t-zand-feyenoordnl

VK Sportphoto

Nieuws

Verhuurde 't Zand hoopt op doorbraak in De Kuip: "Stadiongeluiden kan ik inmiddels wel dromen"

Stan

Shiloh ’t Zand maakt deze zomer op huurbasis de overstap naar FC Dordrecht. In het kader van de alliantie tussen Feyenoord en de KKD-club worden verschillende spelers van de Rotterdammers tijdelijk gestald aan de Krommedijk, waaronder dus de 20-jarige buitenspeler. In gesprek met het Algemeen Dagblad spreekt ’t Zand de hoop uit zich bij Dordrecht verder te kunnen ontwikkelen.

Feyenoord speelt een grote rol in het leven van ‘t Zand, die al op zijn zevende aansloot bij de jeugdopleiding van de Rotterdammers. "Ik woon al heel mijn leven in Rotterdam-Zuid, op nog geen vijf minuten lopen van Varkenoord. Vanaf mijn balkon zie ik De Kuip en de stadiongeluiden kan ik inmiddels wel dromen, daar ben ik groot mee geworden."

Inmiddels heeft de buitenspeler het in ieder geval al geschopt tot het Onder 21-team van Feyenoord, waarbij hij ook al ervaring bij het eerste elftal mocht opdoen. "In het eerste seizoen was Sipke Hulshoff onze trainer en dankzij zijn goede band met Arne Slot trainden we regelmatig samen met het eerste. Afgelopen seizoen, toen Melvin Boel weer mijn trainer was, gebeurde dat helaas minder."

Dordrecht 
In de hoop in de toekomst de stap naar het eerste van Feyenoord te kunnen maken, gaat ’t Zand nu eerst voor een tussenstap bij FC Dordrecht. "Het liefst wil je natuurlijk meteen aansluiten bij Feyenoord 1, maar als je die kans nog niet krijgt moet je zoeken naar andere wegen om dat doel te bereiken."

Even buiten Rotterdam stuit de aanvaller op een aantal andere Feyenoord-huurlingen, waaronder Guus Baars met wie hij samenspeelde in de Onder 21 van de Rotterdammers. "Verder kende ik Antef Tsoungui al, omdat we met Feyenoord tegen Brighton hebben gespeeld, maar de rest kende ik nog niet. Binnen twee weken voelt alles al heel vertrouwd hier bij FC Dordrecht, dat gaat heel snel bij voetballers.’"

Ondanks de huurperiode blijft het grote doel hetzelfde: spelen in De Kuip. ""Ik heb het in maart vorig jaar al eens mogen meemaken, in de oefenwedstrijd tegen RKC voor Oekraïne. Vanuit de catacomben dat veld oplopen is een magisch gevoel."

Om dat voor elkaar te krijgen richt van ’t Zand zich nu op het komende seizoen bij Dordrecht. "Eerst zal ik een basisplek moeten veroveren en daarna wil ik belangrijk zijn voor het team. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, dat besef ik wel. We beginnen volgende maand tegen NAC en Willem II. Dat zijn meteen twee grote clubs. De Keuken Kampioen Divisie is voor een speler van mijn leeftijd een prachtig podium om me verder te ontwikkelen. We hebben een ambitieus en talentvol team, ik verwacht echt een mooi seizoen voor mezelf en voor de club."

Delen