Bevestigd
Toornstra Utrecht

Transfers

'FC Utrecht aast op Jens Toornstra'

FeyenoordTM

FC Utrecht heeft zich bij (het management) van Feyenoord middenvelder Jens Toornstra gemeld. Met die bevestiging komt VI zondagavond. Eerder op de dag was het supporter Jan de Knecht die met het nieuws kwam via Twitter.

De komst van Ezequiel Bullaude lijkt deze maand nog afgewikkeld te gaan worden, waarmee Toornstra bij Feyenoord een plekje doorschuift in de pikorde.

Bronnen van buiten De Kuip bevestigen het nieuws zondagavond voorzichtig aan 1908.nl: Toornstra zou later deze maand nog wel eens zijn carrière voort kunnen zetten bij FC Utrecht. Feyenoord wacht nog op officiële toenadering.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Ik hoop dat hij blijft, maar eerlijk als wij hem aan het einde van het seizoen nog steeds hard nodig hebben was deze transfer zomer toch minder mooi dan vooraf gedacht. Hij heeft nog een 1-jarig contract en zou mooi zijn als ze hem dit jaar er nog bij kunnen houden en dan volgend seizoen transfervrij laten vertrekken. Het is nu niet echt zo dat ze een flinke transfersom zullen mislopen. Er zijn nog zat clubs waar hij van grote waarde kan zijn, maar meer dan 1-2 mil gaan ze er nu echt niet voor krijgen. Voor dat geld huur je net een stand in voor een seizoen, zonder de ervaring en drive. Aan de andere kant als hij graag wekelijks wil spelen en zelf weg wil, dan heeft hij dat meer dan verdiend en vind ik dat ze hem die kans moeten gunnen.
Als die weg gaat is dat wel een gemis! Echt een super prof, met zijn instelling en daadkracht! Maar goed zou het wel begrijpen dat Jens wekelijks wil spelen. Dus mocht die gaan wens ik hem veel succes en gaat die naar een Nederlandse club, alleen niet tegen ons.
Zijn lichaamstaal die hij uitstraalde toen hij moest warmlopen vond ik veelzeggend. Begrijpelijk ook omdat hij steeds minder speeltijd zal krijgen. Niet vanwege zijn leeftijd, want kan echt nog wel 2 jaar mee bij ons, maar de karrevracht aan talentvolle prospects. Misschien is de Belgische competitie nog iets voor hem? Antwerp bij vBommel? ;-)
Want bij Antwerp komt hij niet op de bank terecht?
Jammer als ie gaat voor mij is hij een cult held en voor altijd een feyenoorder. Misschien niet de beste voetballer maar altijd blijven knokken . Waar heel veel voetballers een voorbeeld. Ynwa
Nog geen stress en paniek, is nog niet officieel. Feyenoord is nog niet eens benaderd….adem in, adem uit
Vreselijk om Jens te zien gaan. Was de lievelings speler van mijn vorig jaar overleden vader. Hopelijk krijgt Jens het afscheid wat hij verdiend.
Ik zou het liefst zien dat hij zou blijven. Maar als hij wekelijks wil voetballen dan moet je hem helaas gewoon de ruimte bieden.

Ik hoop dat hij na Utrecht weer terugkeert in een technische functie.
Laat nog iets van herkenning over AUB, geld is niet alles en Jens heeft nog nooit opgegeven. Is er een beter voorbeeld dan het karakter van Jens voor de jeugd als het even niet gaat zoals verwacht?
Dit gaat niet om geld. Dit gaat erom dat Jens bij ons niet veel gaat spelen en bij Utrecht meer kans op speeltijd heeft. Jens verdient het wel om ergens nog gewoon aan spelen toe te komen.
Mag hij daarna terugkomen als jeugdtrainer o.i.d.
Laat nog iets van herkenning over AUB, geld is niet alles en Jens heeft nog nooit opgegeven. Is er een beter voorbeeld dan het karakter van Jens voor de jeugd als het even niet gaat zoals verwacht?
Moet gewoon blijven is te belangrijk nog steeds!
Eeuwige held, hopen dat hij blijft en uiteindelijk een mooie functie binnen de club krijgt!
Jammer als Jens gaat. Ik vind dat Jens Toornstra na zijn voetbal carriere blijvend aan Feyenoord verbonden zou moeten zijn. Hij is wat mij betreft een model prof.
Gezien zijn salaris en waarde is het beter dat hij vertrekt.

