Betrouwbaar
yv2024218yv2024218a1c05268

VK Sportphoto

Transfers

VI: 'Feyenoord geeft Wieffer toestemming voor Brighton-transfer'

Bombarda

Feyenoord heeft Mats Wieffer toestemming gegeven om te praten met Brighton & Hove Albion. Dat meldt Voetbal International donderdagmiddag. Tussen beide clubs wordt een akkoord verwacht, waar Feyenoord qua bedrag een uitgaand record aan over gaat houden.

Wanneer Wieffer en Brighton eruit zijn, is de verwachting dat Brighton doordrukt met een doorslaggevende aanbieding richting Feyenoord. De speler in kwestie ziet de overstap naar de Premier League zitten.

Excelsior profiteert flink mee aan de transfer van Wieffer, die in de zomer van 2022 voor enkele tonnen overkwam uit Kralingen. Naar verluidt heeft de stadgenoot recht op zo'n vijftien procent over de nettowinst van de toekomstige transfer.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Wieffer hoort in de ideale basis 11, maar is niet onvervangbaar. Zonder hem wisten we meestal ook wel te winnen. @Bombarda Wat denk jij, als we Hancko, Geertruida, Wieffer, Stengs, Giménez, Paixao, en Timber kunnen verkopen, laten we ze dan allemaal gaan? Ik verwacht eerlijk gezegd, dat net als voorgaande jaren, er 1 of 2 aan hun contract gehouden zullen worden in dat geval.
Ik hoop toch dat er minimaal 3 een stap gaan maken hopen dat geertruida, wieffer en gimenez een stap zullen maken. Zou mooi zijn als hancko en timber nog een jaar blijven. Hancko wordt een moeilijk verhaal, maar timber speelde bij utrecht zelden 90 minuten, zijn 1e jaar hier raakte hij 2 maal geblesseerd en afgelopen seizoen pas ontwikkeld. Hopen op minimaal nog 1 jaar timber bij feyenoord
Kritiek op Slot is telkens dat hij weinig naar de scouting luistert, maar hoe goed is onze scouting dan? Spelers die Slot wilde hebben presteren toch gewoon goed en zijn meer waard geworden. Wat zijn dan voorbeelden uit de scouting die het zo goed doen. Walemark en Bullaude kwam toch uit de scouting? Beide nog niet echt succesverhalen
Hancko, Wieffer, Gimenez, Szymanski, Trauner, Aursnes, Timber. Heb je gekeken de afgelopen 3 jaar??
Extra mooie deal heb je omdat met Zerrouki al een speler in de selectie zit die is gehaald om Wieffer te vervangen. Veel mensen schieten Zerrouki enorm af, maar hij heeft in de CL een paar goede wedstrijden gespeeld. Daarnaast zet Priske meestal iets lager druk dan Slot en houdt hij ook van geregeld de lange bal spelen waardoor Zerrouki waarschijnlijk beter gaat renderen. Ik weet niet of en hoe snel Nadje kan aanhaken (en of die specifiek voor 6 positie is gehaald), maar ik denk dat Feyenoord voor de 6 positie het beste weer een type zoals Wieffer kan halen. Dus een fysiek sterke speler van begin 20, die comfortabel is aan de bal, nog stappen in zijn ontwikkeling kan zetten en die op vrij korte termijn kan concurreren om een basisplek.
Nadje is een box to box speler (positie waar Timber speelt).
Okay. De twee voornaamste zwakheden wat betreft selectie afgelopen seizoen vond ik inderdaad dat er geen goede back up van Timber was en dat er geen linkspoot was als back up van Hancko. Die kon je nog vervangen door Geertruida, maar die vertrekt. Benieuwd of Nadje snel kan aanhaken of niet.
Voor Matts een mooie vervolgstap in zijn carrière. Hij bouwt t goed op en, vooropgesteld dat blessureleed hem maar bespaard mag blijven, zal hij t nog ver gaan schoppen. Qua persoon zal ik hem gaan missen. Een eerlijke, fatsoenlijke knul, zonder sterallures. Hopelijk blijft hij zichzelf in deze gekke wereld waar veel om geld draait.
@Bombarda las net hieronder dat ze ook al bezig zijn met de vervanger en dat ze ver zijn met de speler maar is het zo dat ze er dan ook wel makkelijk en snel met de club uit kunnen komen?
Ja maar dan is het toch ook niet handig om wieffer te verkopen als het nog maar de vraag is of hebben ze wel een top plan b als die gene niet lukt
Wat denk je nou zelf, als het met speler A niet lukt schakelen ze over op speler B. Je denkt toch niet dat Feyenoord maar 1 vervanger voor Wieffer op het oog heeft.
@Bombarda maar zijn er al wel wat gesprekken gevoerd met de club dan? Of echt alleen met de speler
Waarom heb je het dan steeds over die ideale vervanger, wanneer het het nog maar de vraag is. Vermeld het dan alleen, wanneer hij in de startblokken staat met een vertrek van Wiefer.
Als het 30 a 35 miljoen euro plus een doorverkooppercentage is heb je een mooie deal. Bij een club als Brighton heeft een doorverkooppercentage zin omdat hij vandaar uit eventueel nog een stap kan maken richting de absolute top.
https://www.vi.nl/pro/analyse/ruwe-diamant-met-jeyland-mitchell-heeft-feyenoord-wauw-atleet-op-het-oog

