Bevestigd
wieffer

Image: brightonandhovealbion.com / James Boardman

Transfers

Wieffer gepresenteerd door Brighton

Bombarda

Mats Wieffer verruilt Feyenoord voor Brighton & Hove Albion. De 24-jarige middenvelder, die bij Feyenoord een doorlopend contract had tot medio 2027, wordt voor een recordbedrag verkocht aan de club uit de Engelse Premier League.

‘Af en toe moet ik mezelf in m’n arm knijpen als ik terugdenk aan de afgelopen twee jaar’, zegt Wieffer. ‘Kampioen worden, Champions League spelen met Feyenoord, de beker winnen, De Kuip en de Coolsingel in extase zien: dat zijn allemaal dingen waar je als voetballer van droomt. Ik prijs me gelukkig dat ik het heb meegemaakt en dat ik voor zo’n prachtige club als Feyenoord heb mogen spelen. Natuurlijk ga ik de spelers, de staf en iedereen anders rond het eerste elftal missen en voelt het vreemd om de supporters en Rotterdam vaarwel te zeggen. Maar dit is een kans waar ik geen nee tegen kan zeggen. Ik kijk daarom erg uit naar dit nieuwe avontuur, maar voor het zover is wil ik alle Feyenoorders bedanken voor de mooie tijd.’

Wieffer, die zijn voetbalcarrière begon bij RKSV NEO Borne en via de jeugd van FC Twente bij Excelsior belandde, werd in de zomer van 2022 door Feyenoord overgenomen van de stadgenoot uit Kralingen. Als onvermoeibare en doortastende spil op het middenveld groeide hij in de tweede helft van seizoen 2022-2023 uit tot een van de belangrijkste pionnen in het kampioenselftal van Feyenoord. Het leverde hem niet alleen veel lof op bij de buitenwacht en waardering bij de supporters, maar ook kwam hij dankzij zijn uitstekende spel al snel in beeld bij het Nederlands elftal.

Ook afgelopen seizoen was Wieffer een van de vaste krachten in de basis van Feyenoord. De in Borne geboren spelverdeler droeg op die manier nadrukkelijk bij aan de goede prestaties die de club in de Eredivisie boekte alsook aan het bereiken van de bekerfinale. Hoewel hij de eindstrijd tegen N.E.C. aan zich voorbij moest laten gaan door een blessure, kon Wieffer als publiekslieveling wel meedelen in de feestvreugde na het behalen van zijn tweede prijs in twee seizoenen tijd.

In totaal speelde Wieffer 79 duels voor Feyenoord 1, waarin hij 9 keer scoorde en 11 assists afleverde. Zijn volley tegen AS Roma, in een kolkende Kuip tijdens het met 1-0 gewonnen kwartfinaleduel in de UEFA Europa League in seizoen 2022-2023, zal voor veel supporters een van de meest memorabele goals zijn van Wieffer in het shirt van Feyenoord. Met een landstitel en een TOTO KNVB Beker op zijn Feyenoord-palmares trekt de middenvelder nu de deur van De Kuip achter zich dicht.

Afscheidsinterview
Na het bereikte akkoord tussen beide clubs reisde Mats Wieffer direct af naar Engeland om de overgang af te ronden. ‘Het is de afgelopen dagen allemaal heel snel gegaan. Ik hoop volgende week nog persoonlijk afscheid te kunnen nemen van de mensen bij Feyenoord waar ik de afgelopen jaren zo intensief mee heb samengewerkt,’ aldus Wieffer. De middenvelder zal dan ook in een uitgebreid, exclusief afscheidsinterview terugblikken op zijn tijd bij Feyenoord en nogmaals zijn dank uitspreken naar het legioen.

