yv202255a1a03623

VK Sportphoto

Nieuws

All-in op Zerrouki: “Hoe slecht kan je uitgangspositie zijn?”

FeyenoordTM

Woensdag werd bekend dat Feyenoord zich opnieuw in Twente heeft gemeld voor de diensten van middenvelder Ramiz Zerrouki. In de AD Voetbal podcast bespreken Etienne Verhoeff en Sjoers Moussou de mogelijke transfer.

Mossou laat zijn licht schijnen op de onderhandelingspositie van Feyenoord. “Dit is de slechtst bewaarde transfer uit de geschiedenis. Hoe slecht kan je uitgangspositie zijn? Als je al een half jaar lang overal laat blijken dat je Zerrouki wil.. Dat Twente leunt achterover, die kijken dat een beetje aan en die denken: Kom maar weer, Feyenoord.”

“Het is strategisch niet heel slim gespeeld. Nu komen ze nog met het alternatief Sivert Mannsverk van Molde FK naar de media. Zo van: We hebben heus wel een alternatief. Maar Streuer is niet gek. Die gaat gewoon wachten. Waarom ook niet? Waarom zou Twente Zerrouki moeten verkopen? Als Zerrouki een hoop stampij gaat maken -en wellicht komt er wel een arbitragezaak- dan komt het wellicht snel rond.”

Delen

Reacties

Ja, soms kun je (ogenschijnlijk!) 'onverwacht' toe slaan zoals bij Timber en soms is een transfer een kwestie van langdurig wheelen en dealen, met alle publicitaire gevolgen van dien.
Dat Verhoeff en Mossou zich daar ten koste van anderen vrolijk over maken, zegt meer over hen dan over die anderen; in dit geval de beleidsuitvoerders van Feyenoord.
Los van het lekken en publiciteitsg,... supporters (sites).
Feyenoord doet helemaal geen uitspraken over deze transfer.
Dat doet de media, met het AD voorop.
Gouka en Mossou hebben het er steeds over.
En depodcast van het AD, zijn zo negatief alijdover Feyenoord.
Etienne Verhoeff, laat geen gelegenheid onbenut, om denigrerend te doen.
De idioot
OF je zegt.
Hoe overtuigd ben je als club van een speler dat je het weer probeert.

half vol/half leeg
Sjoerd moet eerst maar eens zonder taalfouten weten te schrijven,
Sjoerd moet eerst maar eens zonder taalfouten weten te schrijven,
Misschien is dit wel een tactiek om de prijs van Mansverk te drukken..
Het enige goede aan deze strategie is dat ze via de media hebben gezegd dat het nu of nooit is voor zerrouki. Druk zettend op zerrouki om zelf druk te zetten op Twente.
Wanneer verwachten we dat Zerrouki gaat komen?
Ik heb Zerrouki speciaal gevolgd in de eerste 14 competitiewedstrijden. Klassespeler met veel potentie. Als een klassetrainer als Slot hem goed genoeg vindt voor Feyenoord wie zijn wij dan om dat in twijfel te trekken? Niet weer aarzelen, maar kopen die man. Er zijn vast kapers op de kust.
FTM is ook op vakantie volgens mij,ze reageren nergens meer op!!
Het lijkt net of ik ook nog een drukke baan heb naast dit alles.
Hahaha ben je niet fulltime met de site bezig dan hahaha
nee man hij moet geen geld verdienen, de rekeningen betalen zichzelf elke maand.
riccardofr1908
@FTM is Mannsverk eventueel ook nog een optie aankomende zomer als Kokcu weggaat? En mits Zerrouki nu zou komen natuurlijk...
Mannsverk is een 6, Kokcu niet
Wie verwacht jij eerder Zerouki of Mannsverk?
Dit is inderdaad in alle opzichten een vreemde strategie van Feyenoord. Het is overduidelijk dat Slot eigenlijk alleen genoegen neemt met Zerrouki en dat we daarom telkens bij hem uitkomen (ondanks betere genoemde alternatieven mijns inziens). Dan is het logisch dat Twente de hoofdprijs verlangt, omdat ze inderdaad ook niet ver achter een CL/EL plek staan qua punten en weinig mutaties hebben gehad. Ze hebben de ideale uitgangssituatie.

