de-feijenoorder

VK Sportphoto

De Feijenoorder

Waarom je lid wordt van FSV De Feijenoorder (Deel 2)

Van de redactie

FSV De Feijenoorder heeft een bewogen en bijzonder jaar achter de rug. Veel supporters weten niet dat FSV De Feijenoorder de drijvende kracht is achter tal van initiatieven, sfeeracties en evenementen.

De supportervereniging heeft mede daarom alles op een rij gezet in een jaaroverzicht. Steun de vereniging en word hier Feijenoorder.

Augustus – Oktober 2022
Helaas namen we in augustus afscheid van Jens Toornstra. Geliefd bij de gehele aanhang. Jens kreeg dus een machtig mooi afscheid. Het maken van het spandoek (20 meter hoog en 50 meter breed) verliep niet geheel vlekkeloos. Na meerdere stroomstoringen, noodoplossingen zoeken en maar 14,5 uur op de klok was het de vrijwilligers toch gelukt om het doek af te krijgen.

jens-toornstra-spandoek

Feyenoord plaatste zich vorig jaar rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League. Op 6 oktober organiseerden we wederom een busreis, die dit keer richting Denemarken ging. Köckü en Szjmanski scoorden, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel (2-2).   Een kleine 3 weken later werd er opnieuw een busreis georganiseerd, ditmaal naar Graz. Als aandenken kregen alle supporters een unieke wedstrijd-sjaal. Door een late tegengoal verloren we helaas de pot. De ongeregeldheden die daaropvolgende waren ontzettend te betreuren. Gelukkig kwam iedereen weer heelhuids thuis. Want de week erna kwam Lazio op bezoek. Een wedstrijd die niemand wilde missen.

spandoek-feyenoord-lazio

November – December 2022  
De vernieuwde website werd op 1-11-2023 gelanceerd en met succes! Een website in een geheel nieuw jasje, met een exclusieve ledenportal, een vernieuwde webshop, een heuse chatfunctie en zeer gebruiksvriendelijk.  Nog geen twee weken later mochten we twee nieuwe teamleden verwelkomen. Met z’n vieren gaan we in 2023 knallen!

Feyenoord – Lazio Roma: Voor de opkomst van de spelers ontvouwde het prachtige spandoek van ons sfeerteam zich weer vanaf de tweede ring aan de gele-zijde.  Het sfeerteam heeft vele uren gestoken in het maken van het fantastische spandoek. Het doek verwees met een afbeelding van een neergeslagen Romein naar de Romeinse aanhang van Lazio Roma. De tekst (volgens van Klaveren) op het spandoek luidde: IK DUIK VOOR NIEMAND, NIET VOOR JOU, EN VOOR NIEMAND ANDERS 

Na het overlijden van Cor van de Gijp op 12 november 2022, besloten we de eerder genoemde special van Cor van de Gijp online beschikbaar te maken voor alle supporters. Lees het kunstwerkje hier.

cor-van-der-gijp
FSV De Feijenoorder

Feyenoord Vrouwen 1
Ook dit seizoen hebben we ons met het vrouwensfeerteam weer ingezet tijdens de wedstrijden van de vrouwen. Zo hebben we bij twee thuiswedstrijden Kameraadjes de mogelijkheid gegeven om als vlaggenkind op het veld te staan. Vol enthousiasme ontvingen zij de speelsters.

Op 14 mei speelde de Feyenoord vrouwen de allereerste officiële wedstrijd in De Kuip. Met een bezoekersaantal van 14.618 braken de meiden het record in de Pure Energie Eredivisie. Ons sfeerteam zorgde voor de sfeeractie met ruim 2.000 groen-wit-groene vlaggen.

De vrouwen speelde op 27 november uit tegen de PSV vrouwen. Ruim 100 supporters reisde met de vrouwen mee en namen plaats in het speciaal ingerichte Feyenoord-vak. Ook hier waren de vlaggen van het sfeerteam aanwezig.

fsv-jaaroverzicht5
FSV De Feijenoorder

Kameraadjes
De Kameraadjes is een samenwerking tussen Feyenoord en FSV De Feijenoorder. Ook dit jaar hebben we met elkaar weer verschillende activiteiten weten te organiseren. Met onderstaande activiteiten laten we de kleinste Feijenoorders kennis maken met onze club.

Bij meerdere wedstrijden in het stadion werden onze spelers onthaalt door 40 vlaggenkinderen. Direct na de warming-up staan de Kameraadjes met rood-witte vlaggen langs het veld te wapperen. Tijdens de minuut stilte ter nagedachtenis aan Cor van der Gijp hielden de kinderen de vlag uit respect stil. Heel mooi en ontroerend.

fsv-jaaroverzicht6
FSV De Feijenoorder

Steun deze club! Word hier lid!

Delen

Reacties

Mooi werk mannen! En dames natuurlijk.

De ene actie nog mooier dan de andere!

Trots om lid te zijn.
Zijn die harde kern leden en hooligans al uit het bestuur? Wellicht dat ik er dan over nadenk!
Van mij hoeft het ook niet. Maar wie zijn ze dan?, pleurt op, ben gewoon feijenoorder. Overschaduwen wordt gezegd, daar ben je wel zelf bij als je dat laat gebeuren. Meehuilen met de roedel...
De FSV doet goede en mooie dingen. Het is jammer dat het zo vaak overschaduwd wordt door het rotte randje van het Legioen. Als de FSV een vereniging voor alle Feyenoorders wil zijn, in plaats van voor een klein onaangepast clubje, zullen ze zich harder moeten uitspreken tegen de xenofobe rotte appels in hun ledenbestand. Dat is niet makkelijk, maar wel nodig om de focus puur te leggen op al het goeds dat ze doen voor de club.
Durven ze niet. Komt ook door de inmenging van De Feijenoorder.
Helaas heeft dat de supportersvereniging weinig goeds gebracht. Heb dan ook na ruim 25 jaar lid geweest te zijn van de fsv enige tijd geleden al mn lidmaatschap opgezegd.
En sta daar nog steeds voor de volle 100% achter. Kom eerst maar eens op voor de goedwillende supporters. Niet de 'ekte' maar de echte!