zerrouki

Nieuws

Zerrouki gaat voor zijn kans: "Zo heb ik het wel voor ogen"

Van de redactie

Ramiz Zerrouki gaat voor zijn kans bij Feyenoord na het vertrek van zijn goede vriend en voorheen concurrent op het middenveld van de Rotterdammers, Mats Wieffer. In het eerste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen van Feyenoord begon de Algerijn in de basis tegen FC Dordrecht.

Feyenoord won met 0-4 van de ploeg van trainer Melvin Boel. Een uitslag waar de 26-jarige Algerijns international weinig waarde aan hecht. "Niet veel. Het gaat vooral om fit worden en wennen aan een nieuw systeem. We hebben natuurlijk een nieuwe staf. Dat is het belangrijkste in zo'n wedstrijd", begint Zerrouki.

Onder nieuwe trainer Brian Priske is de selectie van de Rotterdammers direct vol in training gegaan. "We zijn meteen hard van start gegaan. De intensiteit lag meteen hoog. Er wordt veel verwacht natuurlijk, vooral als je nieuwe dingen krijgt en dus moet je gelijk scherp zijn. Ik vind dat we het goed oppakken en een mooie eerste week hebben gehad. Elke trainer is anders. Zo'n eerste week moet je daaraan wennen. Hij is duidelijk wat hij verwacht van ons. Dat is denk ik alleen maar goed."

Feyenoord speelde tegen de Schapenkoppen in een nieuw systeem, namelijk 3-4-3. Of dit zo blijft, is nog de vraag. "Dat moet je aan de trainer vragen. Dat is wel waar de aandacht op is gelegd in de eerste week", aldus Zerrouki, die positief is over het systeem. "Ik vind het wel fijn. Je moet het natuurlijk nog zien hoe dat verder gaat, maar ik denk dat het ook past bij onze groep. Je speelt met 'wingbacks' en ik denk dat we dat soort type spelers wel hebben."

Afgelopen seizoen moest Zerrouki het vooral doen met invalbeurten en concurreren met onder andere de recentelijk vertrokken Mats Wieffer. De Algerijn ziet zijn kans schoon en wil hier vol voor gaan. "Een prachtige stap voor hem en nieuwe kansen voor mij. Daar ga ik vol voor. Ik ga mijn best doen om er een mooi seizoen van te maken en uiteindelijk wil ik elke wedstrijd spelen natuurlijk." Komend seizoen moet het seizoen van de Algerijnse middenvelder bij Feyenoord worden. "Ja, zo heb ik het wel voor ogen. Dat is waar ik voor ga en heb ik alle vertrouwen in. Laten we hopen dat dat eruit komt", sluit hij af.

Delen

Reacties

Met wat vertrouwen gaat zerrouki het gewoon doen komend seizoen. Talentje erachter en klaar!
De middenvelders waren wat zoekende gisteren, maar de laatste 20 min van de 1e helft begon het te lopen. Ik denk dat Zerrouki zeker wel in dit systeem kan passen en van waarde kan zijn.
Ik heb even de wedstrijd As Roma - Bologna teruggekeken, maar el Azzouzi is wel het type speler wat ik graag zie. Je kan hem altijd aanspelen ook onder druk. Aan de bal alleen maar goede keuzes, 1x aanraken, moeilijk van de bal te krijgen. Dynamisch ook wel prima. Speelde ook zeer gedisciplineerd. Alleen fysiek/duelkracht lever je een hoop in tov van Wieffer. Met Zerrouki, eventueel El Azzouzi en Zechiel zit je in mijn optiek echt heel goed in verdedigend ingestelde middenvelders.

Ik ben vooral benieuwd, dat als we 343 gaan spelen, hoe gaan we de wingbacks invullen en de centrale verdedigers?
Op dit moment zou je in principe alleen een linksbenige (of tweebenige) backup van Hancko nodig hebben. Centraal heb je met Hancko, Geertruida, beelen, Trauner, Mitchell en eventueel tsoungui of Kasanwirjo genoeg opties, waarvan sommige ook prima uit de voeten kunnen als back. Spelers als Smal, Hartman, Nieuwkoop, read en pedersen hebben het loopvermogen die nodig is als wingbacks, waarbij bij Pedersen wel te vaak het overzicht ontbreekt. Probleem is natuurlijk dat Hancko, Geertruida en Pedersen waarschijnlijk verkassen. Die moet je dus vervangen, waarbij een van de te halen CV's de nieuwe leider van de defensie moet worden aangezien Trauner lang niet alle wedstrijden zal kunnen spelen. Daarnaast moet je dus nog een extra linksbenige verdediger halen. Vermoedelijk moeten er dus nog 3-4 verdedigers worden gehaald.
Wat je vooral opnoemt, is ook kwantiteit, maar of het de juiste kwaliteit is, dat is natuurlijk aan Priske en zijn staf. Het is voor ons fans momenteel veel ruis. Een selectie van 35 daar moet toch snel in worden gesneden. Lijkt me dat dat binnenkort ook duidelijk wordt.