Lijkt erop dat Slot dusdanig graag Zerrouki wilt hebben dat we ook nul stappen zetten richting alternatieven, dus dan wordt dit weer zo'n soap als het eind van de vorige window waarbij we eindeloos blijven dralen rondom Zerrouki en de eindconclusie wederom zal zijn dat hij veel te duur is tov zijn kwaliteit en restwaarde. Dan moet er uiteindelijk toch worden besloten om door de zure appel heen te bijten. Of ze laten het gaan en schakelen veel te laat naar alternatieven.
En toen liep Zerrouki transfervrij uit zijn contract... Laat die Streuer maar lekker alles tegenhouden... Net als Mees Hilgers
Net als Groningen met Strand Larsen
En net als Jorgensen
Ik heb geen idee of Zerrouki sportief gezien de droomversterking is of niet. Wat ik wel zie is dat hij nu al 24 is en volgens Twente 7,5 miljoen moet kosten. Wat voor een transfer binnen de eredivisie bijna belachelijk veel is. Feyenoord wil spelers kopen om ze later met winst door te verkopen. Betekent dus, dat na twee jaar een inmiddels 26-jarige minimaal 10, liever 12-15 miljoen moet opleveren - en dat zie ik zo eerlijk gezegd niet.

Enige reden waarom ik zou kunnen begrijpen dat Feyenoord dit zo openbaar speelt is dat ze hopen dat Zerrouki zo hard op z'n achterpoten gaat staan dat Twente hem min of meer moet verkopen, om de rust te bewaren...
Is het een idee om 8 miljoen te betalen voor Ramiz Zerrouki en Mees Hilgers?
Meteen alle problemen opgelost.
FeyenoordPresident
Sjoerd heeft wel een beetje gelijk. Feyenoord is een beetje dom. Zoals Feyenoord het altijd doet. Ik mis Arnesen. Iemand van buiten Feyenoord die wel weet hoe het spel gespeeld word. En fuck Zerrouki. Er zijn 100 Zerroukis in de wereld. Ze moeten hun tijd besteden aan het vinden van hun eigen Zerrouki en die weer voor 100x meer verkopen. Zo moet je werken niet als real madrid uithangen en ander mans pareltjes kopen. Je moet je eigen parels zoeken en ze ook de kans durfen geven. Ala sinistera. Dus leer nou eens en kijk naar de spelers die ja al hebt en geef wiefer een keer de kans of Geertruida of 6. Je hebt petersen op rechts dus kan makkelijk.
Maarja de sukkels van Feyeboord leren nooit en blijven altijd weer het zelden beleid volgen. Wat een dombo's 🤣🤣🤣 hoevaak moet jeje hoofd stoten ezel
"Er zijn 100 Zerroukis in de wereld"
Feyenoord wil iemand die Nederlands spreekt.

"Je moet je eigen parels zoeken en ze ook de kans durfen geven."
Ze willen iemand die er gelijk staat.

"geef wiefer een keer de kans of Geertruida of 6."
Ze willen iemand die er gelijk staat. Wieffer krijgt de kans zodra hij er klaar voor is, mogelijk as zondag al. Geertruida heeft de kans op 6 gehad maar dat was nog geen succes. En die is waarschijnlijk ook de vervanger van Trauner.
Jij slaat de spijker op zijn kop. Om de concurrentie voor te blijven met het zware programma komende maand(en) heb je iemand nodig die er direct staat. Dit kan het verschil maken tussen kampioen worden of niet, en dus Champions League miljoenen of niet.
LangzameJoopie
Twente wil m sowieso niet nu verkopen, of Feyenoord nou 20 andere opties heeft of 0. Maakt dus geen fluit uit, hoofdprijs betaalt je (terrecht) toch. Als er een club voor kokcu komt verkopen we m ook niet voor de helft omdat die club ook andere opties heeft. Stemmingmakerij
Heb toch wel hoop dat Zerrouki zelf wil en er zelf een beetje voor gaat liggen dat hij nu niet verkocht word
Wordt vanaf nu de mening van Mossou over alles wat Feyenoord betreft op de site geplaatst? Of is het alleen omdat FTM geen fan is van de komst van Zerrouki? Wat betreft type speler zou het een logische aankoop zijn. Het is een dragende speler van een van de betere teams in de Eredivisie, waarvan je mag verwachten dat hij snel aanhaakt bij het niveau. Feyenoord heeft nu weinig aan een middenvelder van 20 die er op zijn snelst volgend seizoen staat. De haalbaarheid van Zerrouki lijkt me inderdaad het pijnpunt. Tenzij Feyenoord nu meer geld heeft dan van de zomer om hem aan te trekken. Voordeel is dat dit nu aan het begin van de transferperiode speelt. Je kunt nog doorschakelen. Pas als blijkt dat Feyenoord tot het einde van de transferperiode hiermee blijft doormodderen en vervolgens met lege handen staat, kun je van een blunder spreken.
Ik ben de schuldige. Ik heb het geplaatst. En dat omdat Moussou, in dit geval, geen onzin praat.

