Betrouwbaar
geertruida-edit

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Transfers

'Leipzig kan transferrecord Feyenoord verbreken'

FeyenoordTM

RB Leipzig heeft zich opnieuw bij Feyenoord gemeld om Lutsharel Geertruida los te weken, nadat de Bundesliga-club een nieuw voorstel op de linksbenige Castello Lukeba van Olympique Lyon afgewezen zagen.

De Duitse club is volgens Fabrizio Romano bereid om het transferrecord van Feyenoord te verbreken. Dat record staat op naam van Orkun Kökçü: de Turks international verkaste in het begin van de zomer voor dertig miljoen euro naar het Portugese SL Benfica.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Ik lees niets bij Kicker, dat Leipzig in onderhandelingen is met Feyenoord. Wel met Olympique Lyon over lukeba. Gaat om 34 miljoen. Leipzig speelt mogelijk op2 borden.
Die Duitsers denken voor een Apel en een ei Geertruida over te kunnen nemen voor 30 miljoen maar hij is meer waard dan die miljoenen wat RB LEIPZIG Biedt Feyenoord om ze mins 75 miljoen voor vragen met zijn kwaliteiten gr Harry een fan in hart en nieren al 63 jaar lang
Geert is onmisbaar. Als hij gaat, willen andere spelers ook weg, Hartman, Hancko, Gimenez. Dan kunnen we opnieuw beginnen en je moet volgende jaar minimaal tweede worden.
minimaal 35 miljoen. Voor minder niet doen.
Volgens FTM is de vervanger echt een topper! En nagenoeg al rond met ons. Benieuwd wie dat is, en of we van het overgebleven geld topper op de 10 positie kunnen kopen.
Komt eerst nog een verdediger bij. Eerst RCV en RB.
@FTM hebben ze een waardige vervanger op het oog?
Willen ze na Stengs nog een 10 halen?
Gisteren wel aangetoond dat Timber niet de juiste man is.
Bod ol was 34 toch? 33 vragen ex ex
Geertruida is een kind van de club maar laten we lekker 30mil pakken en zn vervanger halen. Geertruida wil deze move maken, en het is ook niet zo dat Geertruida een uniek talent is, er zal toch zeker een aardige vervanger voor 5-10mil te halen zijn
Ik denk wel dat hij een uniek talent is. Hij kan goed verdedigen, maar is aan de bal ook goed. Tel daarbij op dat hij net zo makkelijk in het centrum speelt als aan de rechterkant. En tel daarbij op dat in balbezit hij doorschuift voor een man extra op het middenveld waar hij aan de bal en bij balverlies ook moeiteloos meekomt met de andere middenvelders. Hij heeft een zeldzaam totaalpakket.
Het is wel een topper maar geen specialist. Voor specialisten op posities wordt de hoofdprijs betaald. Voor multifunctionele spelers 2/3e van de prijs van een specialist. Maar wie is het meest waardevol bij wijzigende omstandigheden in de laatste 30 minuten? Bij tournooien zijn ze ineens goud waard als er 4 spitsen rond lopen en uitschakeling dreigt...
Helemaal eens. Roep ik ook al jaren. Wordt alleen nooit op de 'juiste' financiele waarde geschat door de voetbalwereld.
Maitland niles halen, jongen met enorme kwaliteit en kan zowel rb als cm
En ook engels... doet hij het goed zijn ze bereid om 20+ miljoen te betalen voor hem, maar denk dat hij wel veel geld vraagt als salaris
Klopt, maar daarom nu oppikken zodat je zijn salaris gedeeltelijk kan compenseren omdat je geen transfersom hoeft te betalen
Overigens ook Tsoungui niet uitvlakken om in de toekomst de plek van RCB te pakken, lijkt echt potentie te hebben
Die gaat wel weg. Heel jammer. Gisteren aangetoond dat het onze beste speler is. Erg benieuwd wie de opvolger gaat zijn. Moet echt nog wel wat bij. Het liefst cv, rb, buitenspeler en kokcu achtige middenvelder. Maar zoveel geld hebben we vrees ik niet. Heb geen idee wat we moeten verwachten van dit seizoen.
Een Rcv is niet nodig. Trauner en Beelen zijn goed genoeg. Een andere RB is zeker nodig!
Pedersen is het gewoon niet.
Er is geen enkele reden om de VvF af te lossen. Ze hebben daar zelf geen behoefte aan, hun rol is sowieso marginaal en we kunnen het geld goed gebruiken voor versterkingen.
De omvang van deze jaarlijkse terugkoop van aandelen is afhankelijk van en bedraagt een vast percentage (15%) van de gerealiseerde netto inkomsten uit Europees voetbal en netto transferresultaten (20%). Ook ontstaat er een verplichting tot terugkoop van de aandelen door Feyenoord als er twee opeenvolgende jaren geen dividend aan de VvF is betaald.