Alleen de balans in de kleedkamer is ook belangrijk. Denk dat hij daar zijn steentje aan bijdraagt, maar hoeveel ?
Het is gister weer gebleken dat we Jens gewoon nodig hebben in de selectie
Hoezo? Los van het feit dat ook ik Jens een eeuwige Feyenoorder vind,moet je gewoon constateren dat het steeds minder word? Was gisteren de slechtste man in de 2e helft. Dat is ook niet erg. De man loopt al naar het einde van zijn mooie carriere..
Slechtste man zou ik niet zeggen. Maar het is wel een probleem dat hij inde opbouw zo vreselijk veel balverlies lijdt.
Dat doet hij al een paar jaar maar als ik dat op Fr-fans zei dan was dat niet waar...
Is te hopen van niet.
Jens blijft een belangrijke speler voor ons
Echt jammer mocht hij vertrekken toch een van mijn favo spelers geworden de laatste jaren en ik geloof van menig supporters ook dat jens de favo speler is. Was altijd proffesioneel gedraagde zich altijd ook als ie onterecht moest banken. Jens mocht je vertrekken dan hoop ik dat je een waardige afscheid krijgt in een volle kuip met een publiekswissel. Van mij sta je zeker in het rijtje tussen de #feyenoordlegenden
Voor mij een belichaming van feyenoord de afgelopen jaren. Niet lullen maar poetsen. Nooit vervelend als ie even niet speelde. Pure prof.
Voor mij ook de belichaming van Feyenoord maar op een andere manier; Te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Precies de reden waarom je 3e werd en niet structureel om de titel speelde. Dat Jens een van de meest gewaardeerde spelers was zegt namelijk niet alleen iets over hem als voorbeeldprof maar ook over het gebrek aan echte kwaliteit in de selectie.
Het klinkt waarschijnlijk negatiever dan dat ik het bedoel, zeker over Toornstra persoonlijk, maar het is wel hoe ik tegen dat geheel met hem als onderdeel aankijk.

Zoals je zei; prima voorbeeldprof. Iemand die ik graag binnen de organisatie zie maar dan niet op het trainingsveld maar ergens in de clubleiding want daar heeft hij de brains voor.
Jens gewoon opstellen. Timber kan er geen *** van en is zwaar overschat. Actie voor het behoud van Jens!
Nee jij begrijpt er geen klote van dat is wat anders.
Je bent toch niet die Jaap kooiman buschauffeur van RET? Haha 😂
Japio, goed dat de Kooiman wind niet door de Kuip gaat waaien... Met zoveel jong talent moet je vaststellen dat het einde verhaal Jens wordt. Hij is ook niet meer de Jens van n paar jaar terug. Had hem graag z'n invalbeurten gegund, maar gun hem nog meer een mooi einde van z'n carrière. Als dat betekent: terug naar Utrecht, dan gun ik hem dat van harte.
Ik gun Jens alle geluk van de wereld bij Utrecht mits het door gaat, stond er altijd en deed wat mij moest doen, werd soms naar mijn mening best onderschat, een ding weet ik wel zeker en dat is dat Toornstra een echte is!
Hij is misschien niet meer de allerbeste of een vaste basiskracht maar ik vind dat Jens minimaal altijd moet invallen. Hij is nog van zoveel waarde voor je club/team. Je zag het vandaag ook hij coacht gelijk als hij in het veld komt ziet dingen is gevaarlijk. 3 wedstrijden in de week wordt te veel misschien maar waarde heeft deze man zeker! En hij is toch absoluut een van ons geworden!!
Je ziet hem ook te veel balverlies lijden, al een paar jaar. Of mag dat dan weer niet benoemd worden omdat het Jens is?
Al die honden die blij zijn dat hij weggaat, maar wel staan te geilen bij hun andere helden die niks gepresteerd hebben bij Feyenoord.
- 3 bekerfinales (2 gespeeld, 1 covid)
- meeste wedstrijden sinds 1990
- op Kuyt na de meeste goals na 1990
- Kampioen
- 2 JCS
- Finale Conference League
- aanvoerder
Als je blij ben dat hij weg gaat begrijp je er niet zo veel van, zowel niet van hoe het voetbal in elkaar steekt, als hoe belangrijk een groepsproces is met bepaalde types die altijd voorop lopen.
Blij ben ik niet maar ik gun hem wel een leuke transfer naar een club waar hij wel zicht heeft op veel speeltijd. Liever geen Utrecht maar als het zo is dan is het zo. Wens hem, op 2 wedstrijden per seizoen na, het allerbeste
S6 Jens! Het ga je goed. Al getekend?
Jammer, toch wel een groot karakter die we zullen gaan missen. Snap het wel Jens nog een paar jaar wilt voetballen.