Dat ik geen voorstander ben van de komst van Zerrouki is uit je duim gezogen. Feitelijk ben ik geen voorstender van de transfer omdat je concurrentie versterkt met miljoenen én er een beter alternatief (Mannsverk) voor handen ligt.
Ik heb geen idee of Zerrouki sportief gezien de droomversterking is of niet. Wat ik wel zie is dat hij nu al 24 is en volgens Twente 7,5 miljoen moet kosten. Wat voor een transfer binnen de eredivisie bijna belachelijk veel is. Feyenoord wil spelers kopen om ze later met winst door te verkopen. Betekent dus, dat na twee jaar een inmiddels 26-jarige minimaal 10, liever 12-15 miljoen moet opleveren - en dat zie ik zo eerlijk gezegd niet.

Enige reden waarom ik zou kunnen begrijpen dat Feyenoord dit zo openbaar speelt is dat ze hopen dat Zerrouki zo hard op z'n achterpoten gaat staan dat Twente hem min of meer moet verkopen, om de rust te bewaren...
En jij denkt dat Twente zich onder druk laat zetten door Zerrouki? Die houden hem gewoon aan zijn contract. Hij heeft immers nog 1 + 1 jaar extra. En geef ze eens ongelijk.

Ik ben sws niet zo van die arbitrage spelletjes. Dat zijn snavel acties. Wanneer hij het bij Twente doet, kan hij het ook bij ons doen.

5 miljoen maximaal take it or leave it. Doorschakelen maar Manssverk, beter alternatief als je kijk naar het potentieel. Ook Manssverk staat er meteen.

Nederlands sprekende spelers halen blabla is ook maar onzin. De voertaal in her voetbal is Engels. Ze will3n Slot pleasen. Slot is geen clubman maar een passant. Die kan na dit seizoen gewoon willen vertrekken. Doen wat het beste is voor de club en niet wat de trainer wil.
Je vindt Twente concurrentie? Oef.
In het nog niet zo recente verleden waren ze dat al, dit is toch niet zo'n gekke take? Die club heeft bovendien qua achterland meer potentie dan AZ als ze verstandig beleid blijven voeren. Zou me niets verbazen als Twente in de nabije toekomst weer volop meestrijdt om het kampioenschap, zeker als er daar weer wat extra investeerders opstaan met een Twente hart.
Samenvattend: je bent dus geen voorstander van Zerrouki. Helemaal niet erg, maar als je evenwichtige journalistiek wil bedrijven moet je ook artikelen van voorstanders plaatsen. Zelf vind ik overigens de mening van een willekeurige journalist totaal geen meerwaarde hebben. In dit geval lijkt het erop dat je het puur plaatst omdat je het ermee eens bent. Verder vind ik het argument van de concurrentie versterken met miljoenen dubieus. Je kunt het net zo goed omdraaien en zeggen dat Feyenoord de concurrentie van hun beste speler beroofd. Dat is wat topclubs wel vaker doen. Zie Bayern München of recent nog de affaire Berghuis. Overigens denk ik dat Feyenoord momenteel nog niet in die positie verkeerd en Zerrouki niet komt. Dan kunnen ze nog altijd doorschakelen naar bijvoorbeeld Mannsverk. Wie weet een uitstekende aankoop, maar een jongen van 20 uit de Noorse competitie is toch ook geen garantie. Ik zie liever een wat meer ervaren speler komen. Je kunt niet alleen met begin 20ers spelen en verwachten dat je wat wint. Talenten ontwikkelen zich het beste als er een meer ervaren geraamte van het team staat.
Dat is jouw mening. Slot zal er toch wel iets meer verstand van hebben en alle opties tegen elkaar afgewogen hebben. Hij is blijkbaar niet overtuigd van Mannsverk. Heeft weer aanpassingstijd nodig, weer een buitenlander, is nog maar 20, etc. Iedereen mag hier zijn mening hebben, maar heb toch iets meer vertrouwen in Slot dan in de mening van "supporters".
Waarom vind je Zerrouki minder? Lijkt mij een prima speler.
Je heb 4 maanden de tijd gehad om alle potentiële versterkingen op de 6 in beeld te krijgen met 6/7 scouts en je blijft maar bij het moeilijkst te halen target uitkomen. Ik vind dat wel kwalijk.
Het speelt mee dat net voor de transferperiode zowel Timber als Trauner geblessseerd zijn geraakt. Geertruida kan maar op één positie spelen, waarbij Wieffer nog niet genoeg kwaliteit heeft met het komende programma. Zerrouki presteert ontzettend goed dit seizoen, ook de wedstrijd in de kuip was hij de betere aan de kant van Twente. Wil je Champions League niet uit het oog verliezen zul je dus vanaf het begin mee moeten doen. Vandaar dat Slot de voorkeur geeft aan iemand die weinig aanpassingstijd nodig heeft en de competitie kent, en Nederland spreekt. Mocht je iemand uit een andere competitie halen die daar iets langer voor nodig heeft, zijn Timber en Trauner terug en ben je waarschijnlijk wat belangrijke punten verloren in de strijd om het kampioenschap.
Tot Slot: Bovendien verdient Slot zijn gewilde transfer
7 miljoen uitgeven voor een trainer die er wellicht nog 5 maanden zit
Die 7 miljoen wordt niet uitgegeven voor een trainer, maar voor een speler die in zijn ogen het elftal sterker maakt.
En ik heb toch meer vertrouwen in de voetbalkennis van Slot dan die van jou.
Eens. Daarbij denk ik dat als we dit seizoen dusdanig presteren en het team redelijk bij elkaar kan blijven Slot nog wel een jaar blijft. Al helemaal als we Champions League halen. Ik snap Slot wel dat hij voor Zerrouki wil gaan, iemand die er direct kan staan wat je nu nodig hebt met het uitvallen van Timber en Trauner.
Dezelfde Slot wou kosten wat kost Jahanbakhsh en Dilrosun. Die hebben het ook niet echt waar gemaakt.
"7 miljoen uitgeven voor een trainer die er wellicht nog 5 maanden zit "...

