Primeur Bevestigd
pedersen-webedit-wolfburg

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Transfers

Wolfsburg wil Pedersen strikken

FeyenoordTM

Feyenoord-verdediger Marcus Holmgren Pedersen heeft zich concreet in de kijker gespeeld bij VfL Wolfsburg. De Bundesliga-club zocht afgelopen dagen toenadering om de Noors international weg te plukken bij Feyenoord.

Wolfsburg bereidt op de achtergrond een bod voor om het tot medio 2026 doorlopende contract van de Noors international bij Feyenoord af te kopen. Bij Die Wölfe gaat Pedersen mogelijk de concurrentie aan met Ridle Baku (25) en/of Kilian Fischer (22).

Pedersen staat er, zoals gemeld, goed op bij clubs uit de Duitse Bundesliga en de Spaanse La Liga. Eintracht Frankfurt waagde al eens een voorzichtige poging; ook Atlético Madrid kwam vroeg in de window informerend over de brug — maar het is nu VfL Wolfsburg dat door wil pakken op de komst van Pedersen. De speler zelf ziet de stap naar de deelstaat Nedersaksen zitten en Feyenoord wil meewerken aan een transfer.

Als alternatief voor Pedersen geldt de naam van Joshua Brenet als 'vrij concreet' — en zoals vorige week gemeld in de Studio 1908-LIVE podcast circuleren ook de namen van Hugo Siquet (SC Freiburg) en Julián Araujo (FC Barcelona) in het Maasgebouw. Voor de laatste twee namen is Feyenoord echter (nog) niet concreet. De club verkent ook opties buiten de reeds genoemde namen ter mogelijke opvolging van de vertrekkende rechtsback.

Pedersen kwam in de zomer van 2021 voor iets meer dan een miljoen euro over van Molde FK naar Feyenoord. Hij speelde 87 duels voor de Rotterdammers waarin hij zeven assists leverde. Hij was éénmaal trefzeker in de dying seconds tijdens de thuiswedstrijd tegen AZ van afgelopen seizoen (2-1). Mede door die winnende treffer had Pedersen een aanzienlijk aandeel in het binnenslepen van de landstitel.

Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt Pedersen ondertussen een marktwaarde van 7.000.000 euro. Mocht de transfer rondkomen, weet Feyenoord dat het komende tijd aan de bak moet op de transfermarkt. Eerder genoot ook Lutsharel Geertruida concrete belangstelling vanuit de Bundesliga: RB Leipzig jaagt op zijn handtekening.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Pederson kan je gewoon verkopen...rent zn longen uit zn lijf maar vd 10 voorzetten...kan je er met 1 wat doen als spits...verdedigend redelijk.....zou zeggen 10mio strik erom
zowel Pedersen als Bijlow zijn prima om nu te verkopen, goedkopere alternatieven die minstens even goed zijn of dezelfde potentie hebben zijn er zat. Maakt weer geld vrij om op andere posities nog aankopen te doen.
Lees dat de onderhandelingen over Geertruida vast zitten omdat Leipzig niet meer als 20 miljoen wil betalen? Ze krijgen 100 miljoen voor zijn voorganger van City.
Dit is nu al de tweede club die een godsvermogen voor zijn speler vangt en dan bij ons goedkoop komt lopen doen. Om gek van te worden
Dan doen ze het toch niet, ook goed.
Ja best, maar het stoort me wel een beetje
ik wordt nog niet echt blij van brenet hoor dan liever pedersen houden
Als je er 8 miljoen winst op maakt, want ik mag aannemen dat pedersen boven zijn tm-value wordt verkocht. Brenet kost maar 1 miljoen...
Nee nee nee! Wéér die vervelende irritante "Hol"landse voetbalschool warabij iedereen were vertrekt! Ik ben er echt schijtziek van! Wéér een hecht team dat uit elkaar getrokken wordt! Precies wara ik dus al bang voor was. "We proberen het team o intact mogelijk te houden", en wat gebeurd er? Precies wat ik al dacht. Zo hebben we niks te zoeken in de CL.
Excuses voor de spelfouten, ik tiepte veel te snel door alle emoties.
FeYeNoOrD1983

