wim-jansen-1

Nieuws

In de geest van Wim Jansen; Jongens van Varkenoord beleven droom

Dennis

Met Orkun Kökcü, Lutsharel Geertruida, Justin Bijlow en Quilindschy Hartman kent Feyenoord vier basisspelers die hun voetbalopleiding hebben genoten op Varkenoord en vandaaruit de overstap hebben gemaakt naar het eerste elftal.

Dat de club met een belangrijke inbreng van zelf opgeleide jongens de landstitel heeft behaald, geeft extra glans aan de schaal. Feyenoord stond lang bekent om zijn jeugdopleiding waarvan bijna geen jeugdspeler de overkant haalde. Met 'de overkant' werd dan De Kuip genoemd, gelegen aan de andere kant van de weg die tussen het stadion en het jeugdcomplex doorloopt.

Hoe anders is dat nu. Niet alleen voor de supporters is het fantastisch om echte Feyenoorders in het eerste elftal te zien, ook voor de jeugdopleiding betekent het een boost. Kökcü, Geertruida, Bijlow en Hartman, ze gelden als inspiratiebronnen voor de voetballers die momenteel op Varkenoord hun dromen achterna jagen. Ze zien dat het mogelijk is om op een dag in dat schitterende stadion te spelen. Om met de club prijzen te pakken.

De jeugdopleiding geldt voor Feyenoord als een belangrijke pijler onder het huidige succes. De geestelijk vader van de jeugdopleiding is Wim Jansen. Het Feyenoordicoon overleed op 25 januari 2022 op 75-jarige leeftijd en maakt het huidige succes zodoende niet mee. Recentelijk werd hij nog geëerd met een schitterende muurschildering in de wijk waarin hij opgroeide, maar de landstitel met sterkhouders uit eigen kweek mag worden gezien als het ware eerbetoon aan ‘Mister Feyenoord’.

Delen

Reacties

Idrissi en Timber ook een (gedeelte) van hun opleiding op Varkenoord gehad.
Wimpie keek mee van boven , en zag dat het goed was. Jullie denken toch zeker niet dat dit alles zomaar toeval was? ;-)
Waarom lees ik nooit de naam van Idrissi, als het om zelf opgeleide spelers betreft. Hij heeft toch ook de geehele jeugdopleiding doorlopen. Maar als er iemand 1 jaar voor 020 heeft gespeeld , wordt dat vermeld.
Omdat hij en Timber via een andere club weer terug zijn gekomen. Deze drie helden zijn van van Varkenoord naar de kuip gegaan.
Blijft staan dat Idrissi in tegenstelling tot Timber, de gehele jeugdopleiding heeft doorlopen en toen naar fc Groningen is gegaan ,omdat Feyenoord jong niet in de kkd speelde.
Terecht punt. Idrissi speelde overigens 'maar' 4 seizoenen in de jeugd maar wel de hoogste 4 elftallen. Voor mij is dat een zelfopgeleide speler. Timber vind ik een wat ander verhaal. Die is volgens mij rond zijn 12e/13e vertrokken.