Tekst via Feyenoord.nl

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@Bombarda waar blijft Mitchell? En komt er een samenvatting van de oefenpot op YouTube of is dat ook allemaal Fey One
Jezus, denk je dat hij van Marketing & Communicatie is?
@Bombarda was er nog een hint ivm een eventueel vertrek van Paxiao? Want dan heb ik die denk ik gemist.
Dat we hier met zijn allen (ik ook) massaal reageren op el azzouzi als opvolger van Wieffer is nogal voorbarig. Hij heeft blijkbaar zelf aangegeven dat hij voor zijn kans bij Bologna wil gaan. Als El azzouzi wel komt is het ook helemaal niet gezegd dat hij direct een basisspeler wordt. Zerrouki is niet voor niets voor een groot bedrag gehaald. Om die nu al af te schrijven is rijkelijk vroeg. Zerrouki heeft mindere wedstrijden gespeeld, maar juist tegen top tegenstanders in de CL heeft hij ook aangetoond wel degelijk een hoge bovengrens te hebben. Eerst maar eens afwachten hoe hij functioneert onder een trainer die net iets anders speelt. Persoonlijk denk ik dat hij bij een trainer die net iets lager op het veld druk zet en ook graag wat directer speelt (o.a. door de lange pass) beter tot zijn recht komt. Met El azzouzi hebben ze denk ik op het oog als iemand die de rol van Zerrouki afgelopen seizoen kan innemen. Als een speler die geregeld speeltijd krijgt, maar in eerste instantie ook de tijd krijgt om nog stappen te zetten. Dus als concurrent/toekomstige opvolger van Zerrouki en niet als onbetwiste basisspeler.
El Azzouzi wordt als basisspeler gezien werd hier geschreven, dat gaat ten koste van de plek van Zerrouki. Al moet ik zeggen dat een wat beperktere speler als Zerrouki enorm veel baat heeft bij de systeemwijziging zo op het eerste gezicht.
Basisspeler is een rekbaar begrip. Je hebt kwalitatief een brede kern nodig om mee te spelen om de prijzen in een lang en intensief seizoen. El azzouzi (mocht die überhaupt komen) was vooral een bankzitter bij Union en Bologna. Ik denk dat ze bedoelen dat hij een potentiële basisspeler is waarvan ze denken dat die kan concurreren met Zerrouki om een basisplek en wie weet wint hij die concurrentieslag. Overigens van wie hoort 1908 dat soort dingen? Ongetwijfeld niet van Te Kloese of Priske. Eerder van een scout.
Dat zou kunnen, ik ben het met je eens dat je kwalitatief een brede kern nodig hebt. Dus wie weet is het in die geest geschreven.
En sebaoui? En hadj moussa nu al geen basis?
Jezus mina, doe eens rustig man. Iedereen speelt gewoon een helft, helemaal niks aan de hand.
Belachelijk, dat gespreid betalen van die grote voetballanden. Want dat is het feitelijk met bonussen en doorverkoop percentages. Gewoon direct een gegarendeerde som op tafel. Bovendien vangen ze nog rente op hun kolossale tegoeden, dus ze plkken nog een extra graan(tje) mee. Bizar.
Zo gaat dat met iedere transfersom. Waarom zou dit voor Brighton anders moeten zijn?
Ik heb het niet over Brighton, maar in zn algemeenheid.
Vooral zo'n doorverkoop percentage voegt weinig tot niets toe, want hoe vaak zal je in de praktijk nou nog een percentage hiervan ontvangen?
Een doorverkoop percentage gebruikt men om de prijs te drukken, wetende dat de kans dat je dit uiteindelijk toch zal moeten betalen zeer klein is
Iets andere bewoordingen, iets andere nuances, maar toch gelijkgestemde meningen. Prima toch!
Ik heb het tegen Kritisch hè.
Daar denken ze bij exelsior anders over!
Ja maar hoeveel spelers maken na een grote transfer nou daadwerkelijk nog een transfer voor een significant hoger bedrag?

Als we naar het verleden kijken, hoeveel voormalige spelers van Feyenoord hebben daarna een lucratieve vervolgtransfer gemaakt waar de club van heeft geprofiteerd?
Daar denken ze bij exelsior anders over!
Dordt Feyenoord alleen te zien op ons? Of heeft iemand nog tips
Ben t zelden eens met die gasten van de telegraaf maar als liverpool zich aan het einde van de rit nog meldt.. moet je die prijs dan niet mega opdrijven?

