Arne Slot - Liverpool

Nieuws

Video • Slot geeft eerste interview bij Liverpool: "Wat ik voelde bij Feyenoord, verwacht ik hier op Anfield ook te voelen"

Van de redactie

Arne Slot heeft woensdagmiddag zijn eerste interview gegeven als hoofdtrainer van Liverpool. Na een succesvolle periode van drie jaar in Rotterdam-Zuid geeft de ex Feyenoord-trainer aan erg uit te kijken naar de start van het nieuwe seizoen bij zijn nieuwe club en legt uit waarom hij de overstap naar Liverpool wilde maken. 

De keuze voor Liverpool was voor Slot snel gemaakt. "De eerste keer toen ik hoorde dat Liverpool geïnteresseerd in me was, moest ik het tussen mij en mijn vrouw houden. Ik heb altijd gezegd dat het een fantastische club moest zijn waar ik Feyenoord voor zou gaan verlaten. Ik denk dat het een jaar geleden was dat ik ook in de belangstelling stond van een paar Premier League-clubs, maar ik besloot om te verlengen bij Feyenoord met het idee om daar nog twee seizoenen te blijven", geeft Slot aan.

"Maar nu kwam Liverpool langs en het was geen moeilijke keuze om te maken. Hoewel, zoals ik al zei, ik heel blij was met Feyenoord, de manier waarop ik daar met de fans, met het personeel en met de spelers werkte, maar dit was de mogelijkheid die ik moest nemen", aldus Slot.

Slot gaat niet alleen naar Liverpool. Sipke Hulshoff en Head of Performance Ruben Peeters gaan vanuit Rotterdam mee naar Engeland. "Wij drieën werken nu drie jaar samen bij Feyenoord en we weten van elkaar hoe we willen werken. Omdat we zo lang samenwerken, denk ik dat we allemaal precies weten wat we willen als het gaat om werkwijze en speelstijl. Ik denk dat dat helpt", aldus Slot op het officiële YouTubekanaal van de Engelse club.

De overeenkomsten tussen Feyenoordsupporters en die van Liverpool is al vaker naar voren gekomen. "Ik heb al vaker gezegd, er zijn een paar overeenkomsten tussen Feyenoord en Liverpool. Beiden zijn steden liggen langs een rivier, mensen werken in de havens, het is een hardwerkende arbeidersklasse, die altijd achter hun club staan met passie. Bij clubs als Feyenoord en Liverpool betekent de club vaak net iets meer dan ergens anders op de wereld. Dit is wat ik voelde bij Feyenoord en ik verwacht hier op Anfield hetzelfde te voelen."

Bekijk het volledige interview met Arne Slot hieronder.

Delen

Reacties

@Bombarda het is vooralsnog stil rondom onze eigen trainers. Weet jij misschien de stand van zaken rondom Björn Hamberg?

Nu Priskes assistent hoofdtrainer is geworden lijkt me dit een hele belangrijke positie om op te vullen. Hamberg zou een hele mooie stunt zijn wmb.
En is het de verwachting dat Reijnen blijft? Zou mooi zijn voor de continuïteit, maar volgens mij is hij wel echt voor/door Slot gekomen.. @Bombarda
Zijn nog in onderhandeling, moet wel rondkomen
Zou erg mooi zijn. Binnen Feyenoord/1908 maakt men zich niet druk dus? Elke keer dat Potter vlakbij een nieuwe baan is, zoals Leicester twee dagen terug, begin ik hem toch een beetje te knijpen.
Daar is vooralsnog geen aanleiding voor.

Italiaanse journalist zat by the way goed mis met Potter & Leicester, wordt een ander
Toch wennen om hem met een ander clublogo op z’n borst te zien haha
Ik verwacht een absolute topspeler alla xavi simons.
@Bombarda verwacht je op korte termijn nog een echt 1908 primeur te kunnen brengen?
Mooi!!! Dat zijn toch wel de leuke dingen om naar uit te kijken!
Mooie woorden. Hoop oprecht dat deze droom uit mag komen. Veel suc6 daar!
Volgends di marzio heeft Feyenoord inmiddels 2 biedingen op stengs geweigerd(na het transfercheck artikel), en ziet lazio een ruildeal tussen stengs en isaksen niet zitten. Di marzio is geen koekenbakker dacht ik , dus is dit waar? @Bombarda 2
Feyenoord zegt dat er nog geen aanbiedingen zijn. Dat ze niet gaan ruilen, stond van te voren al vast.
Even nagevraagd, FTM verteld dat Slot hem altijd wilde maar dat het nu geen thema meer is (naam is recent niet voorbij gekomen)
Priske werkte met hem bij Midtylland
Maakt in principe niets uit: bestuur bepaalt voor welke spelers Feyenoord gaat. In een gezonde structuur in samenspraak met scouting, nadat Priske aangeeft wat (niet wie) hij nodig heeft :)
Mooi interview. Het ga je goed daar Arne! Hij mag de 3e competitiewedstrijd gelijk al uit naar ManU ... 💪
Deze man is en blijft een HELD 💪
Zoals ik in het corige topic zei gun ik hem dit maar toen hij in dit interview aangaf dat hij na zijn verlenging van vorig jaar eigenlijk plande nog 2 seizoenen bij feyenoord te blijven mocht klopp van mij nog wel een jaartje langer blijven.
Nou feyenoord kom nu ook maar met de eerste interview van onze trainer brian priske.😁
Ik denk iedereen wel die feyenoord een warm hart toe draagt.