slot

VK Sportphoto

Nieuws

VI: "Slot brengt financiële kentering Feyenoord teweeg"

Moreno

In de Voetbal International-rubriek FC Bankzaken vertelt journalist Tom Knipping over de financiële situatie van Feyenoord. Conclusie: Feyenoord is het financiële gat met PSV aanzienlijk aan het verkleinen. 

Ten opzichte van Ajax is het verschil volgens Knipping nog altijd groot. Maar: "Feyenoord is behoorlijk aan het inlopen. PSV komt al aardig in zicht. Arne Slot is niet alleen sportief, maar ook financieel de reddende engel van Feyenoord geweest." De grootste stap die Feyenoord heeft gezet, is het verkopen van spelers voor veel meer geld. Omdat ook Kökçü, naast onder andere Senesi, Sinisterra, Malacia en Aursnes nog in het boekjaar 2022/23 valt, hebben de Rotterdammers een uitstekend financieel jaar achter de rug. Knipping: "Feyenoord heeft een verkoopwinst gemaakt van tussen de 65 en 70 miljoen euro, wat een positief transfersaldo oplevert van iets minder dan 50 miljoen euro."

Vergeleken met de situatie waar Feyenoord vandaan komt, zijn dat enorme bedragen, geeft Knipping aan. "Dit is voor Feyenoord een wereldprestatie, en het is ook enorm belangrijk. Er was namelijk bijna geen eigen vermogen over. Van de topclubs stond Feyenoord er met afstand het zwakst voor, wat kwam door de slechte transferresultaten. In de tien jaar ervoor was er bijna geen club in Nederland die daarin slechter presteerde." Daardoor moest er zuinig geopereerd worden."

Hierdoor moest Feyenoord op de kleintjes letten, maar konden er ook zelden financiële risico's genomen worden. "Veel clubs in Nederland werken met een begrotingstekort. Ze weten namelijk: dat vangen we wel op door goed te verkopen. Als één van de weinige clubs kon Feyenoord dat niet. Dat lijkt nu wel veranderd", aldus de financiële journalist van VI.

Feyenoord is dus qua transfersommen enorme stappen aan het maken, maar qua salarissen zitten ze nog niet op het niveau van Ajax en PSV. Knipping: "Dat is ook niet zo verstandig, omdat de contractduur vaak vier of vijf jaar is. Feyenoord speelt nu weer Champions League, maar je kunt er niet vanuit gaan dat je dat structureel gaat doen. Ajax maakte de keuze wel om begroting zo in te delen dat ze uitgaan van elk jaar CL, maar zij hebben dan ook een eigen vermogen 200 miljoen. Feyenoord komt uit een fragielere situatie, maar de kentering is ingezet."

Delen

Reacties

Aaaal die open deuren....
Denken ze dat we op molentjes lopen of zo?
Het nieuwe stadion, dat er hoe dan ook ooit een keer zal moeten komen, dopen we dan tot de Arne Slot Arena!
Aub geen woord genaamd “arena”
De impact van wat deze twee (of met de start met Arnesen drie) is echt top. Diep respect en hoopvol voor de toekomst.
Bevestigd maar weer eens , dat sinds Te Kloese en Slot bij Feyenoord zijn, we eindelijk na jarenlange ellende de weg omhoog zijn ingeslagen.
Er er zal af en toe best wel eens iets niet helemaal lopen , zoals we willen, maar groot respect voor die twee is zeker op zijn plaats.
Hopelijk blijven ze nog vele jaren, dan kunnen we echt aanhaken bij amsterdam en richting stabiele Europese bovenkant middenmoot.
Echt aanhaken?
Dus jij denkt dat het toeval is dat sinds de VAR er is Lucky ajakkes ineens minder Lucky is?
Goh denken ik Gullit en de rest van eerlijk en een beetje intelligent deel van de voetbal liefhebbers daar toch een beetje anders over.
M.a.w. Al die jaren zo vreselijk onterecht gematst door de scheidsen, daar word je kotsmisselijk van.
Financieel aanhaken ok. Maar sportief gezien hebben wij gewoon al die jaren meer strijd geleverd en zijn we keer op keer genaaid. Weet je hoe frustrerend dat is voor de spelers EN supporters.
En t ergste is dat het grootste deel gewoon meeknikte met de Hilversumse commentatoren hoe slecht Feyenoord wel was en hie lucky Amstwrdam is. Lolol
Nou, overdrijf je niet een beetje, dickie die op tv vertelde dat die spelers niet beter konden, gio die tegen trencin 'smorgens in het vliegtuig stapt , met 4-0 wordt afgedroogd door een campingelftal en weer glimlachend 's avonds terug vliegt.
Zo kan ik nog wel ff doorgaan, het was tenenkrommend wat we voorgeschoteld kregen , ik kreeg het idee na een half seizoen dat ze elkaar een dag voor de wedstrijd voor het eerst ontmoet hadden.
Ik heb het dus over de Eredivisie.
En als je nooit heb doorgehad dat de knvb en de nos en espn en de pers erc erc. die 020 alrijd bevoordeelde en ons benadeelde moet u toch echt wat lecithine eten dat zit in soja
Dat is de enige stof die hersengroei aanmaakt.
Geertruida voor een mooi bedrag verkopen, dan zitten we voor boekjaar 23-24 ook gebakken.
Europees overwinteren, cl halen en volgend jaar helemaal cashen met Gimenez, hankcos, hartman, paixao.
3 á 4 jaar geleden stonden we zelfs onder AZ met de transferwaarde van de selectie. Nu zie je dat we inderdaad naast sportief eindelijk eens financieel ook stappen kunnen maken.
We zijn ook verwend, waar wij nu pas bezig waren met huurspelers hebben wij al de selectie redelijk rond.
Weten jullie nog in 2014 dat we 7 miljoen inc. bonussen kregen voor de beste verdediger van het WK? En dat het transferbedrag uiteindelijk lager uitviel omdat een termijn was overgemaakt naar een oplichter? Wat een tijden...
ze vergeten de scouting ook die is opgezet onder arnesen. en de spelers die daar gehaald zijn in die tijd zijn aardig verkocht
Kunnen alle cynisch opportunisten, die Slot en DtK na de transfers en 2 wedstrijden alweer naar beneden haalden weer terug hun hok in.

Dank voor het lachen.
Inderdaad, alle successupporters kan je er zo uitplukken!
Nog 7 van de 10 jaar te gaan voor ruimer jasje.
Zo... er wordt een positief stuk geplaatst over Arne Slot... moet niet gekker worden.
Ze vergeten ter Kloesse een veer in z’n reet te douwuhhhh, deze is zeker zo goed als Slot bezig !!!