@Bombarda ben benieuwd hoe dit daadwerkelijk is gegaan, enig idee of die Valentijn weer uit zn nek loopt te kletsen of deze keer wel een punt heeft?
Slot heeft zelf letterlijk gezegd dat Liverpool geen interesse had
Hopelijk krijgt die een mooi afscheid🙏
@Bombarda volgens de zaakwaarnemer van El Azzouzi wilt hij niet weg bij Bologna.
Verzonnen verhaal, het zit gewoon zoals wij in de tekst brachten en niet anders
Als je alleen nog Hancko of Geertruida verkoopt, heb je qua inkomsten al een betere transferzomer dan vorig jaar
Beter qua inkomsten, maar mega-aderlating. Niet blij mee, maar destijds zal het ons leren of we er blij mee moesten zijn of niet...
Ontkom je niet aan als Nederlandse club dus moet je er maar mee dealen en er het beste proberen uit te halen. Feit is dat dit de manier is om veel geld te verdienen en zelf vooruit te komen.
We hoeven niet te verkopen. Het is een keuze, althans als er geen gelimiteerde koopsom is afgesproken... ik had hem er liever bijgehouden.
We hoeven niet te verkopen uit noodzaak. Maar je komt financieel ook geen steek vooruit als je niet verkoopt. CL en dit soort beleid zijn de enige manieren om groter eigen vermogen en meer aanzien te krijgen. Vervolgens kun je dan ook meer vragen en zelf meer uitgeven.
Ik hoor iedereen over bepaalde jeugdspelers, maar daar zit Read nooit bij. Die ene keer dat hij inviel vond ik dat best veelbelovend.
Read enorm talent. Misschien wel het grootste talent.
Mee eens, maar je hoort lees of zie nooit iets van hem.
Read is een absoluut toptalent
Brighton is lekker bezig, Wieffer en Minteh binnen.
Zijn ook nog in de race voor Summerville, maar daar zitten er meer achteraan.
Denk echt dat we Wieffer gigantisch gaan missen op het middenveld. Het was heerlijk als hij mee deed.
Als Zerrouki daar moet komen te spelen wordt je gelijk de helft minder.

Succes Mats, het is je gegund!
andere trainer andere manieren van spelen. weet geen menas wie onder priskske beter functioneert. Bij twente was zerrouki de beste middenvelder in eredivisie.
Hoeveel stappen moet Feyenoord zetten voordat middenmoot PL niet meer als stap omhoog wordt gezien?

Mijns inziens is dat, behoudens salaris, al zo.
Je speelt in een veel mooiere competitie
Tuurlijk. Die competitie is ook veel mooier.

Je zou willen dat spelers zoals Wieffer een topclub nastreven en anders wel bij F willen blijven.

Welke stappen moet je zetten of is dat een utopie.
gewoon een tussenstap a la Wijnaldum ook deed
Als hij bij top team komt.
Dan speelt die niet zo veel of veel op de bank.
Dit is veel beter stap.
Later kan die altijd top team als die goed genoeg is.
En wie zegt dat Wieffer die topclub niet nastreeft? Sterker nog, die stap is nu te groot. Als hij twee goede jaren heeft bij Brighton in de PL is die stap realistischer, zowel qua niveau als transfers die gedaan worden. Er is een reden waarom diezelfde topclubs zich nu nog niet melden.
Voor hetzelfde geld kukelt zo’n middenmoter eruit in de PL..

Ik begrijp het allemaal wel doch hoop dat we met een paar financiële en sportieve stappen voortaan aan top 5 clubs in topcompetities kunnen verkopen en jongens als Mats daardoor wat meer geduld hebben.

Enfin, de meerderheid hier ziet Brighton als een grotere club dan Feyenoord. Dus op dit moment zal het logisch zijn.
Heeft niets met grotere club te maken maar met een logische opbouw in een sportieve carrière van een speler. Wieffer is op dit moment niet goed genoeg voor top5 clubs. Gaat hij waarschijnlijk ook niet worden bij ons in de Eredivisie. Ik verkoop uit financieel oogpunt ook liever aan een grotere club maar vanuit Wieffer vind ik dit geen gekke keuze, qua carrièreplanning.
Consistent jaren achter elkaar de knock out-fase van de CL halen, maar dan alsnog zal het linkerrijtje van de Premier League altijd een stap omhoog zijn.
Denk het ook. En wellicht iets hogere salarissen ofzo.
Dat zal het altijd blijven, en dan kan Feyenoord nog zo groot zijn.
De weerstand is iets waar je als club geen invloed op hebt.
Wekelijks tegen west Ham of aston Villa spelen of tegen heerenveen en willem 2, waar denk jij dat spelers voor kiezen?
Het salaris in de premier league is nooit te evenaren voor Feyenoord. Televisierechten in de PL zijn zo absurd hoog. Daarom gaat zelfs een middenmoter en zelfs potentiële degradant meer kunnen betalen en dat zal altijd zo blijven. Daarnaast is PL ook gwn de beste competitie en daarom altijd een mooie springplank. Wieffer maakt echt een top transfer!
Je hebt gelijk mbt salaris en competitie. Een toptransfer… Mweh.. dat was Atleti of Man United geweest.
Geweldige springplank. Wijnaldum maakte eerst ook een tussenstap met Newcastle voor die na Liverpool ging.
Grappig dat de meerderheid Brighton een grotere club vindt dan Feyenoord.

