inv20238174-9184-125965

VK Sportphoto

Nieuws

Vermoedelijke opstelling • Slot kiest tegen Go Ahead nog niet voor Ueda

Stan

Voordat de selectie van Feyenoord naar Madrid afreist om het daar woensdag op te nemen tegen Atlético Madrid, is zaterdag eerst Go Ahead Eagles de tegenstander. Ondanks dat Feyenoord een chaotische week beleefde, waarin het restant van De Klassieker moest worden ingehaald, kan Arne Slot over een zo goed als fitte selectie beschikken. De trainer kan dus vasthouden aan de zelfde elf namen en gaat dat naar verwachting ook doen.

Zoals bekend zijn Justin Bijlow (polsbreuk) en Luka Ivanušec (enkelblessure) nog altijd bezig met hun herstel. De wedstrijd tegen Go Ahead komt voor beiden dan ook nog te vroeg. Daarbuiten heeft Slot als zijn spelers weer terug, inclusief Ayase Ueda, die woensdag al inviel tegen Ajax. De Japanner zal richting het Champions League-duel in Madrid ongetwijfeld in actie komen zaterdag, maar zal dat waarschijnlijkheid nog niet vanaf het begin doen. Nadat Feyenoord Ajax de afgelopen week in twee delen historisch aan de kant schoof, is er voor Slot namelijk weinig reden om zijn basiself op de schop te gooien. 

Ook René Hake zal bij Go Ahead niet voor veel verrassingen zorgen met zijn opstelling. De Deventenaren zijn tot nu toe, ondanks de 3-0 verliespartij tegen PSV van afgelopen woensdag, bezig aan een meer dan behoorlijk seizoen en zullen dus ook tegen Feyenoord goed voor de dag willen komen. Wat eventueel invloed kan hebben op de wedstrijd in De Kuip is dat Kowet niet gewend is om twee wedstrijden in een week te spelen, waardoor spelers vermoeider zullen zijn. Slot gaf tijdens de voorbereidende persconferentie echter al aan dat Go Ahead een van de fitste ploegen is van de Eredivisie en dat de wedstrijd van woensdag tegen PSV voor hen geen probleem zal zijn. Die fitheid blijkt ook uit het aantal geblesseerden in de selectie van Hake: alleen Finn Stokkers ontbreekt met een oogblessure. 

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

Vermoedelijke opstelling Go Ahead Eagles 
De Lange; Deijl, Amofa, Nauber, Kuipers (C); Linthorst, Rommens, Willumsson; Adekanye, Sow, V. Edvardsen.

 

Delen

Reacties

Denk dat het goed is de focus te houden op de competitie en het risico op puntenverlies daar te beperken. Een goed draaiende Santi is daarin cruciaal. Nu hij z’n doelpunt weer te pakken heeft kan je verder kijken. In madrid starten met Ramiz voor Santi, uitvoering conform tweede deel Ajax. Dan geef je heel weinig weg.
Wat ontzettend stom. Ueda moet juist minuten krijgen om er een beetje in te komen.
Dit lijkt mij de meest juiste opstelling, 20 min voor tijd even Ueda erin om los te komen voor as Woensdag. Over een paar uurtjes weer lekker naar de Kuip. Succes iedereen vanmiddag🕟
Ik heb (nog) twijfels over Minteh. Oogt allemaal erg wild. Heb het idee dat het vooral een speler is die geschikt is voor grote ruimtes. Dat zit er vandaag ( en bijna alle wedstrijden van Feyenooord) niet in.