van-wonderen

VK Sportphoto

Nieuws

Van Wonderen acht Feyenoord in staat prijzen te winnen

Stan

In een moeizame wedstrijd wist Feyenoord zondagmiddag met 1-2 af te rekenen met SC Heerenveen. Kees van Wonderen, die als speler in Rotterdam-Zuid ondere andere de UEFA Cup won, was desondanks erg te spreken over het spel van de ploeg van Arne Slot. Dat liet de trainer van de Friezen na afloop van het duel weten bij ESPN.  

Dat Heerenveen het lastig ging krijgen tegen Feyenoord had Van Wonderen al voorzien. De 54-jarige oefenmeester haalt het doelpunt van Santiago Giménez aan om de klasse van de Rotterdammers te illustreren: "De bal gaat naar buiten, naar Giménez, dat is een linkspoot. Daar moeten we gewoon korter op dekken. Dan kom er wel een overlap, maar dat hebben wij van tevoren ook benoemd."

In de loopactie die Marcus Pedersen voorafgaand het doelpunt van de Mexicaan maakt, ziet de Heerenveen-trainer het kenmerk van een topteam. "Het spel over de zijkant, de samenwerking daarin tussen je back en buitenspeler om kort te dekken en overlap te verdedigen. Dat doen topploegen. Die hebben dan een back; je ziet ook weer een jongen die daar overheen vliegt (Marcus Pedersen), over Giménez. Dat geeft hem net even de ruimte om binnendoor met zijn sterke linker de verre hoek op te zoeken.”

Van Wonderen zag in het Abe Lenstra Stadion hoe Feyenoord in een lastige wedstrijd toch weer aan het langste eind trok. Daar ligt volgens de oud-Feyenoorder de kracht van de huidige koploper. Hij acht de selectie van Slot dan ook in staat prijzen te pakken dit seizoen. "Daar herken je ook een goede ploeg aan, en zo kun je Feyenoord denk ik wel een beetje omschrijven, dat ze in staat zijn om toch de wedstrijd voor hen de goede kant op te laten vallen. Komen ze achter, dan weten ze terug te komen. Of ze weten een voorsprong vast te houden, hoe ze het ook doen. Tegen NEC voor de beker waren ze bijna uitgeschakeld en weten ze toch nog weer terug te komen. Dan kom je een eind, dan ga je prijzen winnen, als dat jouw kant op valt."

 

