de-kuip-binnen

Nieuws

VASF strijd voor rechten: "De enige taal die Feyenoord en stadiondirectie verstonden"

Dennis

De onderlinge relatie tussen de Vereniging Aandeelhouders Stadion Feijenoord (VASF) en Feyenoord in samenwerking met de stadiondirectie, lijkt behoorlijk bekoeld. De aandeelhoudersclub meldt in haar eigen magazine Perspectief, dat er wederom is getornd aan haar statutaire zitplaatsrecht.

“Een jaar geleden waren we nog volop in discussie – of is conflict een beter woord – met de BVO en Stadion over de inbreuk op onze rechten als V-Aandeelhouders. Uiteindelijk heeft de BVO zijn keutel ingetrokken en mochten alle V-Aandeelhouders gewoon naar de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht conform ons statutair recht”, zo blikt voorzitter Conré Oostrom terug. “Helaas was hier wel het machtsmiddel kort geding jegens de BVO en jegens de stadiondirectie voor nodig, wat wij, na het intrekken van het onzinnige initiatief door de BVO, de dag voor de wedstrijd konden intrekken. Jammer dat het zover moest komen, maar blijkbaar was dit de enige taal die BVO en Stadiondirectie verstonden.”

Champions League kaarten
De discussie rondom de kaarten voor FC Utrecht stond niet op zich, zo meldt de VASF. “Ook in september is er intensief overleg met stadiondirectie en BVO nodig geweest, om ervoor te zorgen dat de aandeelhouders een week voor iedere Champions League wedstrijd alsnog een losse toegangskaart konden bijkopen, nadat ze gepasseerd waren voor de aankoop van passe-partouts.” De aandelenclub is van mening dat hun rechten wederom door de club en het stadion zijn geschonden. “Gelukkig worden wij hier niet van. Er is door de BVO wederom, zonder enige vorm van vooroverleg, getracht inbreuk te plegen op de statutair vastgelegde rechten – sinds 1937 – van de V-Aandeelhouders.” Van Oostrom: “Ook daar moest achteraf weer een oplossing voor geconstrueerd worden. Goed voor de relatie met en het vertrouwen in de intenties van de BVO was dit allemaal niet.”

Stadiondirectie blijft stil
“Het lijkt erop dat er door de BVO vergeten wordt dat (de rechtsvoorgangers van) de huidige V-Aandeelhouders De Kuip mede gefinancierd hebben, dus zonder die V-Aandeelhouders zou er geen Kuip geweest zijn”, aldus de VASF. De belangenvereniging had bovendien steun verwacht van het stadion waarvan zij aandelen hebben. “De stilte van de kant van de directie van Stadion Feijenoord in deze was teleurstellend. Immers, zij hoort ervoor te zorgen dat de statutaire rechten van de V-Aandeelhouders gerespecteerd worden en had dus moeten voorkomen dat deze discussie zou ontstaan.”

Dat de stadiondirectie en de club de statutaire bepalingen trachten op te rekken, heeft er inmiddels voor gezorgd dat de VASF extra voorzieningen treft voor eventuele toekomstige juridische rechtsgangen. De discussie rondom het zitrecht voor de wedstrijd tegen FC Utrecht kostte de aandelenvereniging een slordige 30.000 euro. Een rekening is vooralsnog niet door de stadiondirectie is opgepakt.

Delen

Reacties

Hebben die aandeelhouders, of hun voorouders beter gezegd, nu eenmalig een aandeel gekocht voor 100 gulden voor levenslang, en langer , zitrecht? Das een goeie deal....
Of later tegen een bedrag tussen de 45 e of 24000 e. Dat zijn ze nu waard las ik op 1908. Veel suppirters proberen ze nu te kopen.
Terecht dat die mensen en bedrijven opkomen voor hun rechten. Als ik jaarkaart Blijdorp heb en diergaarde zegt gewoon je moet voor die en die dagen wel eerst je kaartje aanvragen, zou ik ook pislink zijn
Mooi he. In Nederland zijn we heel goed in alles eisen waar we recht op hebben. De plichten of het grotere belang, een mooie toekomst voor Feyenoord, vergeten we dan maar even.

Een beetje meer bescheidenheid zou Oostrom z’n achterban sieren.

Maar helaas, ze willen natuurlijk nog wel op de borrel tegen hun vriendjes kunnen zeggen dat ze aandeelhouder zijn en er toe doen. Of anders een fikse vergoeding natuurlijk.

Zo goed voor de club wanneer we van deze bloedgroep af zijn.
Jaloers? Ik had er ook 2, verkocht voor 20 k per stuk maar betaalde elk jaar wel bijna 1000 bij voor toegang tot een zaal zonder consumpties en betaalde jaarlijks 3 of 400 euro belasting dus niet gratis