Oud Hollandsch. Ik heb er nog één voor je: Muggenzifter xD
Het goed doen in de CL is niet belangrijk,dat is toch bijna onmogelijk. de financiële huishouding moet op Orde en je moet voor komende jaren je weer voor de CL plaatsen
Ik leef met je mee, ik baal er ook enorm van. Ik hoop vurig dat Slot in z’n (moeizame) ‘blijf-verhaal’ bedongen heeft dat het elftal grotendeels in tact blijft. Ik vrees dat dit niet zo is en dat Bijlow, Pedersen, Geertruida, Hancko, Wieffer, Gimenez en Paixao uiteindelijk na Kockcü zullen vertrekken. Hoera, 120 miljoen binnen, maar er mag maar 50m uitgegeven worden. Je koopt nooit de kwaliteit terug ermee en Slot kan weer helemaal van voor af aan gaan bouwen. Ik heb totaal geen zin in zo’n scenario.
Dank je wel. Al die namen zijn er wel veel.
Vervelend dat je zo emotioneel wordt over dit soort berichten, lijkt me nog niet echt nodig. Vooralsnog is er nog vrij weinig gebeurt en gaat het puur over geruchten of interesse in onze spelers. Iets wat volkomen logisch is als je ook vindt dat onze spelers erg goed zijn, toch?
De enige die echt weg is, is Kökcü, dit was niet onverwacht. Nu concrete interesse in Geertruida, -maar wil niet zeggen dat ze die ook verkopen- en Bijlow en Pedersen, welke je volgens mij best kunt vervangen met het geld dat je ervoor krijgt. De laatste 2 zeggen er overigens ook veel van dat je daarmee de CL niet in kunt..
Feit blijft dat de noodzaak er niet is om te verkopen, zo communiceert Feyenoord. Dus als er al meer dragende spelers gaan, zal dit voor de absolute hoofdprijs moeten zijn en heb je de ruimte om goede vervangers re halen.
Hopelijk helpt dit je enigzins om rustig te worden, zo niet, zou ik adviseren om alleen het bevestigde transfernieuws te volgen en niet alle geruchten. Stuk beter voor je hart :)
Als hij zelf wil en je kunt Brenet halen en geld overhouden dan zou ik het altijd doen.
😢 Jammer, je zag hem vooruitgaan.
En dan Feyenoord verlaten voor Wolfsburg 🙄, zou ik geen stap vooruit vinden.
Ik zag pedersen niet echt vooruit uit gaan. Waar zag jij pedersen in verbeteren. Ik zag hem juist stil staan in zijn groei.
Leg dan eerst zelf uit wat je zag waaruit blijkt dat Pedersen niet vooruit ging. Nu is het een spelletje 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet'. Misschien ook een leuk tijdverdrijf maar het gaat nergens over.
Geef alleen mijn mening ik vind pedersen qua verdedigen erg laconiek.
O, maar ik neem je je mening ook helemaal niet kwalijk. Het viel me alleen op dat je een ander vraagt zijn oordeel te onderbouwen terwijl je je eigen oordeel ook niet onderbouwt. Maar dat mag je op zich ook helemaal zelf weten ;-)
Ik gun die jongen echt een transfer. zijn eerste seizoen bij ons was hij beter. je miste geertruida bijna niet toen hij geblesseerd was.
Rent wel vooruit op het veld...maar gebeurd weinig...in zn ontwikkeling zie ik niks vooruit
@FTM,Verwachten jij de komende dagen nog nieuwtjes omtrend transfers?
6,5 miljoen is te weinig. Daar koop je geen net zo goede verdediger voor. Lekker houden.
Als het om en nabij de 6.5 miljoen word kan je hem beter houden. Vond hem juist wel goed als extra dreiging met zijn dribbels vanuit achteruit en in de omschakeling als steun voor de centrale verdedigers. Onderschatte speler.

Hij was alleen wat onbesuisd in de voorzetten.
Prima 👌

Pedersen is een beperkte voetballer die zich niet enorm ontwikkeld.

Op basis van de data springt hij wel in het oog op bepaalde punten en is daarom aantrekkelijk voor clubs die een aanvallende back langs de lijn zoeken.

Wanneer je echter door die data heen kijkt, is het een goede keuze om hem te verkopen en zijn er betere alternatieven voorhanden.
Betere alternatieven voor om en nabij d'r 6.5 miljoen..ben benieuwd. Vertel?
Sommigen snappen er echt niks van. Gewoon een prima speler.
Interesse van zoveel clubs is omdat hij zo beperkt is? Het valt mij op dat er toch wat supporters zijn die zijn kwaliteiten niet erkennen. Ik vermoed een gevalletje: 'zien wat iemand niet kan'.
@FTM. Ik maak me nogal zorgen over deze window, vooral als ik hoor dat Slot een hele sleutelbos in handen heeft itt de scouting op de transfers.