Iemand een PRO accountje om dit met ons Feyenoorders te delen?
Je kunt nu voor 1 euro het een maand proberen...
Het artikel is te lang om hier te delen, maar de conclusie was als volgt:

Over Jeyland Mitchell kunnen we kort zijn in de conclusie. Natuurlijk is hij als piepjonge verdediger uit een piepkleine competitie als de Costa Ricaanse nog erg druistig. Natuurlijk holt hij zich zichzelf nog weleens voorbij in zijn enthousiasme. Natuurlijk moet hij als opbouwer nog flinke stappen maken. Maar qua fysieke en defensieve voorwaarden is Mitchell een fascinerend talent, die zomaar eens tot megahit bij een club als Feyenoord zou kunnen uitgroeien.’
@Bombarda VI heeft het over een recorddeal van meer dan 25 miljoen. Maar het transferbedrag van Kokcu is inmiddels toch al 30 miljoen vaste som geworden?
Klopt, 30m is nu vast. Ik zal TM benaderen dat ze het aan moeten passen
Ja, het stoort mij dat Krabbendam niet goed ingelicht is hierover. Die heeft gewoon ff op transfermarkt gekeken wat er stond en heeft dat klakkeloos overgenomen. Gelukkig hebben we jullie voor duiding!
Krabbendam zelf heeft ook vaak genoeg gemeld dat het met laagdrempelige bonussen op 30 mil zou uitkomen.
Maar hij is dat dus blijkbaar alweer vergeten
Geef ff die naam van z’n potentiële vervanger, iedereen blij.
Echt een super speler met een fijn karakter. Ook buiten het veld heel welbespraakt en een gunfactor. Mooie ontwikkeling en een mooie stap. Complimenten bovendien voor de scouting.

