yv2024218yv2024218a9c03173

VK Sportsphoto

Nieuws

“Wat ik vervelend vind, is dat het nu over dit moment gaat"

Liban

Na de overwinning tegen RKC besprak trainer Arne Slot de prestaties van zijn team. Het treffen met RKC begon volgens Slot redelijk, maar het was duidelijk dat de tegenstander niet van plan was om Feyenoord de overwinning cadeau te doen. 

“De eerste 35 minuten speelden we echt goed voetbal. Maar in de eerste 35 minuten was er een man of de match. Dat was Etienne Vaessen, die de ene na de andere redding maakte, dus we waren best blij dat hij eruit moest met een rode kaart. Zijn vervanger (Houwen) die ook al in de basis stond bij RKC in de uitwedstrijd waarin hij alles tegenhield. Vandaag was dat ook het geval ik weet niet hoeveel ballen hij eruit heeft gehaald in de tweede helft."

Over de rode kaart is trainer Slot kort: “Wat ik nu vervelend vind, is dat het nu veel over dit moment gaat. Als wij van de eerste 4/5 grote kansen die we krijgen 1 of 2 binnen schieten dan had dit niet zo bepalend geleken want het gebeurde nu bij 0-0. Ik denk dat de uiteindelijke conclusie is: we weten het niet. Dan blijft de beslissing op het veld staan."

Ivanušec begint langzaamaan zijn waarde voor het team te bewijzen, vooral door zijn toenemende fitheid en zijn vermogen om dreigend te zijn op het veld. Hoewel hij nog steeds werkt aan het verbeteren van zijn speltempo, is zijn capaciteit om combinaties op te zetten en vrije ruimtes te benutten veelbelovend. Echter, zijn positie in het basiselftal voor de volgende wedstrijd blijft onzeker. Volgens trainer Arne Slot heeft Paixao afgelopen donderdag ook zijn waarde bewezen.

De oefenmeester is ook tevreden over matchwinnaar Mats Wieffer die aantoonde dat zijn harde werk vruchten afwerpt. Zijn vermogen om druk te zetten en ballen te veroveren, zonder onnodige overtredingen, draagt aanzienlijk bij aan het spel van het team. Het is dit soort inzet en effectiviteit dat bijdraagt aan het succes van het team.

Delen

Reacties

Je kan Ivanusec - Stengs - Paixao of Paixao - Ivanusec - Stengs spelen, of deze spelers laten doordraaien waardoor ze moeilijker te dekken zijn in een mandekking. Dan kan je misschien Minteh altijd op het end op de scooter zetten om of het end die back terug te drukken. Sauer bracht ook voldoende met een panklare corner, dan kan je dus echt wat anders brengen met de wissels.

Je merkte nu ook dat toen Paixao erin kwam op rechts er weer eens een bal vanaf de flank werd voorgezet waardoor we op die manier gevaarlijk kunnen worden.
Wat ík vervelend vind, is dat er inmiddels ernstige twijfels zijn of Ueda niet een miskoop blijkt te zijn…. hoop oprecht dat ik me vergis, maar vind hem tot nu toe flink teleurstellen en zijn lichaamstaal doet vermoeden dat hij het ook niet heel erg naar zijn zin heeft….
Elke ploeg speelt nu "parkeer de bus tegen ons" ... Je moet hem anders bespelen en dat is niet op de manier zoals bij gimenez.
Paxiao kan ook op rechts . Problem
Solved
Ivanusec op 10 misschien..misschien beter dan Stengs
Daar zijn ze in Kroatie en bij zijn vorige club ook van teruggekomen en hem weer op de vleugel geposteerd.