Zonder verder namen te noemen. Zijn die zorgen terecht? Of heeft Feyenoord wel echt goede spelers op het oog, van wat jij hoort?
Helemaal omdat Slot na dit seizoen gewoon weg is
Zorgen zijn terecht, maar zitten natuurlijk nog wel een aantal scouts. Niet veel. Zonder bevoegdheid.
Zou je concreet kunnen maken wat de invloed van Slot daadwerkelijk is?

Heeft hij bijvoorbeeld een veto recht of maakt hij zelf de lijstjes? Het is, voor mij, nog niet duidelijk.
Is toch logisch dat scouts geen bevoegdheid hebben? Die horen alleen een ondersteunende rol te hebben.
D8 dat jij zei dat je dit weekend iets bekend zou maken over die links buiten chaib
heb daar niks over gelezen hoor
Ik zou niet alles geloven. Vorig jaar zou er bonje in de scouting zijn geweest, Jakko zou een coup plegen, Arnesen zou een schimmige deal hebben met Lyon en geld achter hebben gehouden, etc. Uiteindelijk stond er een goed team waarmee we kampioen zijn geworden.

Slot gaat zijn reputatie echt niet te grabbel gooien, want ook voor hem is komend seizoen een cruciaal jaar. Faalt Feyenoord, komen de topclubs niet en is hij een 'one season wonder'. Dat wilt hij natuurlijk niet dus ook Slot zal er net als Te Kloese alles aan doen om een goed elftal op de been te brengen.
Telegraafachtige vraagstelling en tendentieuze reacties hierop. Wij zitten gewoon niet aan tafel, terwijl we wel doen alsof. Factfinding, geen sprookjes!
Zou Pedersen behouden , voor zijn transfersom valt geen betere te halen.
En hij is bij het omschakelen o zo belangrijk voor het spel van Feyenoord.
Bij jong Oranje zag je goed hoe kwetsbaar bij balverlies ze ware bij te kort aan pure snelheid achterin.
Brenet die al eerder genoemd is heeft op alle fronten betere statistieken. Je alternatief ligt dus dichtbij en is nog goedkoop ook. Daarnaast zou je af moeten wegen of wat er gebeurd als Pedersen weer geen volwaardige eerste keus wordt. Dat doet ook wat met de speler. Alle risico's zoveel als mogelijk uitsluiten.
Brenet komt niet dat lijkt me duidelijk
Zou daar ook geen energie meer insteken,wilde vorig jaar al niet.
En heeft nu ook al weer aangegeven naar de Turken te willen.
@FTM Voor welke posities zijn we nu zelf concreet?
‘🧤👀’ waar doel je op met dit, Bijlow naar United en wij concreet voor een andere keeper? @FTM
FTM is er eigenlijk interesse in Dilrosen en jahanbaks ? feyenoord zou er goed aan doen deze twee te lozen , jahanbaks zou je nog kunnen houden maar loopt na dit seizoen gratis de deur uit , beter nog ff geld voor hem vangen lijkt mij , Dilrosen behoeft geen verdere uitleg
Utrecht denk ik in jahanbacks
@FTM is er een reden waarom we niks horen over van Ewijk als rechtsback? Dit is ook wel een van de betere backs in Nederland? Jong ennoud Feyenoorder
Vind ik ook hoor. Kan niet verdedigen. Alleen in een 5 mans verdediging
Van wijkbus goed maar PSV’er heeft volgens mij interesse
@FTM wat verwacht je dat feyennord maximaal wil/kan uitgeven aan een goede buitenspeler
Is er al een club enigszins geintresseerd om ons te verlossen van Dilrosun?😂
Dat gaat never nooit gebeuren hahaha
Ik keek vandaag de beide thuiswedstrijden van feyenoord tegen nec terug (beker en competitie). In de beker had ie een wereldgoal en 2 assitst geproduceerd en in de competitie de 1-0 was een prachtige aanval, als ie dit constant deed dan is het echt een prachtige speler. Alleen bij hem heb ik het idee hij kijkt te veel naar de bal en zo ziet ie niet wat er om hem heen gebeurd vind het jammer laat een handjevol aardige dingen zien en daar blijft het bij
Deze jongen is gewoon veelste grillig. Laat soms uit het niets iets fantastisch zien. Heeft natuurlijk ook niet geholpen om hem op 10 te zetten waar hij volledig door de mand valt.