Het is dus niet echt een keuze, tenzij de financiële positie van Feyenoord het op dat moment niet toelaat
Maar ze willen het niet terug. Dus...
Ik vind het jammer dat hij gaat maar als je snel al een vervanger kan halen en ook nog een rb, en nog een buitenspeler kan halen dat lijkt me beter dat je hem dan snel verkoopt. Die Chavez is nog transfervrij misschien kunnen we die halen.
Er is geen enkele reden om de VvF af te lossen. Ze hebben daar zelf geen behoefte aan, hun rol is sowieso marginaal en we kunnen het geld goed gebruiken voor versterkingen.
Jawel, want door die constructie met de VvF gaat 20% van elke inkomst bij verkoop of Europagelden naar de schuld en aflossing van VvF. Daarnaast verlies je ook 25% van elke inkomst aan de belasting en zaakwaarnemers en houd je netto maar net de helft over van wat je aan transferinkomsten binnenkrijgt. Als de VvF zijn afgekocht, houd je netto dus zo'n 75% over om opnieuw te investeren. Juist nu het goed gaat met de club moeten we dus doorzetten om de VvF uit te kopen. Dan kunnen we straks grotere klappers maken. Groeien gaat langzaam door wijs beleid.
In dat geval zou ik Geertruida nooit verkopen, want een 2de CL plaats is meer geld waard.
Heb je gelijk in, maar volgend seizoen loopt Geertruida voor een schijntje de deur uit omdat hij dan nig maar voor 1 jaar een contract heeft.
Het scheelt de helft, denk ik. Maar als je tweede wordt, speelt dat minder.
Dat is ook waar. De vraag is dus: worden we zonder Geertruida niet eerste of tweede. Dat weet natuurlijk niemand, maar met een goede vervanger en wat extra geld om mogelijk nog iemand aan te trekken lijkt me die kans ook behoorlijk groot. Als we zonder Geertruida gewoon kampioen (wat leuk om hier ‘gewoon’ weer te mogen schrijven!) of tweede, dan hebben we die miljoenen toch maar mooi binnengehaald. De puzzel die ze willen leggen is het antwoord op de vraag of dat het risico waard is.
Ik zou het oprecht jammer vinden wanneer hij zou vertrekken. Maar met deze mooie bedragen zouden de VvF misschien een eind uitgekocht kunnen worden. Dan zijn we verlost van Opstelten & co. Dat scheelt een slok op een borrel in de organisatie structuur.

Verder hebben we nog een erfenisje van 27 miljoen wat vanaf knudde tot en met koevermans in de sloot is gekiept met oeverloos slap kletsen over de nieuwe Kuip. En dure architectenbureau's een nog mooier stadion te laten tekenen. Lees en nog onbetaalbaarder.

En daarna ook gaan proberen om de Kuip in eigen beheer te krijgen en mooi te maken. Dat kan nog gemakkelijk en ik denk dat veel supporters daar superblij mee zullen zijn.

Dus ja jammer, maar ook ja blij.

Luts all the best! En bedankt voor al het moois wat jij ons hebt gegeven.
En jij beseft niet dat de schuld voor stadion Feijenoord is? Dat staat buiten ons hoor…
Realiseer ik me. Maar het zal linksom of rechtsom wel op tafel moeten komen. Anders is de Kuip van de bank.Eerder kan er niets.
Kuip failliet en voor 1 cent overnemen. Nee zonder dollen; die schuld heeft Feyenoord ruimte om eisen te stellen en inspraak. Anders heeft stadion Feijenoord een serieus probleem.
Werken momenteel erg goed samen. Investeren ook samen.
De kuip is bij failliet van stadion Feyenoord, in handen van een Amerikaanse investeringsbank.
Dan is de Kuip toch lekker van de bank. Kunnen die het per opbod verkopen en dan koopt Feyenoord het voor een habbekrats
Een habbekrats? Ik denk dat er heel wat project ontwikkelaars zijn, die de kuip willen hebben vanwege het stadion en zijn grond.
Er is geen projectontwikkelaar die elke avond gasten met hoodies in z’n tuin wil hebben…
Opstelten heeft gouden aandeel heeft niet met vvf te maken. En vvf kan 10 % pj worden afgekocht. Dat gebeurt al. Ter aanvulling
Dan moet ik me eens beter gaan inlezen...... En wat minder mijn bek een zet geven.