Ik ben vooral benieuwd naar de wingbacks. Met Nieuwkoop heb je een back die heel de rechterkant kan bestrijken en van origine dus verdediger is, maar aan de andere kant met Slory/ Walemark vond ik het ook wel interessant. Die komen dan vaak in een 1 tegen 1 en daar kwam veel dreiging vandaan.
Je heb een jaar de tijd gehad om te wennen aan het niveau van Feyenoord.
Het is nu aan jou om het te laten zien.

Persoonlijk vind ik zijn handelingssnelheid traag, maar kan hij zelf aan werken.
Laten we hopen dat hij het goed oppakt en volgende zomer ook voor €30m de deur uitgaat.

Succes Ramiz!
Was 1 vd beste ED spelers bij Twente. Heeft wedstrijdritme nodig, komt wel goed als hij een vaste basisplaats heeft.
Ik denk dat hij goed in een 3-4-3 systeem past. Dat zou met de huidige selectie bijvoorbeeld vaak een opstelling betekenen met Wellenreuther, Hancko, Beelen, Geertruida, Smal, Timber, Zerrouki, Nieuwkoop, Ivanusec, Gimenez, Stengs. Uiteraard gaan er hier een heel stel van weg. Als Priske echt voor dit systeem kiest zal er deze zomer een flinke instroom van centrale verdedigers moeten komen. Bij dubbele bezetting heb je 6 centrale verdedigers nodig, terwijl Geertruida en Hancko waarschijnlijk weggaan, en Trauner maar een beperkt aantal wedstrijden kan spelen.
Als Tsoungui en Kasanwirjo voldoen, heb je er met Beelen, Trauner en Mitchell al 5. Goede kans dat minstens 1 vd eerste 2 niet voldoet en dan heb je inderdaad nog 2 of zelfs 3 nieuwe nodig.
Inderdaad. Ik ga er vanuit dat je in dit systeem bij vertrek van Hancko en Geertruida minimaal voor hun een vervanger zult moeten vinden als centrale verdediger en daarnaast eigenlijk nog een linkspoot om de positie van LCV dubbel bezet te hebben. Kasanwirjo zou dat misschien kunnen, maar dan moet hij wel heel grote stappen hebben gezet in oostenrijk.
Laten we hopen dat hij het laat zien vind hen zelf erg traag
Komt echt goed met deze speler. Slot wilde hem niet voor niets graag naar Feyenoord halen. Timber was ook niet geweldig in z’n eerste seizoen.

Ik snap de negatieve reacties echt niet!
Man man, wat een haat op deze jongen constant. Je kunt ‘m niet goed genoeg vinden, maar doe even normaal.
Helaas zijn we daar heel goed in. Eigen spelers afbranden voor ze uberhaupt een echte kans hebben gekregen. Kijk bijvoorbeeld naar Timber. Erg jammer.
Laten we het hopen dat hij weer de oude vorm krijgt die hij bij Twente had
Heel benieuwd of Priske het aandurft het gewoon te gaan doen met Zerrouki en Zechiel. Zou mooi zijn als Zechiel er gedurende het seizoen tegen aan schurkt dan wel aan voorbij gaat en Ramiz volgend jaar een mooie uitgaande transfer realiseert!
Die gaat waarschijnlijk een transfer maken volgens Bombarda. Ik hoop het niet maar dat is hier meerdere malen gezegd.
Gaat helemaal goed komen met Ramiz! Die gaat knallen dit seizoen.
Denk je?

Of wil je gewoon iets positiefs zeggen en kun je het alleen hopen?
Hij gaat het doen dit jaar 💪
Even een vraagje. Ik heb nu een Feyenoord one account aangemaakt, hoe kan ik nu de wedstrijd tegen Dordrecht terug kijken??
Ja, ik zoek me ook het schompes. Hoe moeilijk kun je het maken?
https://www.youtube.com/watch?v=YtAN0fg7ufs

Staat een samenvatting op youtube
Thnx maar neem extra een account om de hele wedstrijd te kunnen kijken
Yes, thx! Maar ik wil graag ff door die hele wedstrijd scrollen. Ik dacht dat die bij One gewoon terug te kijken zou zijn.
Heel gek maar dat vertrouwen heb ik niet Ramiz.... Veel te traag en teveel overtredingen nodig!
Zelfs gisteren binnen 5 min alweer 2x een overtreding nodig
De trainer heeft dat wel. Betekent dat jij niet zoveel verstand ervan hebt.
Jij wilde toch ook Minteh nooit meer in een Feyenoord shirt laten spelen, kenner.