Het probleem is voornamelijk dat hij (dacht ik eerder gelezen te hebben) de best betaalde speler is bij ons.
Ja las ik ook dat mij eveneel of meer verdiende als orrie. Ik denk dat feyenoord er dan goed aan doet om hem te verkopen evenals walemark (verhuur) en dan 3 buitenspelers strikken (hoop isaksen had goede statiestieken 18 goals) waar je de cl in kan en ook mee kan blijven doen om titel
Dit zijn prima transfers die ook makkelijk op te vangen zijn. Een vertrek van Geertruida en/of Hancko lijken mij wel een probleem. Dan ga je er 100% op achteruit en hoop dan ook dat ze beide zullen blijven.
Wat zouden jullie van sepp van den berg vinden hij op centraal en Geert op back en sepp van den berg is ook nog jong
Dan zie in liever die Mbuyamba komen
Je enige echte aderlating zou Hancko en ook Gimenez zijn, de rest is op te vangen met intensief scouten.
De pest is dat volgens mij Slot de alleenheerschappij heeft over het transferbeleid, hij beslist wie er moeten komen en dat geeft mij weinig vertrouwen.
Gonzalo Plata een optie voor Feyenoord? @FTM
Benieuwd of die Araujo ook komt. Las op een andere site dat Gimenez al net hem heeft gesproken over Feyenoord en dat Slot hem graag zou willen hebben als Geertruida vertrekt. Overigens even een wilde gedachte, maar zou Wieffer niet op rechtsback kunnen spelen? Niet als zijn vaste positie nu hij zo goed is doorgebroken op 6, maar incidenteel als je moet schuiven in je elftal of wel vast als de backs die je haalt niet zo voldoen. Lijkt me een logischer keuze dan Timber wat wel eens is geopperd. Wieffer is niet supersnel, maar kan net als Geertruida uitstekend doorschuiven naar het middenveld, is goed in de duels en positioneren en houdt ongetwijfeld veel beter de balans tussen verdedigen en aanvallen in de gaten als Brenet of zelfs Pedersen.
Dit is niet eens zo'n gek idee. Ik hoop alleen dat Timber wat in die rol ziet, zodat Wieffer een heel seizoen lang in zijn kracht kan blijven spelen
Ik denk wel dat timber wat minder verdedigende discipline heeft.
Aan de andere kant geldt inderdaad ook voor Timber dat hij bruikbaar zou kunnen zijn als doorschuivende back tegen al die ingravende tegenstanders in de Eredivisie. Minder verdedigende discipline dan Wieffer, maar wel sneller.
Timber zal hoe dan ook aan de bak moeten, hij moet dienend zijn aan het systeem van Slot als hij graag minuten wil maken
Ik maak me wat dat betreft ook wel een beetje zorgen om de opvolging van Kokcu. Ik zie timber niet zomaar de spelbepaler worden en Van den den Belt zal zich eerst moeten aanpassen aan het niveau.
@FTM onze hele elftal rijkt leeg🙈 wie gaan er nu daadwerkelijk weg ?
Concreet speelt er nu alleen iets rond Geertruida, Pedersen en Bijlow
Bedankt ****** en super dat je ons op de hoogte houdt met alles👍
Feyenoord moet 15 a17 miljoen euro vraagprijs noemen voor Petersen weggeven kan altijd nog😆😆
Dat is onrealistisch voor een wisselspeler van Feyenoord die je niet perse hoeft te houden. Aangezien hij wel international is en er goed opstaat bij veel clubs hoop ik wel op een wat hoger bedrag dan die 6.5 miljoen.
Laat hem gwn ontwikkelen bij Feyenoord dan word hij echt veel meer waard
Laat gwn Pedersen nog ff houden dan word hij vast volgend jaar nog meer waard en kan je er nog ff wat gebruik van maken
Op basis waarvan denk je dat Pedersen meer waard wordt? Vind je echt dat hij zich ontwikkeld heeft in de afgelopen twee jaar? In het begin was hij nog regelmatig belangrijk met assists, maar inmiddels is hij bankzitter en zijn statistieken liegen er niet om: hij past niet in het systeem van Slot.

