de-kuip-foto1908nl

archief 1908.nl

Nieuws

Zo ziet de nieuwe vergunning van Stadion Feijenoord eruit

Twan

Stadion Feijenoord heeft met gemeente Rotterdam afspraken gemaakt over de organisatie van wedstrijden en evenementen in De Kuip voor de komende 15 jaar. In de aankondiging van Stadion Feijenoord is terug te lezen dat de vernieuwde vergunning vooral in het teken staat van het beheersen van grote bezoekersstromen en nieuwe afspraken over geluidsemissie.

 

"Met het uitblijven van een nieuw voetbalstadion staat De Kuip voor de uitdaging om zich aan te passen aan de ontwikkelingen die de komende jaren voor de stadion-driehoek zijn voorzien," vertelt directeur van De Kuip Lilian de Leeuw in de aankondiging, "we willen een goede thuisbasis voor Feyenoord blijven en de ambities van de club faciliteren, grote nationale en internationale voetbalevenementen blijven organiseren en een voetbaltempel zijn waar iedereen zich welkom voelt."

Gebiedsontwikkeling zorgt ervoor dat de gemeente Rotterdam en Stadion Feijenoord zich toch genoodzaakt voelen om de vergunning aan te passen: "Tegelijkertijd willen we een goede buur zijn in een wijk die volop in ontwikkeling is. Dat was voor ons de reden om samen met o.a. de gemeente te gaan zoeken naar de beste nieuwe invulling van onze rol.”

Bezoekersstromen

In het nieuwe kader van de vergunning worden er zo plannen opgenomen om de bezoekersstromen rondom voetbalwedstrijden van zowel Feyenoord als internationale wedstrijden beter te beheersen. Één van de redenen hiervoor is de druk op de wijk en de stad te beperken. "We zijn nu eenmaal het stadion van een topclub en een plek waar grote voetbalwedstrijden kunnen plaatsvinden," aldus De Leeuw, "Die voetbalwedstrijden worden steeds meer eenevenement, met veel sfeer en entertainment. We willen supporters uit binnen- en buitenland graag
een fantastische ervaring meegeven."

Geluidsnormen

De andere grote aanpassing betreft de normen van de geluidsemissie. “We weten inmiddels uit ervaring en metingen dat voetbalwedstrijden meer geluid veroorzaken dan in de oude vergunning was voorzien. Daarom passen we in de herziene vergunning deze normen aan de realiteit aan." De directeur benadrukt hierbij dat het niet enkel om wedstrijddagen gaat bij geluidsoverlast. "Ook het omgevingsgeluid, geluid van bijvoorbeeld auto's, de trein of bedrijvigheid, in de wijk blijkt hoger te zijn dan oorspronkelijk opgeschreven”

Geen grootschalige concerten in de toekomst

Stadion Feijenoord heeft met de gemeente de afspraak gemaakt dat De Kuip vanaf 2026 niet langer meer grootschalige popconcerten zal organiseren. “Door helemaal te stoppen met popconcerten, dragen we
echt bij aan dat betere leefklimaat voor omwonenden en dat is gezien de nieuwbouwplannen
rondom het stadion des te belangrijker," vertelt De Leeuw over de afspraak, "natuurlijk is het niet meer kunnen faciliteren van popconcerten jammer, veel mensen hebben geweldige herinneringen aan een concert in De Kuip.
Maar de Kuip neemt hierin haar maatschappelijke verantwoordelijkheid ook vanuit het idee een 'goede buur' te zijn."

De aankondiging benoemt dat grootschalige zakelijke evenementen nog wel gewoon in De Kuip gegeven kunnen worden. De inkomsten van deze evenementen zijn belang voor een duurzaam gezonde begroting van het stadion. De zakelijke evenementen hebben volgens De Leeuw een heel ander karakter dan concerten, waardoor Stadion Feijenoord ervan overtuigd is dat ze hun plek in de buurt en verbinding met de stad zo beter kunnen invullen.

Compensatie

Voor het inleveren van de geluidsrechten kan Stadion Feijenoord van de gemeente een flinke compensatie verwachten. De gemeente is hiertoe bereid met het oog op de verbetering van het leefklimaat rond de (nieuwe) woningen als concerten in de toekomst niet meer in De Kuip georganiseerd zullen worden. Volgens De Leeuw gaat het om een eenmalige compensatie die De Kuip misloopt door de uitval van grote concerten. "Met de nieuwe afspraken en de eenmalige compensatie zorgen we nu voor een toekomstbestendige, gezonde bedrijfsvoering en blijven we voor Feyenoord, ook financieel, een solide thuisbasis."

