trauner1

VK Sportphoto

Nieuws

"We zijn in elke linie niet afhankelijk van individuen"

Van de redactie

Gernot Trauner speelde een dik half uur tegen Shakhtar Donetsk. De Oostenrijker maakt zodoende steeds meer minuten na zijn meniscusblessure. Een volledige wedstrijd lonkt. “Ik ben nu fit, maar dat is iets anders dan wedstrijdfit”, legt Trauner uit in Voetbal International.

Trauner zegt dat hij alleen geheel fit wordt wanneer hij wedstrijdminuten maakt. “Daarom ben ik blij met die minuten tegen Shakhtar. Goed om in het ritme te komen. Je kan alles trainen. Fysiek, tactiek, techniek, maar dus niet een wedstrijd. En die heb je als voetballer gewoon nodig.”

Arne Slot laat de centrale verdediger steeds langer invallen. De trainer heeft geen reden om Trauner al vanaf de aftrap op te stellen, omdat Lutsharel Geertruida de Oostenrijker meer dan verdienstelijk heeft vervangen in het centrum. Trauner weet dat hij weer op zijn kans moet wachten. “Ik weet hoe voetbal werkt. Geertruida heeft het geweldig gedaan tijdens mijn afwezigheid. In zo'n geval is er dus ook geen reden om meteen te wisselen. Wat ik wil, is de trainer een extra optie geven voor het team.”

De Oostenrijker zag tijdens zijn afwezigheid dat steeds andere spelers klaar stonden om het team te helpen. “Ik val uit en Geertruida staat klaar. Timber valt weg en Mats Wieffer is er. We zijn in elke linie niet afhankelijk van individuen. En iedereen weet wat hij moet doen. Onder dit Feyenoord staat de handtekening van de trainer. Arne heeft van een grote groep een hecht team gemaakt. Als we scoren vieren niet alleen de spelers op het veld dat, ook de bank doet volop mee. Die eenheid is de grote kracht van dit Feyenoord.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties