Jim Breeman Sports Photography Willem van Hanegem en Rinus Israel.

Jim Breeman Sport photograpy

Nieuws

Van Hanegem: "Spartanen hopen dat Feyenoord geen kampioen wordt"

Van de redactie

Feyenoord vervolgt de race om de landstitel zondag in de stadsderby tegen Sparta. Willem van Hanegem is verrast door de goede prestaties van de Kasteelheren. “Zeg je voor de start van de competitie: Sparta staat zesde na 28 wedstrijden, dan had ik je niet geloofd. Maar als ik kijk naar het niveau daaronder dan is het eigenlijk wel logisch. Sparta is beter dan de ploegen die onder ze staan en dus horen ze ook op plek zes”, zo zegt hij in Algemeen Dagblad.

Toch vind De Kromme dat Feyenoord gewoon moet winnen van de Spartanen. “Je moet wel het respect hebben, maar meer ook niet. Je staat niet voor niks bovenaan. Al is het leuk dat zij het ook goed doen.”

Van Hanegem werkte in 2001 een paar maanden bij Sparta en merkte dat de gunfactor voor Feyenoord daar niet groot is. “Ik vind het soms raar. Ik heb nooit gehoopt dat Sparta zou verliezen. Behalve van ons dan, maar voor de rest mogen ze alles winnen. Maar ik heb wel het gevoel dat Spartanen hopen dat Feyenoord geen kampioen wordt.” Van Hanegem beaamt dat Spartanen wat meer voor Ajax zijn dan voor Feyenoord. “Ik denk dat je er dan dichtbij zit. Zo is het wel.“

De Feyenoordlegende zegt zelf een zwak te hebben voor alle Rotterdamse clubs. “In Rotterdam hebben we drie ploegen in de Eredivisie. Dat is toch geweldig.” Hij zou als speler zelfs de helpende hand toesteken als dat nodig is. “Als er één club is uit Rotterdam die kan degraderen, en wij zijn al kampioen en moeten tegen ze spelen, dan zou ik mij geen drie slagen in de rondte lopen.” 

Delen

Reacties

Vak-s-are-magic
Ow Willem zing een liedje voor mij alleeeen
Want het junkie uit Spangen die breekt z’n been

We willen bloed aan die noppen/schuim op die bekken zien
En hun de bk te wensen
Tja Willem heeft gewoon gelijk, bij sparta zien ze liever die neuzen kampioen worden dan ons. Gewoon gek dus zondag gewoon 3 punten pakken en dat kasteel stil krijgen