Primeur Bevestigd
Rangers

Afbeelding via rangers.co.uk | Edit 1908.nl

Transfers

Zeb Jacobs nieuwe HJO: it's happening!

FeyenoordTM

Feyenoord heeft definitief beet: Zeb Jacobs wordt de nieuwe hoofd jeugdopleiding. De 29-jarige Belg komt over van het Schotse Rangers FC en volgt de vertrekkende Rini Coolen op.

In het verleden was Jacobs jeugdtrainer bij KV Mechelen. Daarna maakte hij de overstap naar Royal Antwerp FC, waar hij Head Of Development werd. Vanuit België maakte hij begin 2022 de overstap naar Rangers FC, waar hij Head of Coaching werd. Bij de Schotse club promoveerde Jacobs door tot Academy Director. Hiernaast is hij lid van de FIFA- en UEFA-commissie voor jeugdtalentontwikkeling.

Feyenoord was niet de enige club die in de race was voor Jacobs: ook Manchester City zocht recent toenadering voor de specialist in de jeugdopleidingen van professionele voetbalclubs. Feyenoord heeft de strijd om Jacobs echter gewonnen van The Citizens: de club wist simpelweg met meer overtuiging en een beter plan het onderhandelingsproces in te gaan.

De kersverse Nederlandse bekerwinnaar hoefde geen toenadering te zoeken met werkgever Rangers FC om Jacobs los te weken. De voormalig Academy Director van Rangers FC had namelijk een opzegtermijn in zijn huidige Schotse verbintenis staan. Feyenoord was bij Jacobs uitgekomen middels een selectiecommissie, waarin Jacobs als beste optie naar voren kwam uit een reeks kandidaten. 

Raad van Commissaris Sjaak Troost maakte zich eerder intern sterk voor een rentree Glenn van der Kraan, die momenteel werkt bij Manchester City als Head of Coaching. Eerder was hij coördinator onderbouw bij de Feyenoord Academy. Feyenoord gaf echter duidelijk géén gehoor aan de wens van de voormalig technisch directeur ad interim: de club heeft onder de huidige algemeen- en technisch directeur Dennis te Kloese innovatief denkend en doorslaggevend geschakeld voor de diensten van Zeb Jacobs.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

"innovatief denkend en doorslaggevend geschakeld ...." De aanstelleritus heeft weer toegeslagen! Nietszeggende jeuk-taal van de buitencategorie. Maar als Belgische vriend is welkom, daar gaat het verder niet om.
Mooie ontwikkeling en schept veel vertrouwen, als in dat we nu wél eens vast blijven houden aan ingeslagen weg.
Heeft hij een mooie meid of komen de roze kameraden een keertje aan hun trekken?
@FeyenoordTM bojan miovski van aberdeen in beeld bij feyenoord?

https://www.dailyrecord.co.uk/sport/football/football-transfer-news/bojan-miovski-wanted-feyenoord-aberdeen-32666307
We hebben het hier zo te zien, over een vakman. 29 jaar, dus zijn ideeën zijn zeker nog fris.
We hebben het hier zo te zien, over een vakman. 29 jaar, dus zijn ideeén zijn zeker nog fris.
Misschien interessant voor andere: https://heartandhand.co.uk/zeb-jacobs-the-future-is-belgian/

Hij zal het nooit over talent hebben, maar over potentieel zo te lezen.
Welkom. Heb er het volste vertrouwen in dat we gewoon op de ingeslagen weg doorgaan. De weg omhoog in alle geledingen van de club.
https://x.com/nigel_b_golf/status/1783483316143788097

Albert Stuivenberg -> Feyenoord?
Mooi, nu nog wat scouts! @FeyenoordTM is daar al zicht op?
Komt een nieuwe scout aan, gaat al de goede kant op
Goede zaak.

