vitesse-rellen

Nieuws

Vitesse kijkt ook naar Feyenoordsupporters bij ontstaan rellen

Dennis

Gistermiddag ontstond tumult in de Gelredome, vlak nadat Lingr de Rotterdammers op 1-2 had gezet. Een groep van circa twintig Vitesse-supporters gingen aan de lange zijde van het stadion op zoek naar Feyenoordsupporters. Ondanks dat de aanval door stewards en spelers snel in de kiem werd gesmoord, zat de schrik er goed in.

Na afloop van het duel sprak ad interim algemeen directeur Peter Rovers van de Arnhemse club zich uit tegen de ongeregeldheden. “Er hing een uitstekende sfeer vanaf het begin van de wedstrijd. Een klein groepje verziekt het na de 1-2 voor het grote aantal supporters in de GelreDome. Dat is bijzonder kwalijk. Emoties horen bij voetbal, maar dit kan nooit de bedoeling zijn”, zo vertelt Rovers aan RTV Rijnmond. 

Rovers wil de betrokken relschoppers in het vervolg uit het stadion weren en zal niet schromen stadionverboden uit te delen. “De komende dagen zullen we gebruiken om de betrokkenen, in samenwerking met de politie, te identificeren, om ze een passende straf op te kunnen leggen”, aldus de algemeen directeur over de groep Vitesse-aanhangers die zich na de aanval al snel terugtrokken in het eigen fanatieke tribunedeel. 

Bij de wedstrijd evaluatie zegt Rovers ook de aanwezigheid van Feyenoordsupporters op de thuisvakken tegen het licht te willen houden. “Natuurlijk zullen we ook naar onze eigen processen moeten kijken. Hoewel er voorafgaand aan de wedstrijd al enkele honderden tickets in de thuisvakken zijn geblokkeerd, zullen we onze huidige manier van kaartverkoop en handhaving gaan evalueren.” Supporters van de Rotterdamse club weten al jarenlang kaarten te bemachtigen voor vakken buiten het steevast uitverkochte uitvak, mede omdat geen gehoor wordt gegeven aan de vraag om meer uitkaarten om de supportersstroom beter te reguleren.

Delen

Reacties

In de laatste alinea staat alleen maar dat Vitesse gaat kijken naar het systeem van kaartverkoop.
Nergens word een link gelegd door Vitesse tussen het ontstaan van de rellen en Feyenoordsupporters. Titel die er boven staat slaat dus nergens op...
Lekker makkelijk, als er ergens iets met supporters gebeurd altijd een link met Feyenoord bedenken.
Want “het hoort niet bij onze club”. Maw t is altijd de schuld van Feyenoord.
De kop is misleidend maar de link tussen de gebeurtenissen en feyenoord supporters wordt nu niet gelegd
Uit supporter in het thuis vak is altijd al geweest.
Dat die puber zich moeten misdragen is hun probleem.
Wel de laatste wens van een terminale jongen verziekt door dit tuig.
Als seizoenkaart houder van Feyenoord en woonachtig in de omgeving Arnhem ben ik al meerdere keren bij Vitesse- Feyenoord in de Gelredome geweest.
Zelf een kaartje op eigen naam gekocht, als je aangemeld bent bij de fanclub..
Er zitten heel veel Feyenoord supporters in de Vitesse vakken. Totaal geen probleem, juist erg gezellig over en weer.
Die capuchonnetjes moeten ze gewoon keihard aanpakken, er is niemand door de stewards aangehouden. Pas na de wedstrijd zijn er buiten 3 aanhoudingen verricht
Ook sk houder Feyenoord en op thuisvak
Geen probleem gezocht en ook niet gevonden
Prima en gezellig
Ongelooflijk......Vitesse-aanhang gaat in de fout en Feyenoord-aanhqng krijgt de schuld
Compleet logisch antwoord en een titel die het laat lijken alsof het dat niet is. Jammer.
Zo logisch vind ik het niet dat je als supporter in een voetbalstadion kennelijk niet veilig bent als je clubvoorkeur afwijkt van die van een deel van de toeschouwers. Schuld ligt 100% bij de debielen die zich niet weten te gedragen en niet bij uitsupporters op de thuishaven.
Ja het is de schuld van de Feyenoorder pfff
Geef er maar zo een draai aan dat het de schuld is van de Feyenoord supporters 🤡
Feyenoord kijkt ook naar stewards Vitesse bij onstaan rellen, "hoe konden zij de Vitessefans laten uitbreken?"
Kijk je ook even hoe het kan de je supporters zomaar gaan apekooien?