En voor hetzelfde geld zit hij er nog 5 jaar... Lekker makkelijk redeneren als je zelf dingen in mag vullen die totaal niet zeker zijn...
Haha. Let nou maar op. Staat een clausule in zijn contract na de onnodige verlenging van 2024 naar 2025.
Er zullen meer trainers zijn met zo'n clausule... Wil niet zeggen dat ze gelijk allemaal weg gaan... Maar we zullen het zien! ;-)
7 miljoen uitgeven voor het vergroten van je kans op het kampioenschap en Champions League voetbal.
7 miljoen is blijkbaar niet zo veel voor Feyenoord als we denken.
Dat hebben we ook uitgegeven voor Ballaude, die helemaal uit beeld is en waar blijkbaar geen haan naar kraait. 🤷
Nee, was 5 miljoen. Nog steeds erg veel geld maar als hij volgend seizoen doorbreekt is het meer dan waard.
Geld de clausule toevallig ook voor Nederlandse clubs? Of hebben ze daar in het Maasgebouw eindelijk van geleerd? Is er een vervanger op het oog?
Met deze redenatie kunnen we beter niemand halen
Al sinds Guus Brox (wie kent hem nog) gaat er beleidsmatig van alles mis bij Feyenoord. Vandaar dat ze nu derde staan in het rijtje met Ajax en PSV. Schandalig eigenlijk met zo’n stadion en zulk trouw publiek. Doorbreek nou eens dat risicomijdend gedrag en koop Zerrouki gewoon voor 7,5 miljoen. Volgens mij krijg je daar geen spijt van in de race met Ajax en PSV.
Ik vind dit eerder een transfer die zou aantonen dat het beleidsmatig mis zit bij Feyenoord, ze wijken dan af af van de nieuw geformuleerde visie dat spelers gekocht moeten worden met grotere doorgroeipotentie en restwaarde om de trainer (een passant) te pleasen. Als ze echt risicomijdend gedrag zouden willen doorbreken, dan ga je vol voor Mannsverk. De betere speler van de twee en degene die nu al gevolgd wordt door Europese topclubs. Het is eigenlijk een no-brainer. Vergroot je ook de kans op een kampioenschap en CL mee, maar dan wel met extra transferwaarde.
Lijkt mij dat er voor het bedrag dat genoemd word er ook wel betere alternatieven rondlopen?! Je brengt jezelf als club zijnde wel in een erg moeilijke positie zo.

