minteh

VK Sportphoto

Nieuws

Yankuba Minteh maakt officieel de overstap naar Brighton & Hove Albion

Van de redactie

Yankuba Minteh maakt officieel de overstap van Newcastle United naar Brighton & Hove Albion. De snelle aanvaller tekent een contract tot de zomer van 2029, zo meldt Brighton maandag op de clubwebsite.

De 19-jarige aanvaller maakt de overstap vanuit Newcastle na een succesvol seizoen op huurbasis bij Feyenoord, waar hij tien doelpunten maakte en zes assists gaf in 27 competitiewedstrijden. Technisch directeur David Weir van Brighton geeft het volgende aan bij de officiële bekendmaking: "Yankuba is een jong talent dat veel belangstelling heeft getrokken, dus we zijn verheugd hem bij de club te verwelkomen. Hij is een aanvallende speler met ongelooflijke snelheid. Hij had een zeer indrukwekkend seizoen bij Feyenoord, waar hij ervaring opdeed in zowel de Champions League als de Europa League. Nu zullen we hem de tijd en steun geven die hij nodig heeft om zich te kunnen settelen."

Voor de binnenlandse transfer wordt naar verluidt een bedrag van negenendertig miljoen euro afgetikt. Feyenoord profiteert mee aan de miljoenendeal, blijkt uit navraag van 1908.nl. Vanuit de hoogste gelederen binnen Feyenoord klinkt het antwoord kort maar krachtig: 'zeker', wanneer er wordt nagevraagd of Feyenoord nog meeprofiteert aan de transfer binnen de Premier League. Over de exacte details kunnen geen uitspraken gedaan worden, maar men moet denken aan een develop percentage.

Delen

Reacties

Belachelijk teveel geld voor Minteh.
En Feyenoord krijgt nog een paar ouwe aardappelschillen aan devolpvergoeding ...
als het 5% is, is dat toch 39 min 8 keer 0,05 ruim anderhalf miljoen. Niet verkeerd.
Blijft toch een bizar verhaal dat Newcastle een speler koopt voor 3ton, verhuurd en vervolgens een jaar later verkoopt voor 39miljoen! Hoeven ze zelf niets voor te doen.
Idd niet voor 3 ton maar voor zo'n 8 miljoen maar dan nog prima handel geweest voor Newcastle