geertruida-psv

Alexander Santos Lima / @alexander.santoslima

Nieuws

Vermoedelijke opstelling • 'Slot kiest voor zelfde elf: Geertruida gewoon in de basis'

Stan

Na de eerste interlandperiode van dit seizoen hervat Feyenoord zaterdag de competitie met een wedstrijd tegen sc Heerenveen. Met de overtuigende 1-5 overwinning tegen FC Utrecht nog in het achterhoofd, lijkt er voor Arne Slot niet veel reden om de opstelling om te gooien tegen de Friezen. 

De selectie van de Rotterdammers is echter niet zonder kleerscheuren uit de interlandbreak gekomen. Lutsharel Geertruida haakte gebleseerd af bij het Nederlands Elftal, maar kan zo goed als zeker in de basis beginnen tegen Heerenveen. Ayase Ueda, die tegen Utrecht als invaller zijn eerste Feyenoord-goal maakte, moet langer gemist worden. De Japanner liep een blessure op bij de nationale ploeg en kan daardoor meerdere weken niet in actie komen. 

Daarnaast zal ook Bart Nieuwkoop niet van de partij zijn tegen Heerenveen. De rechtsback viel uit op de training en is niet fit genoeg voor speelminuten. Arne Slot kan verder, op Justin Bijlow na natuurlijk, wel over een fitte selectie beschikken. Ondanks dat dinsdag het Champions League-duel met Celtic op het programma staat wordt er dan ook niet verwacht dat de oefenmeester spelers gaat sparen. 

Ook Heerenveen kampt met de nodige absenties. Waar Feyenoord-huurling Patrik Wålemark nog niet fit genoeg is om te debuteren, moest aanvoerder Pawel Bochniewicz vrijdag de training staken. Het is nog niet bekend of de Pool aan de aftrap kan beginnen tegen Feyenoord. Daarnaast mist trainer Kees van Wonderen middenvelders Thom Haye en Charlie Webster, die beiden een schorsing uitzitten, én de met een hamstringblessure kampende Pelle van Amersfoort.

Toch is er ook goed nieuws voor de club uit Friesland: Sven van Beek zit voor het eerst sinds 7 januari weer bij de selectie. De oud-Feyenoorder kampte met een blessure aan zijn achillespees, die hem ruim acht maanden aan de kant hield. Ook smaakmaker Osame Sahraoui kan in De Kuip weer meedoen, nadat hij voor de interlandbreak met enkelklachten rondliep. 

Vermoedelijke opstelling Feyenoord (1-4-3-3): Wellenreuther; Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Gimenez, Ivanušec.

Vermoedelijke opstelling Heerenveen (1-4-5-1): Noppert; Ali, Van Ottele, Bochniewicz (C), Köhlert; Nunnely, Tahiri, Olsson, Brouwers, Sahraoui; Nicolăescu. 

 

Delen

Reacties

Het transferwindow in Turkije is vannacht ook gesloten en geen witte rook over Dilrosun. Ik neem dus aan dat hij nog steeds Feyenoorder is?
Trieste familieomstandigheden lees ik van de Dordrecht-watcher