Delen

Reacties

Natuurlijk kan het. Sinds we op trainingskamp zijn geweest is ons positiespel duidelijk verbeterd. We beginnen Giménez steeds makkelijker te vinden, en Wieffer heeft ons ook sterker gemaakt. Als we zondag weer overeind kunnen blijven, begint het er goed uit te zien voor ons. Zo niet, dan doen we nog gewoon mee.
Feyenoord doet het "gewoon" goed, en tuurlijk zijn er verbeterpunten maar, vergeet niet dat ze zware wedstrijden hebben gespeeld en je mist een paar basisklanten...
Kijk naar de stand 1x verloren en onnodig en 7x gelijk de rest gewonnen en geen punt gestolen, dus gewoon prima trots op Feyenoord!.
Ook logisch na zo’n zwaar progamma wees blij dat je met drie punten de bus in stapt iedereen had lood in de benen wat niet zo gek is
Goed bedoeld Kees, maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat dat nou juist NIET de indruk was die ik gisteren kreeg. Iedereen deed zijn best, sommigen speelden ook goed maar het prestatieniveau van het elftal op geheel is op dit moment niet zodanig dat de kans op prijzen erg hoog is. Met name vanaf de flanken voorin blijven de prestaties ondermaats.
En Gimènez maakte een mooie goal maar Mario Been zat er volkomen naast toen hij zie dat Santi maar een klein gaatje nodig heeft om te scoren. Volgens mij heeft hij juist (te) veel ruimte nodig om in kansrijke positie te komen.
Die ruimte krijgt hij soms en dan is hij heel goed (gisteren + bv. zijn kopballen tegen Sturm Graz en FC Twente) maar veel vaker krijgt hij die ruimte niet en dan is hij direct minder dreigend en (dus) ook minder functioneel dan Danilo. Je zou hem een ouderwetse Coerver-trainer toe wensen om zich verder te ontwikkelen.
En wat dat prijzen winnen betreft, bij voldoende verbetering van het prestatieniveau kan het maar dan moet het echt beter dan afgelopen week tegen NEC en Heerenveen en veel effectiever dan de wedstrijden daarvoor.
Wat negatief weer bah. Ga lekker op n 020 site trollen
Wat is er negatief aan het wijzen op tekortkomingen? In de wedstrijden tegen FC Utrecht, Ajax, FC Twente en PSV zag je dat Feyenoord in staat was om een geweldig overwicht te realiseren maar daar of onvoldoende (echte) kansen mee creëren of dat als de kansen er wel waren de doelpunten uitbleven.
Zowel tegen PSV als tegen NEC voor de beker zagen we dat zodra de tegenstander in ons zestienmetergebied kwam er een tegendoelpunt viel. Dat verzin ik niet want dat heeft iedereen in het stadion of op tv kunnen zien.
Als Feyenoord aanspraak wil maken op een prijs dan zal het op die punten het niveau moeten verbeteren, anders win je alleen een prijs als de tegenstanders het nog sterker laten liggen.
Dat je een dergelijk betoog als trollen afdoet, is de reactie van een gefrustreerd persoon en de verwijzing naar Ajax ronduit belachelijk. Ik ken je leeftijd niet maar het zou zo maar kunnen dat ik al Feyenoordsupporters was toen jij nog niet eens een twinkeling in de ogen van je ouders was. En Feyenoordsupporter zal ik blijven ook maar daarom ben ik nog niet blind voor verbeterpunten als die er zijn.
Niet helemaal eens Kees(Pijl). Je best doen is een doodgooier. Zie juist dat wanneer de spelers echt voor de volle 100% erin gaan Feyenoord erg goed en bijna onverslaanbaar is. Dan heeft Kees (vW) dus gelijk en maken ze kans om prijzen te winnen. Dit zag je bijvoorbeeld tussen de 15e en 45e minuut, waarin er echt goed werd gespeeld en Heerenveen kansloos was. Alle (en hele) wedstrijden die 100% volhouden lijkt echter een probleem. Wanneer sommige spelers net iets gas terugnemen zie je direct de zwakheden en worden tegenstanders gevaarlijk en komen wij niet meer in kansrijke posities. Eerste 15 minuten gisteren zag je gewoon net ff wat minder felheid en ook na de rust was de echte drive stuk minder. Dan zie je ons in de problemen komen.
Natuurlijk maken ze kans om prijzen te winnen en de inzet van de spelers is formidabel. En ik kan mij in de vele jaren dat ik Feyenoordsupporter ben niet herinneren zo onder de indruk te zijn geweest van één speler als dit seizoen van Orkan Kökcü om nog maar eens iets positiefs te benoemen.
Maar als Feyenoord "erg goed" was geweest dat het, juist vanwege dat "voor de volle 100% erin gaan"; het enorme overwicht en in 2 wedstrijden het aantal kansen, van de 4 wedstrijden tegen FC Utrecht, Ajax, FC Twente en PSV er iig 2 gewonnen. En dat is niet het geval. Hartstikke jammer, maar het is een gegeven dat we structureel moeilijk aan onze goals komen en we ze in een beperkt aantal wedstrijden ineens verdomd makkelijk tegen krijgen. Als dat niet verbetert, dan maken we nog steeds kans prijzen te winnen maar zijn we afhankelijk van de vraag of onze tegenstanders ook minder rendement halen uit hun kwaliteiten.
Valt juist dat op dat Gimenez ook in kleine ruimtes en met veel tegenstanders erg sterk is. Bijvoorbeeld het versieren vd penalty na een rush tussen 3 of 4 NEC spelers en het passeren van 2 spelers in de 16 tegen dezelfde tegenstander woensdag waar de handsbal met penalty uit voortkwam.

Verder moet je natuurlijk meenemen dat we gisteren een zware topper en 120 minuten bekervoetbal in de benen hadden, beide met lange inhaalraces tot in de blessuretijd. En dan hebben we ook nog Timber die niet 100% is en Wieffer voor wie deze intensiteit helemaal nieuw is. Logisch dat je zo'n pittige uitwedstrijd dan wat minder overtuigend wint.
Kees pijl ga nu eens ergens anders lopen janken
Want altijd dat negatieve geouwehoer van jou
Ga supporter van die jank club uit 020 worden want daar pas je goed thuis
Dus ******* au. Op man