kokcu-slot

VK Sportphoto

Nieuws

Vermoedelijke opstelling: Feyenoord - NEC Nijmegen

Twan

Feyenoord werkt vanavond de midweekse speelronde af tegen NEC Nijmegen. De verwachting is dat Arne Slot zal doen met dezelfde opstelling als de afgelopen wedstrijden.

Verwachte opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Kokcü, Szymanski; Jahanbakhsh, Danilo, Paixão.

Verwachte opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Sandler, El Karouani; Proper, Schöne, Duelund; Tavsan, Dimata, Cissoko.

 

Bij Feyenoord krijgt Mats Wieffer de voorkeur voor een basisplaats boven Quinten Timber. Timber maakte afgelopen weekend zijn rentree na een spoedig herstel van zijn blessure. Verder heeft Feyenoord beschikking tot de van Groningen aangetrokken Neraysho Kasanwirjo, die speelgerechtigd is verklaard. Gernot Trauner is de enige speler die niet beschikbaar is. Hij is nog altijd herstellende van zijn knieoperatie.

NEC zal het moeten doen zonder smaakmaker Oussama Tannane, die rood ontving na een opstootje in de Gelderse derby. Hij zit een schorsing uit van vier wedstrijden waarvan één voorwaardelijk.

Delen

Reacties

Scheelt dat Tanane niet mee doet bij NEC. Maar verwacht een hele lastige wedstrijd.
Ja precies. Wordt inderdaad een lastige wedstrijd. Schöne blijft nog altijd een sluwe middenvelder en die voorhoede van NEC heeft dreiging en een verrassingselement. Cillessen staat ook geregeld goed te keepen. Wordt geen makkelijke wedstrijd.
Dit is idd de meest logische opstelling, al blijf ik in aanleg een voorkeur houden om op één van de twee vleugelspitsposities een linkspoot neer te zetten. Van Dilrosun of Wålemark moet er toch een keer eentje in vorm komen. Talent genoeg immers.
Hopelijk Timber voor Szymanski, onze poolse vriend raakt de laatste tijd geen pepernoot
Kan kloppen want Sinterklaas is al weer een week of 7 het land uit.
Szymanski inruilen voor Timber lijkt me geen goed idee. We scoren al zo verdomde moeilijk en vanuit de tweede lijn is van Szymanski meer te verwachten dan van Timber.
Als je Szymanski al zou willen passeren ivm idd iets mindere vorm, dan ligt he dus eerder voor de hand Bullaude of Taabouni een kans te geven maar dan heb je weer een middenveld zonder (echte) linkspoot en daar zou ik niet voor kiezen.
Laat Santi nou eens starten, Dilano heeft al 5 competitie wedstrijden niet gescoord. Scooren is toch het belangrijkste voor een spits
Een basisplaats dwing je zelf af. Dat doe je niet door in te vallen en opgelegde kansen te missen zoals zondag of tegen Utrecht. Dan kijkt de trainer terecht naar andere onderdelen en daarin is hij minder dan Danilo.

Mij maakt het echt niet uit wie van de twee de strijd wint en beiden krijgen ook veel te weinig aanvoer van medespelers. Maar als ik moet kiezen op basis van druk zetten en meevoetballen dan kies ik ook voor Danilo.
Eerlijk gezegd vind ik het ook bijzonder dat er zo veel zo graag Giménez willen zien starten. Persoonlijk hou ik ook wel can een speler als hij, maar met alle respect, hij mist echt wel hele grote spitsen kansen hoor. Hij krijgt er gemiddeld toch wel echt 2 van die 100% kansen die hij om zeep helpt. Heeft simpelweg een te laag rendement helaas. Danilo komt iets moeilijker aan dat soort grote kansen, scoort even lastig, maar is meer een teamplayer die zijn taken voor het team beter uitvoert dan Santi. Het is wat het is, maar hopelijk komen ze beiden in een betere vorm evenals de buitenspelers. Als Feyenoord ietsje makkelijker tot doelpunten kan komen dan gaat er niks meer tussen hen en het kampioenschap komen én kunnen ze het in Europa ook nog even volhouden.
Moeten we die Kasanwirjo nou zien als een centrale of toch als back?
Centrale. Check transfermarkt.nl voor zijn ideale plek