🤣
Maak niet uit Jafo!! daar is deze site voor.
Volgend jaar moet ook fey premie effect worden terugbetaald aan fans die held aan club leenden. 25 milj gulden was dat in 1999
Dit wist ik ook niet. Heb me net wel ff vlug ingelezen in wat Stico is, en doet..... Leer tijdens mijn pensioen nog dingen van de club.
Ff ter info,feyenoord hoeft maar 2.9 te betalen voor de plannen van het stadion,stadion nv moet de rest ophoesten en dat is een aparte nv
Dani, begrijp ik. En wist ik ook niet. Maar linksom of rechtsom het hele bedrag zal toch op tafel moeten komen. En dat is jammer. Het had veel eerder de nek omgedraaid moeten worden.
Ja zeker maar het probleem is de kuip kopen is makkelijk te doen nu 25 miljoen maar de schulden bedragen 28 miljoen
Dat bedoel ik. Dat is twee Geertruida's.

🤣🤣
Als hij toch gaat, dan maar vlug. 35 milj snel een vervanger en nog een echte topper voor het middenveld of aanval.
Beter niet verkopen. Geld hebben we genoeg. Dtk en slot besteden het geld dat we hebben niet goed. Timber, dilrosun, idrissi, zerrouki, stengs etc. Allemaal middelmaat voor de jackpot. Geef de macht terug aan de scouts die Arnesen heeft aangesteld die hebben er een veel betere kijk op.
Geld genoeg.. hoe kom je hierbij? Feyenoord wil de kuip overnemen 25 mln. Renovatie daarvan 25 mln en VvF snel uitkopen 40 mln. Heb je 90 mln nodig.. dan kan je pas echt stappen gaan maken.

Laten we niet overdrijven over Geertje. Hij is een steunpilaar maar niet onvervangbaar. Bernet van Twente halen dan vang je het zeker op.. ons middenveld vind ik pas zorgelijk. Timber, Zerouki en Wiefer. Orkun en Sebstian ... die mis je echt.
Moet meer creativiteit in het elftal. Ivanusec plus een extra tien. En graag een buitenspeler die kwaliteit toevoegt. Alireza exit. Dilrosun verrast soms met zeer goede acties of met bijzonder dom balverlies… Als die op een goede manier wat stabieler wordt…
En je vergeet de schulden van het stadion nv
En dan ben je ineens (bijna) 4 basisspelers kwijt tov vorig seizoen
Wellicht beter om zsm, voor goed bedrag, te laten vertrekken. Kunnen ze sneller opvolger kopen en laten spelen. anders weer 30 aug ofzo...schiet ook niet op. Geert bedankt!!
Daarintegen maak je wel meer kans op overwinteren cl en prolongeren of 2e worden in de competitie.
+ luts leverd volgend jaar ook 20 mil op dmv cl ervaring en ek ervaring. Laat de clubs dan maar tegen elkaar opbieden.
Ja toch, niet dan
Dan beter nu verkopen voor 30 en een vervanger halen, dan volgend jaar lopen kutten omdat ie nog 2 jaar hebt.
Kan met andere RCV ook toch? we gaan het zien, spannend is het wel!
En wat is verbreken? 30 miljoen en €1 dan is ie al verbroken….
@FTM wil Feyenoord zich nog versterken met een spelmaker voor het middenveld? Of vinden ze dat niet nodig?
Kökcü ging toch weg voor 25 miljoen? Plus (eventueel) 5 miljoen aan bonussen, maar dat is niet zeker, daar zijn het bonussen voor. Dus de genoemde 30 miljoen voor Kökcü in het artikel is niet helemaal juist.

Het transferrecord zou strikt genomen dus ook verbroken kunnen worden met 26 miljoen + 5 miljoen aan bonussen voor Geertruida.

