yv2023108yv2023108a1a01195

VK Sportphoto

Nieuws

Wellenreuther over invalbeurt: "Niet makkelijk, maar ervaring heeft mij geholpen"

Stan

Timon Wellenreuther verscheen zondag tegen AZ weer eens tussen de palen bij Feyenoord. De doelman uit Duitsland verving de in de eerste helft uitgevallen Bijlow, en zal naar verwachting dan ook de komende weken de keeper zijn van de Rotterdammers. Voor de camera van Feyenoord Media sprak hij erover. 

Wellenreuther keerde tegen AZ weer terug onder de lat, nadat hij in oktober zijn laatste wedstrijd keepte voor Feyenoord. "Het heeft lang geduurd, helemaal nadat ik een aantal goede wedstrijden had gespeeld en daarna terug naar de bank moest. Dat moet je accepteren, hard blijven werken en in je ritme en focus blijven. Dan verdien je het om weer te spelen."

Het gebeurt niet vaak dat een doelman midden in een wedstrijd moet invallen. "Het is niet het makkelijkste wat er is, maar ik heb al wat wedstrijden gespeeld en heb daar genoeg ervaring voor. Dat heeft mij vandaag geholpen."

Dat de Duitser het veld in kwam, had te maken met wederom een blessure van Bijlow. Ook Wellenreuther weet niet hoe het ervoor staat met zijn collega-doelman. "Ik heb geen idee, ik zag hem net heel even. Het ziet er niet goed uit. Ik wens hem het allerbeste en hij komst vast sterker en snel terug."

Moeizame overwinning
De overwinning op AZ was geen vanzelfsprekendheid voor Feyenoord, weet ook Wellenreuther. "Het werd nog even moeilijk aan het einde. We speelden ook niet onze beste wedstrijd, dus uiteindelijk zijn we heel blij dat we drie punten mee naar huis nemen. Het was geen gemakkelijk wedstrijd en we moeten beter spelen in de beker."

Waar de Rotterdammers veel moeite hebben een groot overwicht om te zetten in doelpunten, waren in Alkmaar de rollen omgedraaid. "Vandaag was dat anders, maar dat is ook juist goed. Je weet hoe het hiervoor ging, maar nu kregen wij geen doelpunt tegen. Dit gaat ons helpen de aankomende weken. Je hoeft niet altijd je beste wedstrijd te spelen, maar in je eigen doelgebied moet je scherp zijn en er alles aan doen om geen doelpunt tegen te krijgen. Dan pak je punten en dat is vandaag goed genoeg."

Zelf liet de doelman zich ook niet van zijn wijs brengen. "Ik focus gewoon op mijn spel, ik blijf mezelf. Het maakt mij niet uit wat er om mij heen gebeurt. Of ik een bal pak of niet, ik probeer altijd hetzelfde te blijven. Dat is mijn eigen stijl."

Support
De meegereisde supporters waren duidelijk tevreden met de invalbeurt van Wellenreuther, getuige het feit dat de keeper vanuit het uitvak luid werd toegezongen. "Ze doen dat altijd voor de wedstrijd begint, maar tijdens de wedstrijd voelt het beter. Ik ben heel blij dat we deze supporters hebben en dat ze met zoveel naar uitwedstrijden komen. Dat is echt geweldig voor ons. Ook dankzij hen hebben we drie punten vandaag, want ze stonden achter ons en dat was heel belangrijk vandaag."

In de bekerwedstrijd van woensdag, als AZ weer de tegenstander is, hoopt Wellenreuther op dezelfde steun. "We spelen thuis in een uitverkochte Kuip. Dat is het belangrijkste. Met die support zullen wij ons best doen. We zullen alles geven en hopelijk is dat genoeg voor de volgende ronde."

Delen

Reacties

Kudus schiet.....wat een reflex van Wellenreuther. Ik zie het weer helemaal voor mee. Sat was een memorabel kampioens moment......
Natuurlijk heel jammer dat Bijlow weer geblesseerd is maar Wellenreuther is een meer dan volwaardige vervanger.
Hoop dat Bijlow snel herstelt mede voor Oranje.
Dat mag hij ondertussen wel gewent zijn.
Bijlow fit is 1 vd betere keepers ter wereld misschien wel, maar een topclub gaat voor hem niet meer komen.
Wellenreuther is nauwelijks of geen verzwakking. Feyenoord boft met twee goede doelmannen.
Justin en Timon zijn beiden topkeepers. En als topclub heb je er ook 2 nodig….
Timon kan het net zo goed doen als in het kampioensjaar. Hij heeft te weinig lof en krediet gekregen. Dat is treurig.
Ik denk dat bijna iedereen het ermee eens zal zijn dat we maar zelden of nooit zo’n betrouwbare reservekeeper hebben gehad.

Zijn optreden vorig jaar uit bij Ajax bijvoorbeeld zullen de meesten nog niet vergeten zijn.
Als hij het goed blijft doen, gewoon een poosje laten staan, ook als Bijlow weer fit is.
Ik ben ook niet zo bang voor een vertrek van Bijlow.
Clubs met eventuele interesse zien ook zijn gevoeligheid voor blessures (nog nooit een heel seizoen fit geweest) en zullen hem niet zomaar halen voor de hoofdprijs. Ondanks dat hij, mits fit, een uitstekende keeper is. Het is sneu voor die jongen maar ook Feyenoord moet verder gaan kijken denk ik.