img-6526-2

Jim Breeman Sports photography

Nieuws

"We moeten met meer clubs allianties aangaan"

Van de redactie

De afgelopen seizoenen investeerde Feyenoord in een vernieuwde aanpak in de jeugdopleiding en scouting. Ook kwam de focus meer te liggen op waardevermeerdering op het veld. “Het begint allemaal met spelers op de groene mat”, zo vertelt Dennis te Kloese aan VI

“Goede resultaten leiden tot betere transfers, hogere Europese premies, meer geld om te herinvesteren en een positievere uitstraling”, aldus de algemeen directeur die de volgende stap al voor ogen heeft. 

“Afdelingen in het buitenland. Wij moeten internationaal meer doen. Breder scouten”. Wat Te Kloese betreft wordt er een nieuwe dimensie aan de scouting toegevoegd. “Er gebeurt al het nodige, maar ik denk dat we op een formelere manier kunnen gaan samenwerken in Mexico, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Azië. Denk aan samenwerkingsverbanden, een jeugdtoernooi hier naartoe halen, trainingsstages, uitwisselingen van spelers en trainers.”

De 48-jarige algemeen directeur denkt dat deze kruisbestuiving ervoor zorgt dat Feyenoord eerder zicht heeft op talent en spelers makkelijker kan verkopen. “Het is ook gewoon praktisch als we ons netwerk groter en formeler maken. We hebben misschien best spelers die in Amerika en Mexico terecht kunnen. Bryan Linssen is afgelopen zomer verkocht aan een partnerclub in Japan. Daar hebben we geld aan verdiend. We moeten met meer clubs allianties aangaan, zodat we ons technische verhaal internationaal beter kunnen uitrollen”. 

Delen

Reacties

Eindelijk een rduidelijke visie voor de lange termijn.
Ik hoop dat ze daar ook oud spelers voor gebruiken

Denk aan een Cruz voor Argentinië
Onno voor Japan
Kalou voor Afrika
Enz enz

Los van spelers die bij de Europese top hebben gespeeld

Een van Persie v Bronckhorst en wat te denken van Makaay

Zij moeten toch jonge talenten van dat soort clubs kunnen loodsen naar Feyenoord?

Al is het huren met optie tot koop bijvoorbeeld

Barca Arsenal Bayern United

Daar lopen vast spelers rond die Feyenoord en zich zelf een enorme dienst kunnen bewijzen door minuten te maken ipv op een bank plaats te nemen
Dit is wel degelijk een beleidswijziging op het huidig technisch beleid, waarvan ik eerder las dat hij het door wilde trekken en iemand zocht om het uit te voeren. Geeft aan dat hij vooral zelf een vinger in de pap wil hebben en in dit geval wellicht oude bekenden een baantje wil bezorgen.
Dit is geen wijziging van het beleid, maar een uitbreiding en verbetering. Beleid (streven) is al decennia om samenwerkingen te hebben en zo de eerste opties op jonge talenten. Bekendste voorbeelden zijn (waren) o.a. met Fetteh in Ghana al vanaf eind vorige eeuw, Grampus in Japan, Mecánica in Brazilië eva.

Ook in Nederland zijn er vele ‘samenwerkingsverbanden’ met met prof (Excelsior en Dordrecht) en amateurclubs.
Een uitbreiding is uiteraard ook een wijziging en dat het een verbetering zou zijn, is een aanname.
De buitenlandse samenwerkingsverbanden uit het verleden waar je naar verwijst, hebben sportief nauwelijks iets opgeleverd en financieel al helemaal niet.
De keuze om vroeger en intensiever in Scandinavië en Midden Europa te scouten, gekoppeld aan een heel goede eigen opleiding en eventueel slimme aandacht voor eventuele groeibriljantjes in de KKD, zou meer dan voldoende moeten zijn. Ik kan mij niet aan de gedachte onttrekken dat Te Kloese hier, nogal opzichtig, voor eigen voorkeuren kiest. In ieder geval is zijn continuïteitsverhaal uiterst ongeloofwaardig en krijg je steeds meer het gevoel dat de fysieke problemen van Arnesen ook wel heel goed uitkwamen.