mario-been

VK Sportphoto

Nieuws

"Wieffer kan het niveau aan"

Van de redactie

Mario Been ziet in Matts Wieffer een serieuze optie voor de basiself van Feyenoord. Dat zegt de oud-Feyenoord tegenover ESPN.

Wieffer wordt vooral gezien als een verdedigende middenvelder. “Wieffer centraal achterin is ook een optie waarover Slot kan nadenken”, aldus Been.

Been prijst ziet bij Wieffer multifunctionele kwaliteiten. “Hij heeft het vermogen om ballen te onderscheppen en de inhoud om van box-to-box te spelen”.

Wieffer werd afgelopen zomer overgenomen van stadgenoot Excelsior en had te maken met klein blessureleed. Been ziet nog een andere reden waarom er tot dusver weinig beroep op hem is gedaan. “Natuurlijk heeft zo’n jongen een periode nodig om te wennen aan een hoger niveau. Bij Excelsior was hij de grote man en dan komt hij bij een club waar het net wat moeilijk is en alles wordt uitvergroot”.

Gernot Trauner is een paar maanden uit de roulatie en Quinten Timber viel tegen FC Emmen uit. De ernst van zijn blessure is nog onduidelijk. De kansen op speeltijd voor Wieffer zijn daarmee toegenomen. “Wieffer kan het niveau aan. Ik geloof wel in hem”, aldus Been.

Delen

Reacties

Dit lijkt me een goede kans voor hem, om zich te bewijzen.