zerrouki

VK Sportphoto

Europees

Zerrouki vol vertrouwen: "Dan hebben we een goede kans om door te gaan"

Van de redactie

Feyenoord is thuis in de Kuip tegen AS Roma niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel in de strijd om een plek bij de laatste zestien van de UEFA Europa League. Halverwege het duel stonden de Rotterdammers op een 1-0 voorsprong nadat Igor Paixão vlak voor het rustsignaal de bal binnenkopte. Volgende week zal de ploeg van Arne Slot aan de bak moeten uit in Rome. Ramiz Zerrouki begon weer eens in de basis en sprak na afloop met RTV Rijnmond

"Als je op voorsprong komt, hoop je natuurlijk sowieso de wedstrijd te gaan winnen en doe je er alles aan geen goal tegen te krijgen. Dat gebeurde helaas toch na rust", begint Zerrouki. Ondanks het gelijkspel in het eerste duel tegen AS Roma heeft de middenvelder van Feyenoord het volste vertrouwen dat de Rotterdammers de volgende ronde kunnen halen volgende week in het uitduel in Stadio Olimpico in Rome. "We weten in ieder geval een ding zeker. Als we door willen moeten we daar winnen. Het gaat een lastige uitwedstrijd worden, maar ik denk dat als wij de intensiteit van vandaag brengen en als de groep volgende week ook weer wat groter is dat we een goede kans hebben om door te gaan."

De Algerijns international was tevreden over zijn optreden op het middenveld. "We wisten van we van ze konden verwachten. Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet en waar je jezelf kan meten. Zij hebben een aantal sterke spelers op het middenveld staan. Dat was vandaag weer een mooie test en die duels zijn altijd leuk."

Tot slot gaf hij een loftuiting aan zijn ploeggenoot in het hart van de defensie, Thomas Beelen. "Lukaku is een sterke speler, maar complimenten naar Beelen. Die heeft het vandaag uitstekend gedaan. Als je zo vroeg in de wedstrijd met een gele kaart komt te spelen, en het zo weet te doen, alle lof voor hem."

Delen

Reacties

Uitstekend gespeeld gisteren. Vond alleen Ueda wederom matig. Ook genoten van de invalbeurt van Read. Je debuut maken en dan meteen zoveel lef
Zerrouki is prima snap de haat niet.
Prima gespeeld kerel! Je bracht rust en liep heel veel gaten dicht. Foutloze pot!
Ik wil niet altijd op Zerrouki zeiken, maar zoveel meerwaarde heeft hij echt niet voor dit elftal. Vandaag zie ik hem in de laatste 10 minuten telkens de bal ophalen bij de verdedigers. Alsof Hancko en Beelen niet kunnen opbouwen....

Daarnaast heeft Zerrouki 0 goede aanvallende ballen gegeven. Leuk dat hij af en toe er tussen zit, maar hij vertraagd het spel zo erg.
Snap je punt wel ja. Blij als Timber terug is, samen met Stengs en Wieffer erachter.

Ivanusec links, Paixão rechts.
Slotfase tv uitgezet zeker? Hij heeft zeker wel paar goede aanvallende ballen gegeven
Ik vind het ook te weinig. Ben nog steeds van mening dat hij voornamelijk vertraagt ipv versnelt (wat Timber wel toe kan voegen). De opbouw loopt gewoon stroever zo. Ik zie liever Wieffer op de 6 pivot waar hij ook ijzersterk in is.