slot-1

VK Sportphoto

Nieuws

Vermoedelijke opstellingen: Feyenoord - AZ

Stan

Zaterdagavond neemt Feyenoord het in De Kuip op tegen AZ. Ofwel: de koploper tegen de nummer twee, wat maakt dat de druk op dit duel hoog ligt. De ploeg van Arne Slot zal dan ook zeer goed voor de dag moeten komen. De belangrijkste uitdaging ligt daarbij in het opvangen van het gemis van aanvoerder Orkun Kökcü.

Door het ontbreken van de geschorste Kökcü zal het middenveld er wat anders uit gaan zien dan gebruikelijk. Mats Wieffer, die begin deze week nog ziek was, en Quinten Timber zullen het middenveldsblok gaan vormen achter een nummer 10. Bullaude en Taabouni zouden hier uit de voeten kunnen, maar Slot gaf in de persconferentie aan dat deze positie aanvallend op het middenveld ook door een buitenspeler kan worden ingevuld. Javairo Dilrosun, die al vaker vanaf deze plek is gestart, lijkt daarbij de voornaamste optie. 

Op de flanken zal Slot een keuze moeten maken tussen Alireza Jahanbakhsh, Igor Paixão en Oussama Idrissi. Waar Idrissi zo goed als zeker is van een basisplaats tegen zijn oude club, lijkt ook oud-AZ'er Jahanbakhsh de voorkeur te krijgen boven Paixão. De verdedigende inzet van de Iraniër zou tegen de Alkmaarders weleens goed van pas kunnen komen. 

AZ begint de wedstrijd vermoedelijk in dezelfde opstelling als in het met 5-0 gewonnen duel tegen Excelsior. Desondanks bestaat de basiself van trainer Pascal Janssen uit een aantal noodoplossingen. De club uit Alkmaar mist maar liefst 6 spelers, waarbij vooral de keuze centraal achterin zeer beperkt is. De 18-jarige verdediger Wouter Goes zal daarom naar verwachting weer in de basis beginnen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Dilrosun; Jahanbakhsh, Giménez, Idrissi.

Vermoedelijke opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Goes, Hatzidiakos, Kerkez; Clasie (C), Reijnders, Mijnans; Odgaard, Pavlidis, Karlsson.

Delen

Reacties

Als hij Bullaude geen kans geeft zal hij zich niet kunnen ontwikkelen en wennen als basis speler. Tegen NEC liet hij zien goed te kunnen voetballen en het spel goed te overzien.
Gaat Slot AZ verassen met danilo en gimenez in de basis... waarom niet?
Al vaker gezegd: Liever een links- èn een rechtspoot aan de zijkanten voorin; voor de broodnodige variatie. Dus Dilrosun liever niet als meest aanvallende middenvelder.
Centraal achterin is AZ niet sterk, Giminez lijkt me weer goede keuze. Middenveld en met name aanval van AZ zijn goed, dus benieuwd hoe het gaat zonder Kokcu en Bijlow. Zo mooi zijn om een topper te winnen en 3 punten bij te tellen.
Laten we het hopen lijkt me dat we az best kunnen hebben