yv2024218yv2024218a1c05268

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer vreesde puntverlies: "Dan denk je: het zal toch niet zo'n wedstrijd worden?"

Stan

Feyenoord leek tegen zondag lang af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel tegen de tien man van RKC. Vlak voor tijd was het echter Mats Wieffer die namens ploeg van Arne Slot de bevrijdende treffer binnen knikte. Na afloop bespreekt de matchwinner bij ESPN de moeizame 1-0 overwinning op de Waalwijkers. 

"Dat ik weer de winnende mag maken is lekker natuurlijk", begint Wieffer. Hij behoedde zijn ploeg voor kostbaar puntverlies tegen de tien van RKC. Voor zijn doelpunt kreeg Feyenoord de bal maar niet in de goal van RKC. "We hadden het weer moeilijk. Dan is er twee keer die bal die van de lijn wordt gehaald en die kans van Ayase voor open goal die misgaat, en denk je: het zal toch nog niet zo’n wedstrijd worden waar die er helemaal niet ingaat?"

Uiteindelijk is het dan toch raak, als Wieffer zelf in de slotfase raak kopt uit een hoekschop van Leo Sauer. "Roemeratoe blokte mij de hele tijd heel goed, maar hij liet mij één keer ietsjes vrij, dus kon ik er met mijn nek naartoe”, zegt de doelpuntenmaker, die zijn treffer vervolgens terugziet: "Dit is lekker!"

Feit blijft dat Feyenoord moeite had met het uitbuiten van de man-meersituatie. "Al met al denk ik dat we sneller van kant naar kant moeten spelen als je tegen tien man speelt. Ik denk dat dat op een iets te laag tempo ging, waardoor zij het nog wel konden belopen. Uiteindelijk gaat het om de winst. We hebben met 1-0 gewonnen en daar gaat het om."

Van tevoren werd gehoopt dat de Rotterdammers, met het oog op de terugwedstrijd in de Europa League tegen AS Roma, een eenvoudige overwinning zouden kunnen boeken op RKC. Dat bleek niet het geval. "Nee, zeker niet. We moesten volle bak. Het was moeizaam vandaag. Ik denk dat we wel geduldig bleven met kant naar kant zoeken, proberen de ruimtes te zoeken, niet te gehaast van afstand gaan schieten en geforceerde ballen door het midden. Dat viel nog wel mee vond ik. Verdiend gewonnen is natuurlijk makkelijk praten als je tegen 10 man speelt, maar dit is heel belangrijk voor ons. We gaan op naar donderdag", sluit Wieffer af.

Delen

Reacties

Deze man is zo godsgruwelijk belangrijk voor dit team. Een ontzettend harde werker, die over t algemeen op de achtergrond acteert en eens in de paar potjes helemaal naar de voorgrond duikt.

Het liefst houden ze hem nog n jaartje voordat hij naar t buitenland verkast.
Mats heeft zich (wederom) een slag in de rondte gewerkt. Hoop niet dat zich dat a.s. donderdag gaat wreken.
Mats gaat heel veel centjes opleveren!