Enfin, dan ben ik vanaf nu voor een zo groot mogelijke Europese competitie. Dat zal de enige manier zijn om in de voetbalketen een trede hoger te komen.
Naast het salaris wat je noemt, als je als speler (net als Mats) in Nederland alle stadions wel een paar keer gezien hebt, prijzen hebt gewonnen dan gaat gewoon het buitenland lonken. Andere omgeving, andere uitdaging. En hoe je het went of keert, de PL, Bundes Liga, Serie A en La Liga zijn gewoon een droom voor iedere speler en zeker de PL.
@Bombarda verwacht je trouwens dat Timber blijft??
In andere topics gaf hij/Rutger al aan dat hij bijna zeker vertrekt. Voorlopig nog niet rustig rondom hem, maar verwacht dat een PL club zo 35 miljoen voor hem betaald.
@Bombarda Hoe zit het eigenlijk met Justin Bijlow? Weten jullie meer over hem? Van mij mag hij blijven!
Eerder werd al aangegeven dat Bijlow vertrekt en dat er goede kans was dat Wellenreuther dan zou verlengen. Dan heeft ie al gedaan dus ik neem aan dat er dan beweging is rond Bijlow..... @Bombarda ??
Jaa precies. Er moet haast wel iets spelen rond Bijlow
Gaat Feyenoord ook nog voor Nederlandse gasten? Volledig vertrouwen in de scouting maar is altijd leuk om veel (NL) internationals te leveren , wordt lastig zo
Gewoon je eigen jeugd opstellen lijkt mij.
Idd, zeer benieuwd of Milambo/Zechiël etc. De kans krijgen.
Wanneer je weer voor de titel en een goed Championsleague seisoen wilt draaien, moet je je af vragen of dat niet te vroeg komt voor die jongens en of ze dat niveau al aankunnen. Maar wat inval beurtje moet wel lukken
Zijn toch nog lang niet goed genoeg om voor de prijzen mee te doen?
Je wordt nooit goed als je nooit speelt en de kans er niet voor krijgt. Ze moeten wel minuten krijgen. En soms kan ontwikkeling heel snel gaan. We zijn wel bereid om spelers te halen die maar 1 seizoen ergens op een lager niveau gepresteert te hebben, dan kan dit toch ook?
Ben gewoon niet zo erg onder de indruk van onze " talenten" muv Sauer en misschien Milambo, sorry
Dan moet je die 2 dan wel de kans geven. Gaat mij niet zozeer om wie en hoeveel. Als je talenten hebt waarvan je denkt dat ze het wel zouden kunnen redden, moet je ze wel minuten geven anders komen die er nooit.
Zo denk ik er ook over bij Zerrouki. Hij heeft niet veel gespeeld maar een paar keer in de CL deed hij het heel goed. Ik ben ook nog niet overtuigd van hem maar hij moet wel de kans krijgen zoals bijvoorbeeld Wieffer die ook kreeg.
Ik hoop dat Feyenoord een paar “toppers” haalt
Echte toppers komen niet voor 8 tot 10 miljoen het maximale wat wij kunnen uitgeven voor een speler. Niks mis mee overigens spelers die zich nog door moeten ontwikkelen, kijk naar Hancko, Gimenez, Timber voor miljoenen gehaald waren aan het begin niet de spelers die ze nu zijn en we gaan dikke winst op ze maken
Hancko stond er wel vanaf dag 1
Denk je niet dat het probleem vooral zit in de salarissen van zulke spelers? Kun je er eentje vinden die geen te hoge salaris wensen heeft zou de transfersom toch moeten kunnen
@Bombarda speelt er nog wat voor santi verwacht je dat hij blijft?
@Bombarda Verwacht je dat Stengs gewoon blijft?
Ik denk niet dat die naar Lazio gaat hoor 😉
Niemand wilt Stengs hebben hoor. Zeker niet een club beter dan Feyenoord.
@Bombarda Schakelt Feyenoord nu meteen door naar een vervanger? En is er nieuws over Hancko?
Is het overigens ook al duidelijk wanneer Mitchel word gepresenteerd?
Geen overhaaste beslissingen, El Azzouzi is en blijft in het vizier. Hancko; geen nieuwe aanbiedingen, maar Atlético blijft interessant voor hem en die gaan echt wel terugkomen. (vergelijk maar met Aursnes / Benfica)
Je bedoelt dat we voor Hancko ook veel te weinig betaald gaan krijgen, evenals Aursnes?
Geloof er niks van. Toen hadden we geld hard nodig. Nu is er geen enkele reden om hem te laten gaan voor onder zijn marktwaarde. Dat het met hem is ‘afgesproken’ is echt het slechtste argument ooit. We spreken over een professionele topclub…
@Bombarda wat is dan het hele nut van die contractverlenging
Precies en als je dit doet geef je ook naar andere clubs een signaal dat wij de Lidl zijn
Blijkbaar niks dus. Echt onder de 40 miljoen gewoon niet verkopen. Anders is het gewoon echt slecht gedaan.
Hoezo? we hoeven hem niet te verkopen dus gewoon poot stijf houden
Kunt hem toch gewoon aan zijn contract houden als het gewenste bedrag niet op tafel komt?
Prima transfer.
Succes Mats!