De rol van Pedersen in dit kampioenschap is groot geweest vanwege zijn geluksgoal tegen AZ (legendarisch moment). Maar daarbuiten is zijn rol in het gros van de wedstrijden minimaal geweest, in vergelijking met Geert op rechtsback gingen we er altijd gigantisch op achteruit. Feyenoord moet doorselecteren en dat doe je door de zwakke schakels in je team te identificeren. Daarom komen Pedersen (past niet in tactiek) en Bijlow (helaas te vaak geblesseerd), nu in aanmerking voor een transfer.
Ontwikkeld weet je niet hoe hij beter is geworden laat hem nou nog een jaartje eerst van een miljoen marktwaarde en nu 6,5 dus hij is zeker beter geworden 87 duels! Dat is niet niks
Hoe is hij beter geworden in jouw optiek? Los van zijn marktwaarde, wat vind je echt goed aan hem en dan vooral in vergelijking met een back als Geertruida? Pedersen heeft, zoals je zelf al zegt, genoeg kansen gehad en wanneer het kan kiest Slot voor Geert op de back positie. Dat zal toch wel een reden hebben?
Zet dan beter Geert dan op centraal en koop dan een talentvolle back
Ja precies, en dan kan Pedersen toch weg? Dan zijn we het eens :D
Ik hoop dat hij voor een hoger bedrag dan zijn geschatte marktwaarde weggaat. Hij is international van Noorwegen, jong en ligt goed in de markt. Overigens off topic wat betreft het dwarsliggen van Feyenoord to.v. een transfer van Bijlow: als Feyenoord voor een transfer gaat liggen lijken Hancko, Wieffer en Gimenez me daar meer voor in aanmerking te komen. Natuurlijk zit je met een vertrek van Bijlow even met een keeperstekort, maar de competitie is nog lang niet begonnen en op die scoutinglijsten zal vast wel een haalbare vervanger staan. Als Manchester ruim 20 miljoen wil betalen ben je spekkoper.
Mee eens en anders laat je hem nog een jaartje mee
Die 8-10 miljoen die hieronder werd genoemd lijkt me al een beter bedrag. Je moet ook genoeg geld overhouden om te herinvesteren.
Ja maar laat hem gwn nog een jaartje houden en anders verhuur je hem dan word hij wel echt goed hoor
Alsof een speler als Pedersen in aanmerking komt voor verhuur. Als je hem niet nodig hebt volgend seizoen, dan kan je hem toch net zo goed verkopen? Anders zit je volgend jaar weer met dezelfde situatie.
Snap feyenoord niet
Je wilt toch zo snel mogelijk je elftal bij elkaar hebben.
Het geld is er,hoor en lees alleen maar namen en zie niemand komen
Je wik toch weken lang met elkaar trainen en zo en spelen
Word soms wel moe van dat trage gedoe
Feyenoord heeft geld Jezus koop die spelers die je wil hebben en ga trainen
Na het kampioenschap van 16/17 hebben we ook het team bij elkaar gehouden. Botteghin, Jan Scharie, Jorgensen en El Ahmadi hebben toen allemaal een contractverlenging gekregen en dat heeft toen minder goed uitgepakt. Het is juist goed dat Feyenoord de posities identificeert waar verbetering mogelijk en ook nodig is. Pedersen is een topgozer maar het is geen counterpress back. Als we er een mooie som voor kunnen krijgen dan is het alleen maar goed dat Feyenoord meewerkt.
En over szymanski, je hebt toch hem gehuurd met koopoptie of wat? Dus waarom zal je hem niet kopen het is een sleutelspeler.
Geld moet dan naar Rusland en als Feyenoord dat doet overtreden ze de wet. Die koopoptie zat/zit er alleen bij in de hoop dat de situatie in Rusland/Oekraïne verandert maar dat gaat natuurlijk de komende jaren niet gebeuren. Wie weet worden al die contracten wel ontbonden en anders kunnen we sowieso nog een jaartje genieten van hem :D
Dat is waar hij is echt belangrijk dus nog ff genieten 😉
040 heeft Til gehaald en betaald, 020 is bezig met de aankoop van een speler van Krasnodar. Daar wordt niets van gevonden , blijkbaar.
Tuurlijk wil je dat maar de transfermarkt is net open. Wij kijken naar prijzen op de site van transfermarkt maar clubs vragen in deze fase van de markt gewoon veel meer. Dat wil Feyenoord niet betalen en daf is goed beleid. Daarom praat FTM altijd over HET moment. Feyenoord is (nog) niet bij machte om een binnenkomende transfersom in zijn geheel te herinvesteren. Daarom is afwachten en het juiste moment om toe te slaan cruciaal. Het emige wat ik niet begrijp is dat de sleutelspeler (Kokcu) nog niet vervangen is.
Je elftal zo snel bij elkaar hebben wil elke vereniging maar je wilt ook niet de hoofdprijs betalen voor spelers als dat niet hoeft dus het gaat nog lang duren voordat elftal rond is
@FTM heeft Feyenoord wel eens gekeken naar Simon Asta van Greuther Furth? Een back met de kwaliteiten van een middenvelder, kan misschien wel inverted spelen. Lijkt me een interessante en goedkope optie :D
Prima transfer, als we hier 7 miljoen voor kunnen krijgen is het het grootste kunstje van DtK tot nu toe. Gewoon de zwakke schakel van ons team. Topgozer en ik wens hem het beste, maar de statistieken liegen er niet om: deze jongen past niet in het spel van Slot. Hopelijk komen zijn kwaliteiten (uitzonderlijk in progressieve dribbels) beter naar voren in de tactiek van Wolfsburg!
Wat vinden jullie van Levi colwill? Talentvol en jong
Ja leg jij anders ff 40 miljoen pond neer voor 'm ;)
Dat bedoel ik toch niet maar het hoeft toch niet zoveel kleine beetjes helpen!
Hij is niet zoveel waard vast 19 mili
Dit heb ik nooit gezegd want hij is namelijk 30 mili waard
Heb ik niet gezegd want hij is 30 miljoen waard
Prima transfer voor hem, en hopelijk een lekker bedrag voor de club.. alleen maar winnaars als de transfersom goed is
Noor lekker shoppen in Wolfsburg!
Zij is een top-hockey speelster met ook haar ambities.
Dat is waar, maar staat volkomen los van het feit dat ze ook graag van de spotlights houdt en dat Wolfsburg de meest trieste, grauwe en kleurloze industriestad in Duitsland is.
Prima. ik ben geen fan van renpaard Pedersen.
Wel ontzettend snel, maar opbouwend zeer zwak en al helemaal bij de 16 (kan geen goede voorzet bedenken).

