Gimenez

VK Sportphoto

Nieuws

Vermoedelijke opstelling • Trauner op tijd fit voor Klassieker; Gimenez keert terug

Moreno

Zondag staat de Klassieker weer op het programma, om het zeer passende 'klassieke' tijdstip van 14:30 uur. Al vroeg in het seizoen; zeker ten opzichte van de vorige, toen de eerste ontmoeting tussen beide clubs pas in januari plaatsvond. Maar met welke elf gaat Arne Slot zijn ploeg het veld van de Johan Cruijff ArenA insturen?

De staf van Feyenoord zal tevreden zijn met de samenstelling van de spelersgroep voor zondag. Waar Luka Ivanušec jammerlijk uitviel tegen Celtic, lijkt de selectie verder beetje bij beetje completer te geraken. Bart Nieuwkoop keert terug na een blessure, Santiago Gimenez miste Celtic vanwege een schorsing maar is er ook weer bij in Amsterdam, en ook Ayase Ueda is weer op de weg terug. De Japanse spits was even geblesseerd, maar trainde gisteren voor het eerst weer volop met de groep mee. Of hij ook deel uitmaakt van de selectie, wordt vandaag bepaald, maar de verwachting is dat Ueda op de bank zal plaatsnemen. 

Ook Gernot Trauner lijkt op tijd fit om het treffen met aartsrivaal Ajax te halen. De Oostenrijkse mandekker was ziek en ontbrak gisteren op de training, maar hervat de groepstraining vandaag weer. Verwacht wordt dat hij gewoon in de basiself start. Dan start Lutsharel Geertruida, de maker van de belangrijkste goal van vorig seizoen tijdens hetzelfde affiche, gewoon als rechtsback. Mocht Trauner onverhoopt toch niet fit genoeg zijn, is Bart Nieuwkoop de logische vervanger en schuift Geertruida een plaatsje op naar links in de defensie.

Verder is de enige vraag met welke speler Slot het gemis van Luka Ivanušec op gaat vangen. Op basis van de vrijdagtraining lijkt Yankuba Minteh de grootste kanshebber. Echter kan de oefenmeester van Feyenoord ook een beroep doen op Alireza Jahanbakhsh, en zou de optie Ondřej Lingr op '10' en Stengs op rechtbuiten theoretisch ook nog mogelijk zijn. 

Wil jij de Klassieker nog spannender maken? Pak 50X of 100X als Feyenoord wint! 

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

Vermoedelijke opstelling Ajax
Gorter; Gaaei, Šutalo, Hato, Sosa; Tahirovic, Taylor, Berghuis; Forbs, Brobbey, Bergwijn (C)

Delen

Reacties

Laat die opstelling van hunnie maar zitten. Ik ken zo goed als niemand
Hoewel Trauner van de meeste mensen - ook van mij - voor zijn wedstrijden altijd minimaal een 7 ontvangt, mis ik de laatste tijd iets van de scherpte van 2 seizoenen geleden. (Kan je nagaan hoe goed hij is). Ik vind het daarom niet zo'n ramp als Geertuida naast Hancko begint en Nieuwkoop op links. Wel zou ik het fijn vinden als Nieuwkoop niet gelijk een rode kaart scoort.
Zou geen spelers willen ruilen als ik zo de opstelling bekijk
Die Forbs of Tahirovic had ik wel in ons shirt willen zien...
Hancko&Sutalo zouden een dodelijk duo zijn, voor de rest niks inderdaad.
Nee ik ook niet. Vond Minteh tegen Celtic ook erg goed.