voetbal

Opinie

Vooruitblik titelkandidaten Eredivisie: FC Twente (Deel V)

Aanstaande vrijdag is de herstart van het Eredivisieseizoen. In de bovenste regionen van de competitie is het ongemeend spannend. 1908.nl blikt vooruit door de titelkandidaten onder de loep te nemen.

Deel V: FC Twente, nummer 5 met 27 punten

Het ligt niet in de lijn der verwachting dat FC Twente kampioen van Nederland gaat worden, maar door de uitstekende prestaties in de eerste seizoenshelft staan ze wel dichtbij de bovenste plaatsen. De ploeg van Ron Jans staat slechts zes punten achter koploper Feyenoord. 

Na vorig seizoen is het geen grote verrassing dat FC Twente aanhaakt bij de bovenste plekken. Destijds lukte het Feyenoord pas in de voorlaatste speelronde om de derde plek veilig te stellen, net voor de Tukkers. Jans hield een groot deel van zijn selectie bij elkaar en bouwde hier succesvol op voort. Twente rust met name op een zeer hechte defensie. Ze hebben met negen tegendoelpunten de minste tegentreffers in de competitie. Doelman Lars Unnerstall is daarin een belangrijke pion. 

Hoe FC Twente in de tweede seizoenshelft voor de dag komt, is sterk afhankelijk van hoe de selectie er op 31 januari uitziet. Feyenoord heeft vergaande interesse in Ramiz Zerrouki. En blijft Mees Hilgers? Mocht FC Twente de selectie bij elkaar weten te houden, is het voor ieder team een elftal dat zeer moeilijk te verslaan is. Maar ook de club uit het Oosten des lands krijgt nog veel lastige wedstrijden. Tot de interlandperiode eind maart spelen ze onder meer tegen Ajax (uit), Feyenoord (thuis), PSV (uit) en AZ (thuis). 

Weten zij deze lastige serie te overleven, is veel mogelijk in Enschede. Toch lijkt Twente van de top-vijf de minste selectie te hebben. Met name in de breedte ontbreekt het op een aantal posities aan kwaliteit, waardoor het nog maar de vraag is of Twente eventuele blessures en schorsingen kan opvangen. De eerste bal van de tweede seizoenshelft gaat morgenavond om 20.00 uur rollen in Enschede, wanneer het elftal van Ron Jans het opneemt tegen FC Emmen. 

Delen

Reacties

Stugge ploeg die lang zal aanhaken denk ik, ze hebben weinig mutaties gehad en zijn defensief heel stabiel met de beste keeper van de competitie.
Zeldzame onzin die gaan een hele berg punten verspelen in de komende 5 wedstrijden en mogen blij zijn als ze hoger dan plek 6 komen dit seizoen
Is geen kandidaat in mijn ogen

FC "op de pof "telt niet mee