Kasanwirjo meer verwachtingen van.
Neemt niet weg dat we, zeker bij vertrek Geertje (is nog niet weg), behoorlijk moeten investeren
Ik ben het met je eens, al denk dat veel tegenstanders vaak liever tegen een opbouwende back als Daley Blind spelen dan tegen een Pedersen. Hij doet mij een beetje denken aan die Lichtsteiner van Juve, die kon daar ondanks z’n voetballende beperkingen aardig mee.
Ja hij maakt hoop vuile meters.
Maar gelukkig is Feyenoord nu van een niveau dat er ook wat meer gevraagd wordt
Types als Hartman is het niveau dat we zouden moeten nastreven. Sterk, snel en ook nog eens comfortabel aan de bal. Hij heeft wat dat betreft dus wel een streepje voor op Pedersen.
Met zijn snelheid en ongekende longinhoud is het een kwel voor menig tegenstander
Als hem voor tussen de 8 en 10 miljoen kan verkopen, Bijlow 23 miljoen en dan stoppen met verkopen , of uitzonderlijke bedragen voor Geert of Hancko na, dan kan je je selectie versterken met goeie buitenspelers en nog een rechtsbenige verdediger.
@FTM wanneer word Feyenoord concreet voor een linksvoor? En is er intern een max aantal spelers wat vertrekt afgesproken ?
Heeft z’n waarde zeker gehad, en ook wel sympathieke gozer die hard werkt, maar past helaas niet meer in ons systeem. Gezien de geïnteresseerde clubs vertegenwoordigt hij ook nog wel een aardige waarde vermoed ik. Goed moment om hem te verkopen. Brenet past al een stuk beter in ons systeem, dus zou geen verslechtering zijn.
Leg eens uit, waarom past Brenet beter in ons systeem dan Pedersen?
Bij Feyenoord intern is men het erover eens dat Pedersen in een 3-5-2 als wingback het beste tot zijn recht komt.
Twente speelt qua drukzetten enzo vergelijkbaar als ons, vandaar ook de intresse in veel Twente spelers zoals Zerrouki, en eerder Hilgers. En Brenet blinkt daar in uit op bepaalde facetten.
Brenet is in mijn ogen veelzijdiger dan Pedersen. Hij behoudt beter het overzicht als hij het middenveld in dribbelt, kan ook aan de ‘binnenkant’ spelen (terwijl pedersen vooral geschikt is voor de overlap aan de buitenkant). Ook heeft Brenet meer rust aan de bal als hij betrokken wordt bij de opbouw. Aangezien Slot van z’n backs verwacht dat ze een belangrijke rol spelen in de opbouw denk ik dat Brenet beter past dan Pedersen. Neemt niet weg dat Pedersen met z’n inhoud en rushes langs de lijn wel degelijk van waarde kan zijn (vandaar ook wel de interesse van een aantal grote clubs vermoed ik).
Brenet is beter in het aanvallende spel van Slot, is enigszins vergelijkbaar met Geertruida.
Pedersen behoort tot de slechtste 3% van de eredivisie als het gaat om progressieve passes (passes naar voren), en dat terwijl de backs van Feyenoord door de tactiek van Slot juist enorm betrokken worden in de opbouw. De kwaliteiten van Pedersen liggen daar dus totaal niet, en dat betekent niet dat Pedersen er helemala niks van kan maar dat hij juist goed is in andere dingen zoals zijn rushes langs de flank. Wat je dan graag zou willen hebben is dat een rechtsbuiten naar binnen kan kappen, zodat er ruimte ontstaat voor de back om ''er over heen te gaan''. Maar doordat Walemark zoveel geblesseerd is hebben we vooral met Jahanbakhsh en Paixao op rechts gespeeld, en die zijn beide vooral rechtsbenig (Paixao minder) dus die kunnen eigenlijk niet naar binnen dribbelen want dan zouden ze schieten/passen met links.