De voetballerij hangt echter ook af van toevalligheden. Denk daarbij aan blessures en het wel-niet doorgaan van transfers (Zerrouki, winter 2022). Hopelijk weten we meer van dit soort parels te binden. Beelen doet het ook top. VD Belt helaas nog geen succesverhaal.
Brighton doet het gewoon uitstekend, die verkopen hun goede spelers weer aan de echte top. Ik vind het een goede zet van Mats, eerst Excelsior dan Feyenoord nu Brighton.
Met dank aan Excelsior die gaven nog even een tip aan Feyenoord.
Als Feyenoord mooi bedrag krijgt en een mooi doorverkoop percentage is het prima.
De speler zelf zal ik zeker gaan missen.
Atletico was ook een prima stap geweest (en lekkerder weer daar)
Over het weer hoeven we niet te discussiëren, dat is op zeker beter, maar ik vind persoonlijk premiership mooie competitie.
En Atletico pakt niet door.
Niet meer nee, was ook meer afgelopen winter dat dat speelde
Brighton ligt nog best gunstig voor Engelse begrippen qua weer.
Kan Feyenoord het stadion en de VVF inmiddels al niet (deels) uitkopen? Er komen nog genoeg financien binnen van verkopen? Er vanuitgaande dat lang niet alles opnieuw geinvesteerd wordt..
Er zijn al genoeg VVF weggekocht/weggegaan
Kunnen jullie mogelijk daar eens een artikel aan wijden. Hoe die vork nou precies in de steel zit - mochten jullie die informatie tot beschikking hebben
Sportclub heeft meer dan duizend aandelen in een stichting waarde is nu 20.000 ps dus maal 1000 is dat 20 miljoen en dan nog minimaal 20 miljoen van de aandeelhouders zelf waaronder FSV De Feijenoorder heb je minimaal 40 milj nodig. Dan renoveren voor 300 miljoen? Dan heb voor 340 milj geinvesteerd in een stadion van 90 jaar. Ja dat is goed mogelijk.
Ik denk dat er vele onder ons zich misschien nog zullen verbazen wat voor som er gaat betaald worden en dat DTK zich daar zeker hard voor heeft gemaakt
Ik verwacht dat driouech naar Feyenoord komt met zelfde regeling.
Driouech zou totaal geen logische versterking zijn gezien zijn niveau en hoeveel linksbuitens we al hebben.
Jaman, nog een rechtsbuiten, hebben er pas 4… die gaat mooi naar PSV we hebben niks aan hem.
Hahaha lekker sarcastisch ook top want we hebben geen linksbuiten nodig met paixao Ivanušec en sauer nog in de gelederen prioriteit ligt aan de andere kant rechtsbuiten 😉
Vind Paixao op rechts beter. Toen scoorde Gimenez ook vaker vanuit een voorzet
Toch minimaal wel 30 miljoen in euries lijkt me. Zijn echt nog wel meer gegadigden die het wel op tafel willen leggen.
Dirk Proper zou een interessante vervanger zijn vind ik!
Nou, Feyenoord heeft wel wat beters op de korrel
Beter is altijd goed ;)
Ben erg benieuwd @Bombarda !

Deze transfer gaat ongetwijfeld lukken. Doorverkoop percentage ook ?