Package deal met Utrecht icm Jahanbaksh en we hebben weer ontzettend veel salarisruimte vrijgemaakt.
Utrecht zal hem willen huren zodat Feyenoord nog deel van salaris zal betalen. Dat is leuk voor speler als Diemers, maar niet voor Toornstra.
Als Utrecht hem echt wil moeten ze hem gewoon kopen en voor paar jaar vastleggen.
Als Toornstra die zelf graag wil is het prima, hij heeft goede jaren bij Feyenoord gehad.
Respect voor deze man, maar kan geen basis speler meer worden
Wat mij betreft gaan ze ook hoog in de boom zitten qua transfersom zoals Utrecht deed met Timber. Ook was het Utrecht die vorig jaar de wedstrijd niet uit wilde stellen omdat Feyenoord belangrijke Europese pot had. Voor Toornstra alleen maar lof. Vind hem in tegenstelling tot veel andere hier nog steeds een bruikbare speler. Sowieso voor de breedte.
Ik begrijp alle partijen in deze, maar wel erg jammer als Jens weggaat.. vandaag zie je toch ook weer hoe belangrijk hij nog altijd kan zijn.
Wanneer het team echter is ingespeeld over 5, 6 weken, zal zijn rol waarschijnlijk uitgespeeld zijn..
Jens speelt uiteindelijk altijd een belangrijke en grote rol. Vorig jaar ook gewoon superbelangrijk geweest (psv, partizan, oa). En ja, hij heeft wel eens een minder potje gehad, elk jaar eigenlijk wel bij Feyenoord, maar Jens komt altijd terug. Zou het best zijn als hij blijft. Als het dan zo moet zijn gun ik hem een mooiere en lucratievere stap dan Utrecht.
Dat zou wel een mooie afsluiter zijn, misschien nog afbouwen bij ADO.. het is Toornstra wel gegund
Als Feyenoord een speler van Heerenveen, Twente of Utrecht wil vragen ze de altijd teveel , dat is hun goed recht maar laten wij eens stoppen met spelers gratis of heel goedkoop aan hun weg te doen , gewoon een goede transfersom vragen ook al gunnen we Jens het allerbeste we zijn niet de suikeroom van deze clubs .
En nog van waarde jahanbakshsh willen ze toch ook zo graag laten ze die eerst maar eens kopen en daarnaast laat van seumeren maar ff spekken voor zijn utrecht
Hoop gewoon dat ie blijft, heeft een speciaal plekje in onze Feyenoord harten. Deze man kan je gewoon niet haten
Kan beter blijven, volgend jaar zullen ze hem ook bij Utrecht op de bank zetten. Maak je carriere af bij een club waar iedereen om je geeft zelfs zonder basisplek..
Nee niet naar Utrecht! Ik wil helemaal niet dat die jongen weg gaat bij ons! Onze Jens!!!
Jens moet gewoon blijven en een mooie functie krijgen bij de club.
Zonde. Je wil toch niet zo'n club icoon tegen ons zien spelen dit seizoen.
Vindt de Rangers wel wat voor hem. Of Duitsland. Of ga Linsen achterna. Maar geen Utrecht😱😱😱
Vreselijke club. Met hun rechtzaken tegen Feyenoord. Het proberen verplaatsen van de finale naar Curacao?

Ik gun Toornstra alles, maar Utrecht gun ik Toornstr niet
Wij zagen donderdag van Seumeren al bij de Kuip.
Dacht dat gaat over Alireeza. Maar kan nu ook Töornstra
zijn natuurlijk.
Want als die interesse hebben in Jens dan rijdt van Seumeren naar de Kuip? Denk toch echt dat het iets anders werkt.
Jens is en blijft een held. Maar van zijn salaris kunnen we Geertruida, Kokcu en Bijlow verlengen met een jaar. Helaas voor Jens maar oog op de toekomst
Begrijp ik je verkeerd of zeg je hier dat Toornstra net zoveel verdient als Geertruida, Kökcü en Bijlow samen? En waar baseer je dat dan op?
Bijlow mag van mij weg, heel veel vinden hem meer een held dan Jens op basis van wat? Blessures? of omdat zijn familie die-hard fans zijn?
Zou dit om meerdere redenen dom vinden. Toornstra is 1 van de laatste spelers met veel ervaring in het team, is een leider, spreekt Nederlands en is een speler waar de fans zich mee kunnen identificeren. Daarnaast zou ik Utrecht niet 'beter' willen maken.
Zeker jammer hoor, maar voor beide partijen het beste.
Grootverdiener die weinig aan spelen toekomt... begrijp hem wel. Denk dat dynamiek in elftal ook veranderd is met vetrek van Linssen en Til, zijn maatjes. Hij wil nog spelen en zal daar bij ons steeds minder aan toe komen... gun hem alles.
Jens mag nog een seizoen in feyenoord spreken.
Vanuit zijn perspectief snap ik als hij hier op ingaat. Jammer voor Feyenoord.
@FTM is Feyenoord van plan om überhaupt nog een vervanger voor Aursnes te halen? Als je slot vandaag zo hoorde denkt hij dat een middenveld met Szymanski kökcu en Timber voldoende is.
Terwijl Slot een week eerder inderdaad 100% zeker een 1op1 vervanger wilde en verwachtte. Op de rem getrapt door directie @FTM?
Ik hoop niet dat hij gaat maar als het wel zo is gun ik je het beste vriend.
Had gehoopt dat het om een buitenlandse club ging....