Dus wat je eigenlijk wil is dat een back in de opbouw verplaatst naar het middenveld zodat een speler van de tegenstander meeloopt om de overtal situatie in het middenveld op te lossen. En zo ontstaat er ruimte voor de aanvallers omdat die nu minder goed gedekt worden :D
Slot gaf laatst een keer in een interview (weet even niet meer waar) dat ie z’n hele tactiek aan de rechterkant moet aanpassen als Pedersen speelt. Als je richting volgend seizoen wil doorpakken zijn het dit soort ‘gaten’ in je selectie waar je op moet inzetten.
Ja klopt inderdaad, helemaal mee eens. Dat heeft hij bijvoorbeeld ook over Kokcu gezegd (Slot speelt liever met 1 controleur ipv 2), maar hij was echt zo'n speler waar je je tactiek wel op moét aanpassen vanwege zijn pure kwaliteit. Pedersen heeft die status wat mij betreft niet.
Don Dennis volgt Araujo al en hij hem. It’s happening 🤝🏽❤️
Haha was ook sarcastisch bedoeld, gezien die Tête hype toen😜.

Denk trouwens wel een haalbare en interessante vervanger. Ik denk dat Brenet niet voor ons kiest, dan had hij dat vorig jaar ook wel gedaan. Die gaat voor een zak 💰 kiezen, wat ik een logische keuze vind ook trouwens met zijn carrière en leeftijd.
@FTM, heb het idee dat het Bijlow gerucht wel heel erg uit zijn verband wordt getrokken. Zie ook dat je nog geen bevestigd nieuws hebt gegeven. Is Manutd echt concreet of is het enkel bij informeren gebleven?
Haha, 1908.nl was de eerste met dat nieuws hoor. En het dubbel-bevestigde medailletje zegt alles.
Dit speelt. Het is concreet. En de speler heeft er oren naar.
@Ftm Zit tussen de mogelijke vervangers Kelleher van Liverpool? Goede keeper en wil graag een opzoek naar een nieuwe uitdaging waar hij meer minuten kan maken..
Kan je toch echt beter aan Te Kloese vragen😇
Marktconforme prijs. Denk aan zijn waarde.
Was toch ongeveer 15 waard? Bedragen die ik las wat Feyenoord zou vragen zijn een stuk hoger
Zijn uitspraak gaat over Pedersen volgens mij, niet over Bijlow.
Kan t ook allemaal niet meer volgen 😳😂😂
Als Feyenoord mee wil werken denk ik dat je eerder een bedrag onder zijn marktwaarde dan er boven moet verwachten.
@FTM er werd laatst verteld dat Gimenez het niet ziet zitten als er veel spelers vertrekken, maar nu lijken er toch wel wat spelers te vertrekken! Heeft dit nog invloed op een transfer van Gimenez?
Jazeker, hij wil meteen weg🙈🙈🤨
Nee zijn cliënt heeft gezegd dat hij nog een jaartje blijft nog
Ik snap dat gehijg om Brenet echt niet. Hele beperkte verdediger en geen restwaarde. Zal meer verdienen dan Pedersen en levert niets meer op. Je gooit inkomsten van Pedersen gewoon weg
Pedersen en bijlow mogen gaan, lig ik niet wakker van. Verder iedereen behouden genoeg gehaald binnengehaald dan
Je houdt op deze manier weer zo weinig van het team over. Kokcu, bijlow, pedersen, geert.