Komt er nog een primeur vandaag?
Even bellen.. ben ook lekker fietstochtje aan het maken,.. jullie horen het vanzelf!
Misschien dan toch Richard Rios ;)
Mist duelkracht en loopvermogen wat Mats wel bracht op die positie. Leuke speler voor de subtop, maar niet voor ons.
Ik waag het wel met Nadje, Zechiël en Zerrouki als verdedigende middenvelder als Dirk Proper het alternatief was.
Nadje is (zoals hij het zelf zegt) een box to box speler en geen verdedigende middenvelder. Beelden op YouTube bevestigen dit
Dan nog zet ik hem liever daar neer dan Dirk Proper...daar ging het om.
@Bombarda Bedrag in de buurt van de vorige week genoemde 30 miljoen pond ?
Dat is vraagprijs, normaliter altijd iets er onder
Wie mag die fucking bombarda nou wezen? Je zit hier op de site van 1908
(Tikdelijke) vervanger van Rutger. Met je domme reactie.
De beste man houdt hier iedereen al een goeie 4 weken op de hoogte, als tijdelijke vervanger van Rutger.
30 miljoen zou top zijn, meteen bij het kruisje tekenen, hou je netto 20 over zo'n beetje
en van die 20 max de helft investeren
Precies , geld in de knip houden, het plezierige is, als het bijvoorbeeld volgende week rond is, je genoeg tijd hebt om wat te gaan doen.
@Bombarda is er bekend waarom we zo beperkt kunnen herinvesteren? Het geld zou toch met bakken binnen moeten komen. 2 x CL geplaatst, recettes van weet ik veel hoeveel Europese wedstrijden. Ik begreep dat de CL gelden van vorig jaar nog niet zijn gebruikt.
Ik denk omdat ze willen vast houden aan recente beleidsvoering, werkt tot nu toe goed.
Naar mijn mening willen ze het eigen vermogen versterken en dat lijkt niet meer dan logisch of eigenlijk noodzakelijk.
Feyenoord heeft nu een omzet van ruim 100 miljoen euro per jaar met een eigen vermogen van 7,5 miljoen.
Dat is voor een bedrijf uitermate matig .
Daarnaast zullen ze denk ik ook de VvF willen uitkopen, dat kost ook jaarlijks dividend .
De schuld die er twee jaar geleden was bij de Belastingdienst zal zo onderhand ook wel afgelost zijn en wellicht dat ze ook de langlopende leningen bij banken hebben afgelost.
Zal me benieuwen als we over een paar maanden de jaarcijfers per 30.6.2024 te zien krijgen , maar ik heb er alle vertrouwen in , dat die uitstekend zullen zijn.
Eens, mits je het over Britse ponden hebt.
Nee, ik heb het over euro, voor Wieffer ga je geen 35 miljoen euro krijgen
Totdat ze het wel gaan betalen.
Wereld van verschil ook he, 30 of 35.
Schijntje voor welke PL club dan ook.
Dus niet doen of 35M uitgesloten is.
Slecht signaal voor Feyenoord als je je beste spelers verliest aan clubs als Brighton, een engelse middenmoter. Ook Wiefer zou hoger moeten mikken. Feyenoord hoort zijn topspelers alleen te verkopen aan de europese sub(top).
9e, 6e en 11e afgelopen drie jaar. Check eerst even voordat je wat roept over middelmaat.
Brighton wordt hier even enorm onderschat, haha. Waarde van ruim 550 miljoen euro, he!
Brighton zou met twee vingers in de neus top 3 eindigen in Nederland volgens mij.
Brighton & hoven albion is europese subtop zoniet europese top
Bovendien een genot om naar te kijken. Verbruggen, Wieffer, Minteh... daar maak ik wel tijd voor! (om over alle overige toppers nog maar te zwijgen)
Wieffer is vrij realistisch en weet ook wel dat de Europese top niet komt .
hahahaha, dit is een meer dan prima stap voor hem en als hij zich doorontwikkeld kan hij in de toekomst nog een extra stap maken.
Dat schrijf ik toch dit is een prima stap.
En hoe het afloopt, ik hoop voor hem niet net zoals bij Malacia, Senesi, Kokcu om er maar een paar te noemen.
Senesi doet het meer dan prima overigens
Hij speelt bij Bournemouth ja daar doet ie het goed.
Dat is ook zijn niveau denk , aangezien hij zich niet verder doorontwikkeld heeft, speelt ook niet in het Argentijnse nationale elftal.
Onzin. De PL plaatsen 1 tm 12 zijn echt een vooruitgang ten opzichte van de NLse competitie. Je speelt bijna elke week een topwedstrijd. Is weer eens wat anders dan op een regenachtige zaterdag avond ergens in November uit bij RKC.
Brighton timmert hard aan de weg met goede coaches en goede aankopen die vaak meer waard worden. Dus voor Wieffer mooi team, en kan altijd nog een mooiere vervolg transfer uit komen, waar Feyenoord nog wat aan verdient.
We gaan hem missen, maar vervanger staat al als A-optie klaar. Weet er ook van. Is nog niet concreet, maar wel qua toenadering richting de speler. Een underrated optie!
We zijn heeeeeeeeeeeeel benieuwd!
Zal even vragen of ik het de wereld in mag brengen. Bij groen licht, direct online. Denk alleen niet dat het zo ver komt, maar kan ineens vaart in komen.
Wat bedoel je dat het niet zo ver komt.
Wat bedoel je met “ denk alleen niet dat het zo ver komt?” Bedoel je dat Feyenoord zich niet verder gaat melden of dat je het niet online mag brengen? @Bombarda
Debk dat ie doelt op rondkomen
Zal deze jongen komen denk je??
Speler zou actief zijn op een eindtoernooi deze zomer, dus kan Copa America zijn of EK. (Kan ook Olympische spelen zijn toch?)
Mooie deal. Als zo’n 20 a 25 procent over de winst weg gaat naar andere partijen houd jezelf een mooi bedrag over!
De eerste in de rij. Ik vrees dat er nog vele zullen volgen helaas.
Het is hem van harte gegund.

