Primeur Bevestigd
yv2023413yv2023413a1a07233

VK Sportphoto

Transfers

Aanvullende eisen brengen Szymański-deal in gevaar

FeyenoordTM

Toen Sebastian Szymański in de zomer van 2022 op huurbasis naar Feyenoord kwam, wisten de Rotterdammers ook een persoonlijk akkoord te bereiken met de speler en zijn management voor een extra seizoen. De club wil de aanvallende middenvelder graag nóg een seizoen huren van het Russische Dynamo Moskou, maar het zijn aanvullende eisen die vooralsnog roet in het eten gooien.

Het verhaal is bekend: Feyenoord en Szymański zijn al even persoonlijk rond (eerder bevestigd door Dennis te Kloese aan deze site, red.) voor het seizoen 2023/2024. Ook ligt er al langere tijd een akkoord tussen de Rotterdamse club en het Russische Dinamo Moskou. Eén plus één is twee?

Blijkbaar niet, waarvoor het boetekleed voorzichtig aangetrokken wordt. Het management van de speler is kort na het clubakkoord met enorme aanvullende eisen om de hoek gekomen. Szymański zal door deze eisen bij Feyenoord een nettosalaris van ruim twee miljoen euro(!) op moeten strijken. Deze aanvullende eisen zijn als donderslag bij heldere hemel aangekomen voor de club. Het akkoord met Dinamo Moskou lag namelijk daar; ook het spelersakkoord lag er.

Een nettosalaris van ruim twee miljoen euro is voor Feyenoord té gortig, zo stelt de Rotterdamse clubleiding. En dus gaat de zoektocht naar een andere aanvallende middenvelder voorzichtig verder. Selectiespelers Javairô Dilrosun, Danilo, Ezequiel Bullaude en Mohammed Taabouni kunnen allen op die positie uit de voeten, maar Feyenoord wenst toe te slaan op de transfermarkt.

Eerder viel al eens de naam van linksbuiten Luka Ivanušec, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Zijn naam is nog altijd een thema. Feyenoord onderzoekt zijn komst, maar is alles behalve concreet. Net als Farés Chaïbi van Toulouse zal Ivanušec niet goedkoop zijn. Gaat Feyenoord uiteindelijk voor één van deze namen, wordt het vanzelfsprekend een recordaanwinst.

Mochten Szymański (en zijn management) alsnog bijdraaien, blijft de Pools international de gewenste kandidaat. De Pool geniet ondertussen nog vakantie. Dinsdag staat de eerste (besloten) Feyenoord-training op het programma; zaterdag sluiten de Feyenoord-internationals aan. De kans dat Szymański daar niet toe behoort, neemt met de dag toe — al wordt er niets uitgesloten.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Als je denkt dat Dilrosun op die positie uit de voeten kunt heb je afgelopen seizoen niet echt op zitten letten. Is een drama op die positie.
Dilrosun kan dus niet zo goed op de positie spelen dat hebben we het afgelopen seizoen allemaal kunnen zien. Nadat hij als tegendraadse rechtsbuiten veel belovend was begonnen heeft hij na zijn wedstrijden als meest aanvallende middenvelder, waarin zijn positieve spelaandeel een stuk minder was, nooit meer echt heel goed gespeeld. Al kreeg hij van Slot ook veel minder krediet dan bv. de ook vaak uiterst wisselvallige Idrissi.
Bullaude is natuurlijk wel een optie als meest aanvallende middenvelder en Wålemark is op die positie nog niet uitgeprobeerd. Taabouni kan beter op een net ff lager niveau meters maken, volgens mij.
De zin "Feyenoord wenst toe te slaan op de transfermarkt" vind ik een tikkie verontrustend. Natuurlijk is het een goed idee om de selectie te versterken, maar bij verantwoord beleid (en dat is wel te wensen!) kan Feyenoord geen spelers halen (= betalen) waarmee je op voorhand veel meer kans op succes hebt in de Champions League. Twee jaar nadat op uiterst inventieve wijze met bescheiden middelen echt versterkingen werden gehaald, lijkt het erop dat de lessen die toen geleerd leken al weer vergeten zijn. De afkoopsom voor Zerrouki, terwijl je Timber en Wieffer al onder contract hebt, wees daar al op. En dit soort ronkende teksten lijken dat te bevestigen. Ik hoop dat ik me vergis maar afgezien van een slimme transfer als die van Van den Belt ben ik nog niet erg onder de indruk van wat er deze zomer gebeurt in en om de Kuip.
Veel mensen tegen zeg. Zit er pragmatischer in: voor 1 mio extra koop je niks dus blijft een koopje. Zou gewoon doen. Enige risico is scheve gezichten in de kleedkamer maar zitten niet echt lastpakken bij lijkt me en is uit te leggen
Uit betrouwbare bron begrepen dat Reinier van Real Madrid op het lijstje zou staan als vervanger. Het gaat de laatste jaren erg moeizaam bij die jongen, maar was ooit zo talentvol dat Real Madrid er 22.5M voor neerlegde. Zijn waarde is grotendeels verdampt, maar hij is nog altijd jong. Een huurconstructie met koopoptie lijkt mij helemaal niet gek. Hier kan die jongen zijn vertrouwen terugwinnen en zich weer ontpoppen. Al verwacht ik vanuit diezelfde bron dat de kans dat Szymanski alsnog komt best wel aanwezig is.
Zaakwaarnemer probeert het maar die heeft zeker met Szymański overlegt of hij niet meer salaris wilde, VEEL meer in dit geval.

Dit moet je nooit doen. Dan gooi je miljoenen euro's weg en neem je een enorm risico dat bij mislopen Champions League volgend seizoen je weer helemaal opnieuw kan beginnen.