Je verliest een aantal winnaars die je komend seizoen echt verder kunnen helpen. En dat weer voor een appel en een ei. Als we niet hoeven te verkopen dan graag flink boven de marktprijs; 10-15 miljoen. 3 jaar contract ook nog.
Zowel Bijlow als Pedersen moet je gewoon verkopen bij een aantrekkelijk bedrag, Pedersen zal wel vervangen worden door brenet waarvan ik persoonlijk denk tot die echt niet onder doet.
Bijlow is helaas te vaak geblesseerd en zul je toch altijd moeten verkopen als er een club 15 miljoen biedt ?
Zijn spelers waarvan gebleken is dat die prima te vervangen zijn. Geert of Hancko alleen verkopen voor de hoofdprijs, dat zijn wel dragende krachten.
Ja echt he er blijft echt weinig over ze mo ten is een keer mensen contracteren!
Uiteindelijk moet de financiële huishouding een keer op orde zijn om verder te kunnen groeien, daar lijkt het iig wel naar toe te gaan en dat is ook mooi om te zien
Zeg maar wanneer dan breng ik hem en ze hele entourage.
Bij het juiste bod is dit zeker een speler die je kan laten gaan.
Op zijn inzet, werklust en mentaliteit is 0,0 aan te merken. Maar het is niet per se een speler die je verder gaat helpen. Een prima backup dus.
Maar als je kan cashen voor hem en daar dan een veel goedkopere backup optie voor terug kunt halen moet je dat als Feyenoord zijnde altijd doen natuurlijk.
Mee eens lekker verkopen maar ook een beetje kopen
''vrij concreet'', Wordt daarmee bedoelt dat Feyenoord in de komende tijd zeker een concreet bod gaat uitbrengen op Brenet?
Bal ligt vooral bij Brenet. Hij heeft een clasule van rond de 1M en meerdere clubs zijn voor hem in de markt.
Bod hoef je niet uit te brengen, is clausule
Heb op twitter gelezen dat Feyenoord al een persoonlijk akkoord zou hebben, klopt niet zeker?
Jammer, ondergewaardeerde speler. Als je als linksbuiten continu achter de back aan moet is dat echt niet fijn. Werkt daarnaast kei hard, alleen zijn voorzet moet beter.
Linksbuiten loopt niet eens meer mee met Pedersen joh, die weten toch wel dat de voorzet niet gaat aankomen ;)
Nou 7 assist dus dan kan die toch wel wat hé 🤭
6 assists in 2 seizoenen (60 wedstrijden) is toch niet zo indrukwekkend? Assists vind ik ook echt zo'n domme statistiek, een voorzet kan namelijk nog zo goed zijn maar als de spits 'm er niet inkopt telt ie niet. En bij Pedersen zijn de voorzetten vaak zo slecht, en als hij er dan toevallig alsnog ingaat dan zegt dat toch niks over zijn kwaliteiten?
Het gaat niet om assists of goals maar het ook om zijn takels, zijn snelheid bijvoorbeeld
Noem is een gruwelijke tackle van hem dit seizoen? Hij zit er verdedigend juist erg vaak naast, ook wat betreft onderscheppingen of kopduels. En wat voegt zijn snelheid toe als zijn diepgang nooit wat oplevert? In een counterpress systeem heb je zeker spelers nodig die als een malle naar voren kunnen rennen, maar tegenstanders zijn er al lang achter dat je niet zo veel op Pedersen hoeft te letten.
  • 1
  • 2