dsc01660

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Van Hanegem: "Feyenoord had een penalty moeten krijgen"

Van de redactie

Willem van Hanegem denkt dat deze weken cruciaal zijn voor het verdere verloop van de competitie. Dat vertelt de Feyenoordlegende in Algemeen Dagblad.

“De eindstreep in de Eredivisie is nog lang niet in zicht, maar je voelt wel dat dit héél belangrijke weken zijn voor de vijf clubs die strijden om de landstitel. Los van de resultaten vond ik Feyenoord toch de beste indruk maken. Ze speelden in Enschede bij vlagen goed en dat is niet makkelijk tegen dit FC Twente”.

De Kromme kan zich vinden in de keuze van Arne Slot om Gimenez op te stellen boven Danilo. “Santiago Giménez is op dit moment de logische keuze in de spits, hij maakt Feyenoord toch iets gevaarlijker. De ploeg zoekt naar doelpunten en dat is waar hij volledig op gefocust is. Meevoetballen is niet echt zijn ding”. 

Van Hanegem zag scheidstrechter Allard Lindhout een hoofdrol spelen. “Feyenoord en FC Twente ontliepen elkaar niet veel en dan komt het soms aan op een meevaller. Die Allard Lindhout vond die handsbal van Robin Pröpper het gevolg van het duwtje van Giménez en dat was echt te makkelijk. Feyenoord had daar een penalty moeten krijgen. Zelfs Twente-trainer Ron Jans had dat normaal gevonden, zei hij na afloop. En 1-1 of 1-2, het is nogal een verschil hè”.

Het Feyenoordicoon denkt dat de arbitrale beslissing in Enschede kan doorwerken richting de topper van komende zondag, wanneer Feyenoord en PSV elkaar ontmoeten in Rotterdam. “In de strijd om de titel kan elk besluit als beslissend aanvoelen en dit negeren van hands door Lindhout zal hebben aangevoeld als benadelen. In Zeist moeten ze dat niet tweemaal achter elkaar in een topwedstrijd willen.”

Delen

Reacties

Willem heeft altijd gelijk!!
Iets bekend over Booth van Utrecht?
****** hond scheidsrechter, tegen psv ook door hem genaaid en nu weer , Floot zwaar tegen Feyenoord vandaag , opzichtig duwen met twee handen werd niet bestraft door hem en dan zo n licht duwtje wel , kan hier zo boos om worden
Feyenoordmuntendam
Als het andersom was ging die op de stip
Ik denk dat heel voetbalminnend Nederland het daar wel mee eens is.
Het was beter geweest als de Var dat ook had gevonden.
It is what it is.