walemark

VK Sportphoto

Nieuws

Wålemark: "Het is makkelijk om met Danilo samen te spelen"

Van de redactie

Na een ongelukkig eigen doelpunt herpakte Patrik Wålemark zich uitstekend in de wedstrijd met Go Ahead Eagles. De Zweed was met twee assists belangrijk bij de doelpunten van Feyenoord en zag met vreugde toe hoe zijn ploeg de achterstand wist te herstellen. De aanvaller beschouwde na voor de camera van Feyenoord Media.

De Zweed geeft aan goed te kunnen samenwerken met de Braziliaanse spits. "Het is vrij makkelijk om met hem samen te spelen. Hij heeft een goede techniek, met name zijn tweede doelpunt. Een mooie kopbal. Het is makkelijk om met hem te spelen. In en buiten het veld."

Donderdagavond staat de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League op het programma. In Rome speelt Feyenoord tegen Lazio. "Het is een grote wedstrijd. Het wordt leuk en wij kijken er als team erg naar uit," sluit de 20-jarige aanvaller af.

Bekijk hieronder het interview:

Delen

Reacties

Zonder vervanger van aursness heb ik er weinig vertrouwen in. Deze winterstop international van ons verkopen en direct een vervanger regelen voor aursness.
Ik heb even gevreesd dat hij de intensiteit van spelen op een hoog niveau niet aan kon, en ook wat moeite had met een afgeladen Kuip. Dit jaar zie ik echter een totaal andere Walemark. Het jongetje is een kerel geworden. Hij heeft echt de potentie om een topspeler te worden. Wat me het meeste aan hem opvalt is dat hij duidelijk meer body en power heeft gekregen, en daardoor ook sneller oogt. Ik verwacht dat het nog even duurt, maar als hij er eenmaal helemaal doorheen is, dan kunnen we gaan genieten van solo's aan de rechter- en linkerkant. Moeilijk te verdedigen acties, want ik verwacht dat ze uiteindelijk op techniek èn power zullen gaan. Scoren lijkt me bijna een garantie, want wat een linkerbeen! Gevoel, veel gevoel, maar ook een enorme pegel er in! Misschien komt Lazio nog net iets te vroeg voor de ploeg, maar ik sluit een verrassing zeker niet uit.
Wat ik merk aan Giminez dat hij de trainingen nog niet volledig vol houdt. Hoop dat die snel een serieuze concurrent wordt van Danilo.

Voetballen kan die zeker een aanwinst worden voor Feyenoord.

Walemark is wel een topper! Eerste minuten die hij kreeg vorig seizoen ging er gelijk mooi langs.
Zou dat reden zijn dat Slot hem op de bank hield en de, naar mijn mening, zeer matige Idrissi in liet vallen?
Na de winterstop verwacht ik Gimenez meer minuten maken. Danilo is wel op dreef.
Of Slot ging meer op de counter spelen met de snelheid van Dilrosun centraal.