danilo-paixao

VK Sportphoto

In beeld

Vanavond op TV: Danilo & Paixão - Brothers for Life

Stan

Sinds dat ze beiden de overstap naar De Kuip maakte afgelopen zomer, zijn ze onafscheidelijk: Danilo & Paixão, de twee Brazilianen van Feyenoord. De een was inmiddels gewend aan Nederland en nam de ander bij de hand tijdens zijn eerste maanden in een nieuwe omgeving. Inmiddels is het duo nauwelijks meer weg te denken bij Feyenoord: in het oefenduel tegen Club Brugge zorgde beide spelers met een goal voor de 2-0 eindstand. ESPN zendt vanavond om 21:00 de documentaire 'Brothers for Life' uit waarin de band die de landgenoten hebben centraal staat. 

Danilo (24) maakte vorige zomer al vroeg de overstap van Ajax naar Feyenoord. De spits, die vooral op huurbasis bij Twente liet zien een neusje voor de goal te hebben, kon door de Rotterdammers transfervrij worden opgepikt. Ondanks dat hij gedurende het kampioensseizoen zijn basisplaats verloor aan Gimenez, kwam hij alle 34 Eredivisieduels in actie en scoorde hij 10 keer. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen is de spits in vorm: Danilo scoorde zowel tegen PEC Zwolle als Club Brugge.

Igor Paixão (23) werd pas in augustus voor ruim vier miljoen overgenomen van het Braziliaanse Coritiba. De vleugelspeler wordt gezien al de vervanger van de naar Leeds United vertrokken Luis Sinisterra. In de eerste maanden moet Paixão wennen aan het leven en voetballen in Nederland. Daarbij wordt hij geholpen door zijn landgenoot Danilo, waardoor een hechte vriendschap ontstaat. Gedurende het seizoen laat de kleine buitenspeler steeds meer zijn kwaliteiten zien en uiteindelijk is hij goed voor 7 doelpunten en 5 assists in 28 competitiewedstrijden. 

De ESPN-docu Brothers for Life is vanavond om 21:00 te zien is op ESPN

 

Delen

Reacties

Soort van afscheidsvideo van Danilo als het ware. Kunnen de Danilo fans nog een keer genieten van hem, maar het is echt klaar.
Iedereen die van hem af wil (in het andere artikel) vanavond verplicht even kijken ;-)
Krijgen we dan ook een compilatie van balverlies van de beste man in de zestien meter i.c.m. de halve schotjes?
Zou het artikel eerst eens lezen...
Dat is toch geen argument, dat die moet blijven. De gesuggereerde compilatie zou dat echter wel zijn…
Sommige (reserve-) spelers zijn erg belangrijk in de kleedkamer en in het begeleiden van andere (nieuwe) spelers... Ik ben er zeker van dat zoiets wel degelijk ook een argument is in een discussie of een speler mag vertrekken of niet... Dat is kijken naar het totaalplaatje... En zoals al aangegeven ga je voor 3 miljoen (kunnen maar de helft weer investeren) niet een gelijkwaardige vervanger vinden...
Denk niet dat je voor dat geld een betere spits ktijgt.
Met Santi aardig gelukt anders 😅
Weet wel zeker van niet. Goud waard deze gozer. Los van zijn behoorlijk aantal goals.
Ik ben van mening dat Danilo nog van grote waarde kan en gaat zijn aankomend seizoen dus hoop dat ie blijft💪
Alleen zullen de brothers het misschien nu apart van mekaar moeten gaan doen 😏