Met Hancko zal het record vast weer worden verbroken.
Alleen als die gozer en z'n management stoppen met alleen maar in geld te denken
Zonde hoor, begreep dat Girona hier ook om was afgehaakt. Dan hebben ze (speler/zaakwaarnemer) wel een bord voor hun kop hoor.
Dat zal niet zomaar gebeuren, die eist qua geld en commissies veel te veel gedoe
Heeft feyenoord al een directe versterking op rechtsvoor in het vizier?
Hij zal na het afketsen van een aantal deals toch ook wel gaan nadenken? Wil niet zeggen dat hij naar Feyenoord komt natuurlijk.
@Bombarda is er al bekend hoe priske tegen onze jeugd aan kijkt als zechiel en milambo gaan die echt een serieuze kans krijgen. Of word het weer zoals onder slot minuten sprokkelen?
Zeker, Priske is ook daar goed in
Kijk mooi om te horen ben benieuwd hoe de Dordrecht boys het gaan doen ,maar denk dat het moeilijk gaat worden voor hun om aan te haken
Jammer dat we hem kwijt zijn wie zal de volgende zijn? @Bombarda is er ook een plan dat er een max aantal basisspelers weg mogen? Want op een gegeven moment hoeven ze voor het geld niet meer te verkopen
Heb ook nog iets over Paixão. Niets concreets; wel actief in de markt. Waarom… ook ik vraag dat mij af! Zit ook geen contractverlenging in het verschiet.

Hint, ➡️
Hij zit tot 2027 vast, verlenging is niet nodig.
Huh waarom geen contractverlenging?? @Bombarda
Even kijken hoe het zomertje verloopt
De hint heeft denk ik te maken met Duitse gegadigden voor Paixão?
Rechts van Nederland? Bundesliga?
Hint ➡️ wellicht het midden-oosten?

Saudi?👀
In een eerder artikel stond ongeveer 10%. Snap alleen niet dat mensen altijd heel enthousiast worden van een doorverkooppercentage. Betekent als hij voor 60M wordt doorverkocht, welke kans ik niet heel groot acht, je daar ‘maar’ 3M aan over houdt.
DENNIS,. LETS GOOOOOOOOO,
now it's time for the successor, let's do it one, two, three!
Is dat oprecht een verbetering t.o.v. Wieffer of zou deze jongen ook moeten groeien?
Nee, maar in potentie kan hij net als Wieffer worden of zelfs beter
Mocht deze speler naar Feyenoord komen kan Feyenoord dan weigeren hem af te staan aan de Olympische Spelen? Zoals psv ook heeft gedaan met een aantal spelers..
Verschil tussen topclub mentaliteit van PSV en die van ons helaas. Enige juiste beslissing is om zo’n speler niet te laten gaan als je hem zelf ook nodig hebt.
Hij is niet van ons hè? Dus Bologna bepaalt nu en laten hem wel gaan. We kunnen hem dan niet uit opeens Parijs halen. Vraag is wel of je op zo'n jongen moet wachten want hij mist wel de hele voorbereiding en de eerste wedstrijden.
Ik snap nog niet goed waar jullie enthousiasme vandaan komt. Ik heb echt veel vertrouwen in de scouting van Feyenoord en moet eerlijk zeggen dat ik hem niet bij Bologna heb gezien, maar bij Union vond ik het absoluut niet Feyenoord waardig.
Haha bij Union was hij al grandioos
Ik ben het daar dus echt niet mee eens. Maar goed, we zullen het zien als het rond komt. Ik hoop dat je gelijk krijgt.
Ik ook echt totaal niet, jongen zit op de bank bij een italiaanse middenmoot. Ik heb t idee dat de redactie familiaire banden heeft met die gozer zo langzaamaan. 😂😂😂
Waarom ben je daar zo van overtuigd? is hij echt zo goed als jullie lijken te denken? Wat moet hij trouwens kosten ,klopt het dat zijn marktwaarde 2,7 miljoen is?
Heb je net je appartement klaar in Rotterdam, kan je alweer weg 😆
Gefeliciteerd, Mats! Mooie transfer en dank voor de prijzen. Heel benieuwd hoe scherp het transferrecord nu staat!