Maar ik hoop toch echt op minimaal 30 miljoen exclusief bonussen voor Geertruida. Liever zelfs 35 miljoen, aangezien Feyenoord schijnbaar nooit het volledige bedrag kan herinvesteren in nieuwe spelers.
Te Kloese heeft duidelijk gezegd dat het zekere bonussen waren. Dus dat lijkt vooral een trucje van Benfica om de kosten wat uit te kunnen spreiden.
Die 5 miljoen bonussen zijn zo goed als zeker ja masr in de boeken is kokcu zijn transfer gewoon 25 miljoen waar romano ook op zal,doelen dus idd ook voor 26 miljoen is het een recordtransfer
Ja klopt, dat was een trucje ivm financial fairplay volgens mij. Vandaar dat het hele laagdrempelige, vrijwel zekere bonussen zijn.
Kokcu ging weg voor 25 miljoen vast en 5 miljoen aan zekere bonussen dus vandaar dat er 30 staat😉

Die 5 miljoen zijn bonussen die opzeker gehaald worde n
Is gewoon een trucje geweest van Benfica, vanwege fair play regels dacht ik. Is 30 miljoen, maar op papier 25+5. Corrigeer me als ik het fout heb hoor, maar dacht dat @ftm zoiets keer schreef hier.
Slot eisen dat hij er spelers van terug mag kopen
Slot eisen dat hij er spelers van terug mag kopen
Rond de 33m vast + 5m bonussen bij gespeelde wedstrijden zou ik tevreden mee zijn.. misschien nog doorverkoop van 10 tot 20 procent?
@FTM: je gaf aan meer dan 5 miljoen voor de beoogde vervanger voor Luts, gaat Feyenoord dan met een deel van die inkomsten daarnaast opzoek naar een gelijkwaardige speler als Isaksen waarin we wel doortastender kunnen zijn of is hier niks over bekend?
@FTM wanneer iets van een Live? Op YT ofzo, of een space waar vragen gesteld kunnen worden? Hoe staat er bijv op uitgaand transfergebied? Kasanwirio, Anounicci, Pedersen, Alireza, Dilrosun en hopelijk ook Timber. Al vind ik dat Timber als rb ingezet moet worden en hij zn taak gwn moet uitvoeren daar krijgt die voor betaald. Of staat er iets in zijn contract ?
Alsof bijneem orakel is. Hij zal best info hebben, maar ze zullen hem niet alles influisteren
Die is helaas weg. 35 vast + bonussen?.
Gelukkig hebben ze een Hancko achtige vervanger op het oog.
Ja hoe is t daarmee? Niet verkocht nog?
Isaksen ook kapen?
Die heeft gisteren zijn laatste wedstrijd gespeeld denk ik.
Ik kan me niet voorstellen dat de vervanger van Geertruida net zoveel gaat kunnen brengen
Ja want wat geertruida doet is natuurlijk uniek in de voetbal wereld en geen enkele andere verdediger kan dat zucht....
Spelers die zo veelzijdig zijn en zo goed kunnen voetballen van achter uit vindt je zelden binnen een bedrag dat Feyenoord kan betalen…
En Leipzig gaat 30+ betalen, terwijl ze voor 5 miljoen een betere speler kunnen halen. Heel naïef om te verwachten dat je voor veel minder geld een betere speler krijgt. Sportief naar alle waarschijnlijkheid gewoon een achter uitgang. Zou er alles aan doen om Geertruida nog een jaar bij ons te houden. Cruciaal seizoen met de hoge verwachtingen, de Champions league en de twee plaatsen voor de CL einde seizoen.
Geertruida heeft zichzelf al gigantisch bewezen, zie maar eens een vervanger te halen die CB, RB en CVM kan spelen met dezelfde intensiteit en passie voor
Hoe vervelend ook, een goed bod kan zorgen voor funding om zowel een nieuwe RCB te halen als RB, en ik denk dat wat meer voetbal op de rechtervleugel geen kwaad kan. Dat lijkt gewoonweg niet in Pedersen te zitten, die denk ik veel beter in een 5-mans verdediging rendeert.
Wordt in ieder geval een heel mooi bedrag.
Die is weg, nu maar hopen dat de vervanging goed is. Hopelijk dat deze transfer ook gebruikt wordt om Ivanusec te versnellen.