers niet het geval was geweest", aldus Van Hanegem. "Een slechte generale, het zegt vaak niets. Feyenoord staat voor een van de belangrijkste wedstrijden van de laatste jaren. Een overwinning in Rome tegen Lazio betekent zo goed als zeker overwinteren in de Champions League en dat zou een prachtige prestatie zijn voor een club die jarenlang niet eens meer durfde te denken aan het hoogste niveau in Europa. En een goed resultaat in Rome, zelfs na de zwakke vertoningen tegen FC Twente en RKC, dat kan gewoon."

Gimenez miste een strafschop tegen de Waalwijkers, maar dat was niet het enige punt waar de spits van de Rotterdammers het liet liggen. Het dominante spel kon de ploeg van Arne Slot na Lazio-thuis niet voortzetten tegen Twente en RKC. "Na de winst tegen Lazio werden ze echt bedolven onder de complimenten. Maar na die partij zag ik zo veel spelers tweemaal een heel laag niveau aantikken. Santiago Giménez voorop. Dat hij en zijn vrouw in een dinosauruspak willen picknicken, dat moeten ze helemaal zelf weten. Maar hij moet snappen: bij een club als Feyenoord word je wekelijks langs de meetlat gelegd en tegen FC Twente was het helemaal niks en tegen RKC dus weer niet. Dan vinden mensen zo’n dinopak opeens een stuk gekker. En nee, ik kijk niet puur naar die zwakke penalty. Giménez had Feyenoord snel op 0-2 moeten zetten, dat is zijn taak."

"Maar Luka Ivanusec en Igor Paixão heb ik ook niet gezien in Waalwijk. Net zo goed als David Hancko maar wat deed. Ja, die Denilho Cleonise van RKC was ontzettend snel, hoorde ik. Het is wat hè, een snelle aanvaller. Dat zie je niet vaak, toch? Ophouden hoor met die onzin. Hij laat zich bij de 1-0 gewoon in de luren leggen en dat was een week eerder tegen FC Twente ook al zo met Manfred Ugalde", besluit Van Hanegem.

Delen

Reacties

zwakke vertoningen. pff. kritiek geven om het kritiek geven is dat.
Willem wil iedereen even met beide benen terug op de grond.