Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sports photography

Nieuws

Van Hanegem: “Met Aursnes was het vorige week ook stroef”

Van de redactie

Feyenoord nam zondag na een moeizame wedstrijd tegen RKC, dit keer wel de drie punten mee naar huis. Clubicoon Willem van Hanegem zag Feyenoord een stroeve en slordige wedstrijd spelen, net als tegen SC Heerenveen een week eerder.

In het Algemeen Dagblad geeft Van Hanegem in zijn column aan dat hij met of zonder Aursnes weinig verschil zag. “Er wordt een nieuw elftal opgebouwd en dan hoor je altijd: 'Dat heeft tijd nodig'. Of als het niet loopt, missen ze vaak een speler die nét weg is. Fredrik Aursnes was een leuke speler, daar zal iedereen het over eens zijn. Verleden week tegen Heerenveen deed hij nog mee bij Feyenoord en toen was het spelbeeld hetzelfde als tegen RKC. Stroef en slordig. Anders gesteld: zou het tegen RKC als een trein hebben gedraaid als Aursnes mee had gedaan? Dat lijkt mij ook niet, toch?”

Van Hanegem is blij dat het geld op het moment richting Feyenoord komt. “De club wilde dat graag voor elkaar krijgen en het is gelukt. Toen ik ooit trainer van Feyenoord was, zei ik eens dat de club zo arm was dat we nog geen smurf konden kopen. Dat heb ik geweten. Vanuit alle windstreken, zelfs vanuit België en Duitsland, kreeg ik smurfen opgestuurd. Ik heb sindsdien alle smurfen die er zijn.”

Ook zag ‘De Kromme’ Feyenoord het vooral zichzelf lastig maken. “Feyenoord moet het laten zien tegen ploegen die erg ver achterover leunen en ik denk dat ze dan zelf de ruimtes te klein maken. Ik zie drie spelers op een lijn voorin, maar het middenveld en de verdedigers schuiven ook maar op naar voren. Dan is het logisch dat een spits als Danilo nauwelijks aan bod komt. Dat is een goede speler, maar de ruimtes zijn zo klein, hij kan geen kant op. Dat is ook geen kwestie van wennen of nog tijd nodig hebben. Als er straks tegenstanders komen die wel mee willen voetballen, zul je hem echt wel gaan zien.”

Delen

Reacties

Hij heeft natuurlijk een punt. Aursnes is natuurlijk een geweldige speler, maar ook niet onvervangbaar.
Verder zie je af en toe hoe geweldog veel voetbal in de ploeg zit.
De manier waarop in de 1e helft over 4-5 schijven met korte combinaties de bal wordt vrij gespeeld. Of in de 2e helft de aanval et Pedersen, Walemark en Dilrosun(? Even kwijt)
Wanneer dit team is ingespeeld wordt het genieten geblazen
Over de hele linie loopt het nog stroef. Al zie ik wel veel potentie in een middenveld met Kökçu, Timber en Szymanski. Lekker met de punt naar voren, met een echte nummer 10.
van Hanegem die iets gezegd heeft en hier heeft nog niemand gereageerd Deze website loopt nog niet optimaal :)
Rustig aan jongen... We willen hier geen FR12 toestanden! Deze site is namelijk op alle vlakken superieur.