Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Van Hanegem tipt Slot: ‘Yankuba Minteh in de spits tegen Celtic’

Van de redactie

Willem van Hanegem is te spreken over de potentie van Feyenoord-huurling Yankuba Minteh. “Ik denk dat het een aardige speler wordt”, zo zegt hij over de aanvaller in Algemeen Dagblad.

Minteh wordt dit seizoen door de Rotterdammers gehuurd van Premier League club Newcastle United. “Wat mij bevalt, is dat hij niet lui is. Hij doet gewoon z’n stinkende best”, aldus Van Hanegem. Dat Minteh soms wat ongeduldig oogt, neemt de Feyenoord-legende voor lief. “Soms wil hij zo graag, dat het verkeerd afloopt. Dat heb ik liever dan dat je staat te koekeloeren en je best niet doet.”

Van Hanegem ziet in Minteh ook de oplossing in de punt van de aanval voor de Champions League wedstrijd tegen Celtic, aangezien trainer Arne Slot niet kan beschikken over de geblesseerde Ayase Ueda en de  geschorste Santiago Gimenez. “Ik zou Minteh in de spits niet gek vinden. Het is een sterke gozer en hij is snel”. 

De oer-Feyenoorder zegt wel dat het een noodgreep betreft. “Die twee die niet mee kunnen spelen zijn van grote klasse. Dan moet je even een andere hebben. Of wil je zonder een spits spelen?”. Buiten de spitspositie zou Van Hanegem vasthouden aan de beoogde aanval. “Dan zou ik Paixão gewoon op rechts zetten en Ivanusec op links.”

Delen

Reacties

Zou Ali of Ondřej Lingr niet een betere optie zijn in de spits ?
Ali nee, Lingr ja. Komt qua spel het meest in de buurt van een spits en is de beste afmaker.
Niet tegen Celtic, want wij spelen waarschijnlijk op hun helft
Minteh is snel gewoon alle baen op hem.
Gaat een sensatie worden.
moet zeggen dat ik het wel knap vind hoe snel Minteh zich aanpast. Komt op net 18-jarige leeftijd vanuit Gambia naar Denemarken, speelt daar 1 seizoen (niet eens bij een topclub) en doet nu al redelijk mee bij ons.