kuip

Nieuws

Waarom bieden supporters eigenlijk op oude stadionlampen?

Puck

Sinds deze week veilt Stadion Feijenoord via een van de partners van de betaald voetbaltak de ‘oude’ stadionlampen. Totale tussenstand momenteel: Meer dan 65.000 euro.

Goedkoper dan 250 euro kan je ze eigenlijk niet meer vinden. Waarom bieden mensen eigenlijk geld op oude lampen en waarom betalen ze er in godsnaam zoveel geld voor?

1908.nl heeft wat fanatieke Feyenoord-verzamelaars gepolst en de antwoorden zullen de fanatiekste supporters niet verbazen: “Voor mij is het een stukje nostalgie en een super vet collectors item”, aldus supporter Jeroen, die al vanaf kleins af aan een verzamelaars-afwijking heeft.  

“Al vanuit de baarmoeder ben ik fan van Feyenoord. De eerste keer dat ik in de kuip kwam op mijn leeftijd van 10 jaar werd dat nog eens extra bevestigd. Ik was verkocht.” Over hoe hij met verzamelen is begonnen: “Ooit ben ik met verzamelen begonnen, eerst met minidressjes en fanshop shirts van de club. Dat werd al snel uitgebreid naar andere zaken waardoor ik nu eigenlijk alles wel hebben wil wat met Feyenoord te maken heeft, dus ook deze lamp.”

Wat een supporter in godsnaam met zo’n lamp moet? “In eerste instantie wil ik het gewoon voor mijn verzameling en in een later stadium ga ik het wellicht zeer zeker omkatten tot een lamp voor in de woonkamer”. Er zijn voldoende creatieve toepassingen te bedenken om een stukje Feyenoord-geschiedenis in de huiskamer te halen. Op de vraag hoeveel hij momenteel heeft geboden geeft hij geen antwoord, maar op de vraag tot hoe hoog hij wil gaan: “Deze lamp is voor mij een must have, en daar wil ik het bij laten”.

Stadion Feijenoord veilt exact 200 van de 288 lampen die uit het stadion zijn gehaald. Wat er met de overige lampen gaat gebeuren is momenteel nog onbekend. 

Delen

Reacties

Jan van Merwijk zal die overige 88 lampen wel willen houden.