@FTM Verwacht jij buiten een controleur nog een versterking in de aanval?
Ik heb een naam van een linksbenige spits. Niet concreet.
Thanks voor de info. Benieuwd of het nog concreet gaat worden dan. Wat mij betreft kunnen we voorin wel wat extra kwaliteit gebruiken.
Feyenoord speelt dit spel niet voor nu maar voor de zomer. Dit seizoen is best af te maken zonder Zerrouki.
Diepgravende analyse van de heren.
Lijkt me niet echt "nieuws"...
Al staat het wel onder dat kopje...
Dat wisten we natuurlijk allemaal al...
Eens, Twente heeft toch ook gezien wat Twente voor Timber heeft betaald. Je zou wel gek zijn om Zerrouki dan voor 5 miljoen te laten gaan. Dus of leg 7.5 miljoen op tafel of ga iemand anders halen. Ik hoop dat ze achter de schermen met wat anders bezig zijn, ik neem aan dat je in 4 maanden zonder 6 meer spelers in het vizier hebt dan Zerrouki en Mannsverk. Anders moet de scouting opnieuw op de schop.
Deze “en anders pleurt iedereen maar op!!1!”-reflex ben ik niet zo’n fan van.
Dat heeft 0 met de scouting te maken gozer, die zerrouki is gewoon weer een pet project van de verafgode kale trainert. Dus zerrouki moet en zal de nieuwe 6 worden anders gaat trainert met zijn voeten stampen....
Ik begrijp uit je woorden dat je het niet terecht vindt dat Slot de credits krijgt voor hetgeen hij afgelopen 1,5 jaar gepresteerd heeft ? Ik ben geen voorstander van Zerrouki, maar de trainer mag toch wel aangeven wat zijn voorkeursaankoop is ?
Natuurlijk wel, schijnbaar heeft de scouting geen noemenswaardige alternatieven aangeleverd die wel te betalen zijn. En het zou heel dom zijn je oren alleen naar Slot te laten hangen. Als ie morgen naar Dortmund kan is ie weg.
Het speelt nu ook mee dat de nieuwe aanwinst er direct moet staan gezien het ontbreken van wat spelers. Daar loop je met iemand uit de Nederlandse competitie minder risico mee.
Heeft Twente ook al een Timber gekocht??? Is dat een drieling dan?
Twente heeft groot gelijk, ze kunnen vragen wat ze willen. Ik vind hem geen 7,5 miljoen waard en ben niet overtuigd van hem. Ik hoop dat ze alternatieven hebben.
Er valt inderdaad wat van te zeggen. Een keertje geen gekke take van Moussou.

Te Kloese had al lang naar buiten kunnen treden dat Zerrouki ‘niet de enige interessante naam is die valt’ - dat versterkt je onderhandelingspositie.
Zou dat wat uitmaken? Twente wil gewoon minstens het bedrag wat Feyenoord voor Timber betaald heeft en gelijk hebben ze. Denk dat Feyenoord helemaal geen onderhandelingspositie heeft, het is take it or leave it.
Ze zijn ook met meerdere spelers bezig denk ik
Alleen zerrouki heeft paar voordelen
Spreekt Nederlands en ken de competitie
Weinig tijd nodig om te wennen
Maar kan je hem over 3 jr verkopen voor 20 plus
Persoonlijk zou ik voor mannsverk gaan maar die beheerst de taal niet en kent de competitie niet,maar vertegenwoordigt wel meer waarde op het veld,wat is verstandig
Bijlow en kokcu en geertruida gaan waarschijnlijk weg na dit seizoen,dat levert wel 60 miljoen op miss maar je heb geen ene speler over die Nederlands kan praten.
Zerrouki is een zekerheidje maar mannsverk levert meer geld op,wat ga je doen
Nou ftm wat zou jij doen?
Die mansvkerk is ook geen onbetwiste basisspeler in Noorwegen hoor. Dus die moet staat er zeker niet gelijk.
We spelen ook nog Europees mee. Een podium waar Zerrouki geen ervaring mee heeft. Mannsverk dan weer wel.
'..dat versterkt je onderhandelingspositie.' Juist niet. Ze willen en hoeven hem niet kwijt. Ga die ander maar halen zeggen ze dan. Ik denk dat Te Kloese weet wat hij doet..beter dan wij hier. Plus situatie is anders. Eerst vanwege Aursnes, wat daarna niet meer nodig bleek. Nu vanwege Timber.