kuip-europees

VK Sportphoto

Europees

Vermoedelijke opstellingen • Feyenoord - AS Roma

Van de redactie

Feyenoord kampt in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen AS Roma in de Europa League met de nodige personele problemen. Arne Slot gaf woensdagmiddag vanuit De Kuip een update over een aantal spelers.

Lutsharel Geertruida is ziek en de coach gaat er niet vanuit dat hij vanavond voldoende is hersteld om te kunnen spelen. "Het zou een enorme meevaller zijn als hij toch op het veld staat, maar ik verwacht van niet", aldus Slot tijdens de persconferentie woensdagmiddag. Daarnaast rekent Slot niet op Quinten Timber, die nog herstellende is van een hersenschudding. Of Santiago Gimenez inzetbaar is tegen de Romeinen, is nog de vraag.

De Mexicaan miste dit weekend Sparta-thuis vanwege een blessure. De spits van de Rotterdammers trainde woensdagmiddag grotendeels wel mee met de groep, behalve de afsluitende partij en deed een aantal tests. De uitslagen hiervan zullen doorslaggevend zijn voor vanavond. Feyenoord mist tegen AS Roma sowieso de langer geblesseerden Justin Bijlow, Gernot Trauner, Thomas van den Belt en Gjivai Zechiël.

Bij de Romeinen is Cristante weer fit genoeg om te spelen. De middenvelder kampte met rugklachten, maar Daniele De Rossi meldt via de Romeinse clubwebsite aan dat de klachten over zijn. Verder gaf de trainer van AS Roma aan nog te twijfelen tussen Angeliño en Spinazzola op de linksbackpositie. Angeliño heeft in de afgelopen periode niet veel gespeeld en het is de vraag of de linksback twee wedstrijden in de week aan kan. Doelman Svilar vervangt in ieder geval Rui Patricio.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Nieuwkoop, Beelen, Hancko, Hartman; Zerrouki, Wieffer, Stengs; Jahanbakhsh, Gimenez, Paixão.

Vermoedelijke opstelling AS Roma: Svilar; Karsdorp, Mancini, Llorente, Spinazzola; Cristante, Paredes, Pellegrini; Dybala, Lukaku, El Shaarawy. 

Wie denk jij dat er wint? Maak de wedstrijd extra spannend en win 50x of 100x je inzet als Feyenoord wint! 24+

Delen

Reacties

Is al een pittig potje op volle sterkte, nu echt hopen en beven vanavond
Krijg wel een harde plasser als Geert toch in staat is te spelen..
Ik zou me kunnen voorstellen dat Slot het anders gaat doen:
Beelen als rechtsback en Wieffer als RCV naast Hancko en Herman gewoon linksback
middenveld dan met Zerrouki, Milambo en Stengs
en dan rechtsvoor Bart van Nieuwkoop, Ueda (of Santi) in de spits en Paixao linksvoor.
In denk dat je daarmee wel de power houdt om de tegenstander onder druk te houden.
O ja, Jahanbaks is weer terug, die kan dan beter als rechtsbuiten dan Bart. Jahanbaks is namelijk ook overal te vinden.
Vind het wel balen dat Luka nog niet goed genoeg is om dit soort wedstrijden te spelen, terwijl we zo veel moeite in hem hebben gestoken. Pijnlijk
zal mij een worst wezen, ook al spelen ze met 15 kkd spelers die 4e keus waren. als er gepresteerd wordt ben ik tevreden. Kan me moeilijk druk maken om de de transferbalans of financiele plaatjes bij transfers. die no knows in het maasgebouw doen maar..
Wie is dan eigenlijk aanvoerder, Hancko?
dat denk ik ook, alhoewel ik hartman als aanvoerder ook wel geweldig zou vinden.
Hancko heeft wat meer senioriteit. Ik vind wel dat Hartmann beheerster speelt dan vorig seizoen, dus misschien komt er nog wel eens van aanvoerderschap. Zou mooi zijn, een hele echte Feyenoorder!
Geertruida is echt een gemis, meer dan Timber denk ik, omdat het gat op het middenveld makkelijker op te vangen is. Aanvallend gezien hoop ik dat Santi vanavond wel een goede aanvoer krijgt.
Waarom Read niet rechtsback en Nieuwkoop daarvoor als wingback
nieuwkoop komt te kort op rechtsbuiten
Omdat die ongeveer 10 minuten Eredivisie gespeeld heeft!??