wouter-burger-stoke-city

X: @stokecity

Nieuws

Wouter Burger droomt van de Premier League: "Daarvoor ben ik deze kant op gekomen"

Karst

Oud-Feyenoorder Wouter Burger speelt op het moment in de Championship bij Stoke City. De 22-jarige middenvelder is een korte tijd uitgegroeid tot een publiekslieveling en droomt hardop van de Premier League: "Daarvoor ben ik deze kant op gekomen."

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Wouter Burger dat hij Stoke City als opstapje ziet voor zijn doel. "Ik heb doelen en mijn allergrootste doel is de Premier League halen.” De 22-jarige middenvelder stond al in de belangstelling van meerdere Premier League-clubs, maar de stap van FC Basel werd destijds als te groot beschouwd. Daarom koos hij afgelopen zomer voor een tussenstap in de Championship bij Stoke City. "Dit voelde als de juiste stap in de juiste richting. Een ideale leerschool om het Engelse voetbal onder de knie te krijgen en ook fysiek te groeien.”

Wouter Burger speelt alles bij Stoke City. Hij kwam dit seizoen al 33 keer in actie en was daarbij betrokken bij zeven doelpunten. Burger is meteen omarmd door de trouwe supporters van de Potters. Hij is verkozen tot Speler van de Maand december én januari. "Ik geef op het veld alles wat ik heb en dat slaat goed over op de supporters. Ook in combinatie met het voetbal dat ik tegenwoordig op de mat leg."

Stoke City beleefd een moeizaam waarin het vecht tegen degradatie. Toch voelt Burger zich goed. "Het voetbal ligt dicht bij hoe ik wil spelen en hoe ik op mijn best ben. Alles wijst er tot nu toe op dat Stoke City de juiste keuze was. Ik heb het hier ongelofelijk naar mijn zin. Al was het natuurlijk 'niet het plan' dat het derde niveau dichterbij is dan de Premier League. Ik vertrouw erop dat we het nog gaan omdraaien, daar is nog genoeg tijd voor. 

Stoke-upon-Trent, een industriestad gelegen in het midden van Engeland, staat bekend om haar vechtvoetbal en slechte weersomstandigheden. Tv-commentator Andy Gray stelde ooit de vraag of Messi 'het ook op een koude, regenachtige avond in Stoke zou kunnen'. "Die verhalen over vechtvoetbal kloppen allang niet meer. Wel die over het weer", grapt Burger.

 

Delen

Reacties

Toch jammer dat deze jongen het niet gered heeft bij ons.