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft vandaag de nieuwe plannen voor de gebiedsontwikkeling aan de gemeenteraad overhandigd.

 

Delen

Reacties

Straks ook niet meer te hard juichen.
Wat een land, overal wordt geld uitgegeven om productieve capaciteit NIET te gebruiken, of zelfs af te breken. Gas in Groningen, boeren, en moet de Kuip ook maar liever leeg staan.
@FeyenoordTM maar in het nieuwe stadion (Feyenoord city) toentertijd zouden wel concerten gaan plaatsvinden, dit is toch een 100% wraakactie vanwege het afketsen van FC
Precies dat...Waar PSV geholpen wordt door de gemeente Eindhoven zitten ze in Rotterdam ons alleen maar dwars.. waardeloze zaad gemeente
Hopelijk verandert er iets met een nieuwe burgemeester straks. FC lag ook letterlijk in een nieuwbouw wijk🥴
Stadion met een grote history, en van emotionele waarde voor ons allen, maar het is langzamerhand wel een vervallen oude tering zooi aan het worden, op een gegeven moment ben je uitgeschilderd, gestuct en getimmerd.
PSV een nog ouder stadion, die gaan binnenkort opnieuw uitbreiden
Het gaat niet om de leeftijd, het gaat om de staat van het stadion.
Rotterdam, de stad van moderne en iconische gebouwen, maar inmiddels ook de stad die te beroerd is om een stadion met goede voorzieningen te realiseren of hier aan wil bijdragen. Grote concerten van echte internationale artiesten horen in de Kuip en in Rotterdam. Daarnaast verdient de club Feyenoord ook veel meer steun van de gemeente. Blij dat die Marokkaan straks is opgedonderd.
Helemaal met je eens! Dan krijgen we hugo de jonge weet niet of het een goede burgemeester (minister iig niet)is maar het is iig wel een Feyenoorder. Wie zouden jullie graag als burgemeester zien?
Ik vind het veel erger wat vorige week in de media verscheen, dat Feyenoord per thuiswedstrijd 2.500 kaarten niet verkoopt. Dat is dus 2.500 X ca. 40 euro; een ton per wedstrijd mislopen.
Daar kan je heel wat zaken in het stadion van opknappen!
Helemaal met je eens! Dan krijgen we hugo de jonge weet niet of het een goede burgemeester (minister iig niet)is maar het is iig wel een Feyenoorder. Wie zouden jullie graag als burgemeester zien?
Het word gewoon tijd dat er nieuw stadion komt,het is gewoon een oude tering zooi!!!
De directie verkwanseld opnieuw een stukje Stadion Feyenoord
Met zulke beleidsmakers
Is de Kuip definitief verloren
Eerst een onbezonnen lening?
Nu geen concerten meer
Eenmalig bedrag ? Hoe gek kan je zijn
Achterstallig onderhoud ?
Blijven maar mails sturen over bereikbaarheid?
Gewoon verschrikkelijk 😤
De Kuip moet in EA FC 25 komen gauw!
Teveel scholen in de buurt om veilig. concert van Marco borsato te kunnen organiseren sws.
Stoppen met concerten?? Dat waren ze toch al aangezien Mojo bepaald dat stadion concerten 90% van de concerten in dat hok in 020 plaatsvindt aangezien het dak daar dicht kan en iets meer zitplaatsen kunnen verkopen. Dat het geluid gigantisch kut is boeit ze niet. Dus het is niet de gemeente en stadion Feyenoord die dat bepaalt hebben maar Mojo.
Sigaar uit eigen doos dit. Kuip faciliteert alleen maar kleine events, trouwerijen e.d., maar het grote geld van dance events, concerten en monster trucks zijn de echte money makers. Die komen niet meer. En met voetbal verdienen ze hoegenaamd niets. Echt wat een totale shit show is dit geworden.
Het lijkt erop dat het geld nodig is om het stadion te laten overleven. Maar de gemeente mag dat natuurlijk zo niet opschrijven, anders valt de hele wereld over ze heen. Gauw van die GS lening af en het noodzakelijke achterstallig onderhoud wegwerken, zou ik zeggen
Wat een zotten, staat volkomen haaks op de gedachte bij Feyenoord City waar concerten een belangrijke inkomstenbron waren.
Denk dat dit inderdaad niet goed is voor het stadion, hij moet wel blijven leven.
@FeyenoordTM uitkomst gesprek Newcastle - Feyenoord over Minteh? Gesprek zou in april zijn en als ik het goed heb zo’n week geleden

Is hierom ook de focus op Gil?
Dit heeft niets met dit onderwerp te maken, als hier meer bekend over is hoor je het vanzelf.