Ben benieuwd wie er als vervanger aangetrokken gaat worden.
@Bombarda

https://m.voetbalzone.nl/nieuws/dit-is-mathias-delorge-klaar-om-mats-wieffer-te-vervangen-bij-feyenoord/435673#comments-section

Wat is hiervan waar???
20% voor Excelsior 5 % voor Wieffer en zijn zaakwaarnemer. Dus 75% van pak m beet 35 miljoen is pure winst minus de 5 ton aankoopbedrag. Mooi resultaat dankzij Marinus Dijkhuizen die bij zijn oude maatje Slot bleef aandringen hem over te nemen.
Wordt geen 35. Als het al 30 is mag je je handen dicht knijpen.
Nee hoor, Wieffer komt puur out scouting. Duurde ook niet lang om Slot te overtuigen, iets wat normaliter wel vaak het geval was
Hier maak je toch echt een foutje.
Jij weet alles beter hè haha.
En dan ook nog lekker niks onderbouwen, goed bezig.
Delen er nog wel heel wat meer mee denk ik.zag dat Twente ook nog zo'n 1,5 aan overhield en dan ook nog zaakwaarnemers etc.
25 + bonus zal het wel zijn geworden.

Nu een topper terug halen!
Historische deal volgens Krabby. Dan is het zeker meer dan 25 miljoen.
Ik hoop het! Meestal valt het uiteindelijke bedrag tegen nadat de eerste berichten goed waren. Zo ook met Kokcu....

Maar hoop dat ik er naast zit!
Las je hier in het eerste bericht al 🤑
Krabby weet helemaal nooit wat. 1908.nl is the best
Als het een record is dan moet het zowieso meer als dat zijn
Historische deal is niet hetzelfde als een uitgaand transferrecord he ;)

Ik denk dat historisch hier opgaat voor het verschil in aan en verkoopbedrag, de snelheid van de waardevermeerdering en het feit dat Wieffer 2 jaar terug nog in de kkd speelde.

Maar hoop dat je gelijk hebt!
Prima, is hem van harte gegund. Voor Feyenoord een goede deal (35M?), dan durven investeren in de eerder gehinte opvolger, snel doorschakelen nu. Dan is een sleutelpositie z.s.m. bezet en kan Priske voorzichtig gaan bouwen.
Ik zie liever Wieffer gaan dan een hancko. Ik zou Geert Wieffer en Santi eventueel verkopen, verder moet je alles bijelkaar houden
Hancko is niet te gouden vrees ik. Net als vele anderen. Wordt vlg jaar gewoon weer een compleet nieuw team.
Dat betekent dat we ook zsm zullen gaan melden voor die topvervanger
Zegt Bombarda dat die top is eh. Eerst zien....
Wie zegt mij dat Bombarda er verstand van heeft... zien het vanzelf wel.
waarom zou je hem uberhaupt toestemming moeten geven? het staat toch iedereen vrij om te praten met andere clubs, zo werkt de voetbalwereld nou eenmaal.
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, dit zegt alleen dat Feyenoord wss een passend bod heeft ontvangen. Want zolang dat niet aan de orde is. Heeft het toch geen zin om met een club te praten?
Dit is puur praten over een contract, in eerder stadium is het puur oriënterend.
Hopelijk toch een 30 mil transfer, dit is toch een belangrijke pion voor ons feyenoord
Logisch toch, denk dat Wieffer zelf ook al eens gesproken heeft met Brighton. Mooie club voor hem hoop dat hij het wel goed gaat doen, is ook een beetje marketing voor Feyenoord
@Bombarda Is het nu een kwestie van dagen voordat er een deal is?
Ja, zoals ook al aan het begin van het nieuws verwacht kan het nog wel eens snel gaan
@Bombarda kunnen we dan snel de vervanger verwachten?👀