feyenoord-club-brugge-2-1-vriendschappelijk-jim-breeman-sports-photography-4

Jim Breeman Sports Photography

Zerrouki zet met Algerije eerste stap naar WK

Karst

Ramiz Zerrouki heeft met Algerije zijn eerste duel in groep G voor de WK-kwalificatie van 2026 gewonnen. In het Nelson Mandela Stadium was Algerije met 3-1 te sterk voor Somalië. Zerrouki speelde 90 minuten voor de Afrikaanse grootmacht en kwam daarbij niet in de problemen.

Zerrouki stond in de basis en speelde de volledige wedstrijd als centrale verdediger. Halverwege de wedstrijd zag de Algerijn zijn team met 2-0 voorstaan, dankzij doelpunten van Baghdad Bounedjah en een eigen doelpunt van Ahmed Abdullahi Abdi. In de 65e minuut scoorde Somalië nog de aansluitingstreffer, maar het bleek onvoldoende om een resultaat te behalen tegen het sterke Algerije. Islam Slimani scoorde in de 80e minuut de 3-1 en bepaalde daarmee de eindstand.

Na de eerste speelronde staat Algerije op de eerste plaats in groep G, met een beter doelsaldo dan de tweede plaats, Mozambique. Zij behaalden eerder op de dag een overwinning van 3-2 tegen Botswana. Aanstaande zondagmiddag om 14:00 staat het tweede WK-kwalificatieduel op het programma. Algerije gaat dan bezoek in het Estádio do Zimpeto om het op te nemen tegen Mozambique.