Weet je wat trouwens heel irritant is? Dat als je op notificatie klikt en hij eenmaal weg is, je het nooit ergens terug kunt vinden. Iemand een idee hoe je hier de techneuten achter de website kunt contacteren?
Ja, en dat je je eigen comments alleen terug kunt vinden door op je profielfoto in één van je comments te klikken. Als je dan naar iets van een hele tijd terug wilt, moet het je eerst nog maar lukken om een oude comment te vinden mocht je een tijdje niks geschreven hebben.
Ik wil graag weten hoe ik op mijn Samsung smartphone de app van 1908nl weer kan downloaden. Gaat niet via Google Play
welkom , goede zaak van te kloese
Mooi dikke pluim voor dennis te kloese, mag ook gezegd worden, Smaakt naar meer.
En met "mag gezegd worden" heb ik het natuurlijk over me zelf.
Beleid! Top dat Te Kloese lekker zijn eigen plan trekt. Zie 100x liever van deze jonge ambitieuze gasten komen dan oude gevestigde namen.
Klopt, zeker goed gedaan. Maar al het voorwerk is wel door anderen gedaan, hè :-)
Maar wel mooi dat DtK bereid is om te luisteren naar advies van de specialisten.
Precies, hebben wel eens andere dingen gezien en meegemaakt in De Kuip
@FeyenoordTM verwacht je dat het vertrek van Slot ook (positieve) gevolgen gaat hebben voor de scouting en het aankoopbeleid? Maw, gaat er meer nadruk komen op de scouting of krijgt een nieuwe trainer wederom een grote rol in de recruitment?
Moet altijd blijken, maar zomer 2023 wordt intern wel gezien als leermoment
Goede vraag. Als aanvulling op jouw vraag ben ik benieuwd of er nu ook wat meer over de landgrenzen wordt gekeken. Bekend was dat Slot het liefst Nederlandstalige spelers (Beelen, Wieffer, Zerrouki, van den Belt en noem ze maar op) tot zijn beschikking had of had willen hebben. Ik kreeg wel eens de indruk dat Slot aangedragen spelers tegen wist te houden omdat er al genoeg niet Nederlanders in de selectie zaten.

2e aanvulling: wat betekend een mogelijk vertrek voor het aantrekken van Gijs Smal? Is dat gewoon in kannen en kruiken?
Pratto en cucko Martina bijvoorbeeld......wat een heerlijke tijden zijn het nu in vergelijking met toen. Er worden echt stappen gezet in de goede richting!
hoe bedoel je dat? dat iemand anders een profiel heeft opgemaakt en de shortlist heeft samengesteld?
Klopt, maar zo werkt het in ieder normaal bedrijf. De vakmensen komen met hun aanbevelingen en de eindbaas beslist.
Netjes! Terwijl ze zich in Mokum in alle mogelijke bochten wringt om toch maar iemand binnenboord te houden, ondanks overduidelijk strafbaar gedrag, komt onze club weer rustig met een pareltje. En ook het subtiele afwijzen van Troosts keuze is positief - die weet ook weer zijn plek. Erg benieuwd hoe de opvolging van Slot en vertrekkende collega’s worden ingevuld. Ik heb er wel vertrouwenin, ook al is Slot van een absolute buitencategorie. Ik kan geen Nederlander verzinnen die zo compleet is en van zulk hoog niveau, maar ik laat me graag verrassen.
inderdaad blij dat ze niet meer luisteren naar Troost , de grootste oetlul binnen feyenoord , heeft nog op geen een positie gefunctioneerd
Eerlijk gezegd had ik nog nooit van hem gehoord, maar het eerdere artikel over hem deze week geeft mij een goed gevoel.
Feyenoord richt zich duidelijk met visie op de toekomst
Dat een club als City ook interesse had zegt waarschijnlijk wel dat Jacobs ondanks zijn leeftijd al wel een bepaalde status heeft binnen het internationale voetbal. Ook wel verfrissend dat Feyenoord zich internationaal oriënteert. Heel verrassend is dat niet aangezien Te Kloese zelf in de VS en Mexico heeft gewerkt. Wat dat betreft ook benieuwd wie de opvolger van Slot wordt.
Mooi. Winnen van Manchester city is niet verkeerd.