feyenoord-city

oma.com

Nieuws

AD: 'Gemeente zet definitief streep door plannen nieuw stadion'

Van de redactie

Na een gesprek met de clubleiding van Feyenoord zet de gemeente Rotterdam definitief een streep door de plannen voor een nieuw stadion. Dit gebied aan de Nieuwe Maas moet nu een ‘levendig gebied aan de rivier’ worden met veel nieuwe woningen, en meer. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdagmiddag.

Een maand geleden liet het college al weten dat er waarschijnlijk een definitief einde aan het project kwam. Daarom wordt de beoogde locatie, aan de Nieuwe Maas vlakbij de Kuip, vanaf nu niet langer gereserveerd voor een nieuw stadion. Het is het definitieve einde van een plan waar de stad én de club jarenlang mee worstelden. Op deze plek komen nu waarschijnlijk  woningen en andere voorzieningen.

Over de toekomst van De Kuip voeren de clubleiding en gemeente 'intensieve gesprekken', aldus de krant. Dit zal een van de grootste uitdagingen worden voor de nieuwe stadion directeur Lilian de Leeuw, wie volgende maand start met haar werkzaamheden.

Delen

Reacties

In ieder geval duidelijkheid, nieuw stadion in die omgeving is van de baan.

Zal me benieuwen hoe de gesprekken tussen Feyenoord en Stadion verder gaan, er zal toch iets moeten gebeuren en iemand zal moeten betalen.
Nieuw stadion in die omgeving is van de baan, inderdaad. Maar een andere omgeving in ieder geval in Rotterdam is niet beschikbaar. Hoe verder, iemand zal moeten betalen, maar Stadion en BVO hebben geen geld. Dus er zal niets gaan gebeuren en de toekomst van de club ziet er derhalve slecht uit.
Jammer dat men op zo'n pracht-locatie zo'n megalomaanstadion heeft ontwerpen. Als er destijds (2014) was gekozen voor het tweede ontwerp van Volker Wessels dan hadden we er nu al in gespeeld. Gemiste kans! Al blijf ik een 'vernieuwbouwde' Kuip ook nog steeds een prima optie vinden. Hopelijk wordt er t.z.t. (± 2030?) gekozen voor de optie die Feyenoord het meeste toekomst geeft, qua netto-inkomsten etc.
Gemiste kans, gaan we spijt van krijgen!
En als Feyenoord nu over 10 jaar alsnog een nieuw stadion wilt ipv renovatie (acht die kans best groot), is de laatste en mooiste spot vlakbij de huidige Kuip volgebouwd met woningen. Zitten we dalijk naast Rotterdam Airport ofzo met het nieuwe stadion, kunnen de protesten weer opnieuw beginnen