Wil hij niet blijven voor minder salaris? Dan zoekt hij het lekker ergens anders uit. Hij is niet constant genoeg. Leuk als huurspeler maar geen enkele Feyenoorder krijgt dit salaris. Misschien in de toekomst maar nu zeker nog niet.
Misschien die spertian voor de neus van 020 wegkapen? 😂🤭
Cade Cowell team usa,zeer goede links buiten
Welk boetekleed wordt voorzichtig aangetrokken? Die ontgaat me.
Dit zijn eisen die na een akkoord als donderslag bij heldere hemel komen. Dan kan je jezelf niet veel verwijten.
Van mij persoonlijk, omdat ik al it's happening riep. Wat logisch is, want clubakkoorden en spelersakkoord lagen daar.

Het is niet erg om een foutje toe te geven, zo lang je maar kan vertellen waar het aan schort.
Heb jij trouwens iets gehoord mbt Phillips van Liverpool?
Ga maar lekker door zoals je doet! Topper!
Normaal gesproken is het dan ook done deal toch? Je kan eigenlijk alleen maar van het beste in iemand uitgaan, zeker als het gaat om een voetbalprof bij zo'n mooie en grote club. Dat de deal nu wellicht niet door gaat zegt vooral iets over Szymanski lijkt me en niet over 1908.nl. Net als die keer dat Summerville tóch niet bijtekende, slinkse spelletjes moeten we niks van hebben bij onze mooie club
Aha, check.
Je kan jezelf niet veel verwijten denk ik. Akkoord met speler en club, maar blijkbaar had de makelaar nog niet genoeg verdient
Precies. Dat komt dan ook door het handelsembargo.
Weet jij of Mannsverk nog in beeld is? Of is die inmiddels te duur?
Terecht dat Feyenoord dit weigert,zou ten opzichte van andere spelers niet kunnen.
Goede speler met geweldige trap en loop vermogen, maar niet onmisbaar.
Ik denk dat Alireza en Bullaude daar ook prima uit de voeten kunnen.
Ben ook erg benieuwd naar van der Belt ,die is nog wat groen maar kan echt heel goed voetballen en zit gif in.
Hoop ook op die van Beelen die is ook bijzonder,al hebben de Lampies dat ook door.
Dit zou zo balen zijn. buiten dat je met hem garantie hebt voor goals in de eredivisie(een ander moet zich eerst nog maar bewijzen) is het ook een grote klap op je transferbudget , dan moet je weer een 10 aantrekken
Ff off topic , lees net dat Brugge bezig is met Meunier. Is rechtsback en als Belg weet je iig dat hij Nederlands begrijpt.. Is dat geen optie?
Omdat hij Nederlands begrijpt?
Slot wilde een Nederlands sprekende rechtsback...dit is er iig één die ervaring heeft op hoog niveau en de taal op zijn minst begrijpt.of ken jij een fatsoenlijk presterende Nederlandse rechtsback?
1 miljoen extra is nog altijd veel goedkoper dan een andere speler moeten kopem. Gewoon zsm laten tekenen
Gaat over een huurspeler dus dat moet je nooit doen natuurlijk
Gaat ie niet doen, zijn vriendinnetje wil op niveau hockeyen toch en in Italië doen ze dat niet.
Verkeerde topic. Deze gaat over Szymanski
Ik heb zo flauw vermoeden dat de volgende spelers komen
Idrissi
Stengs
Aurojo
En meer zal het niet worden
Stengs kan op 10 en op rechts spelen
Niet dat ik een fan ben van bem maar voetballen kan die zeker wel alleen heeft het karakter van luigj bruins
Mondeling akkoord breken? Doei, wegwezen en niet eens meer in gesprek gaan.
Terugkomen op een eerdere afspraak betekent vaarwel als het aan mij ligt. De een traag de ander graag. Zo goed is hij nu ook weer niet
Stel dat je inderdaad 2 miljoen moet betalen voor zo’n speler. Maakt ons weer kampioen is ruim 80 miljoen.
Volgens mij is het niet zo moeilijk.
Dus hij heeft ons kampioen gemaakt? Niet alle zoveelentwintig spelers? Beetje (veel) kortzichtig, als het mij gevraagd zou worden!
Voor en huurspeler 4.5 miljoen bruto aan salaris?? Achterhoofd gevallen, ***?
Gewoon laten gaan. Kan hem niet op z’n woord vertrouwen (als de rapportage juist is).
Laatst was het nog zo goed als zeker dat seba bleef in je live uitzending?

Als die ook niet blijft toch wel even een probleempje... besteed gewoon dat geld man belangrijke speler pfff moeten nu juist toppers halen en behouden.
Zitten dit jaar pot 1 CL mocht je doorgaan levert dat weer super veel geld op.
En als je bij 1ste 2 plekken eindigt in de competitie ook een CL ticket voot komend seizoen.
De zaakwaarnemer komt ineens om de hoek hiermee
Probleem is dat je gezeik kan gaan krijgen in de groep omdat hij niet de Ronaldo van Feyenoord is en dus geen recht heeft op een (veel) hoger salaris dan anderen. Ik denk daarnaast dat Feyenoord ook gewoon een salarishuis heeft wat beperkingen met zich meebrengt. Dat is het nadeel van in de CL spelen en dus ervaring nodig hebben, maar die niet kunnen betalen.
Vandaar dat Feyenoord (naast de waardevermeerdering) ook jonge spelers haalt. Die hebben doorgaans nog niet zo veel ervaring maar dus ook nog niet zo’n hoog salaris.
Krijg er steeds minder vertrouwen in dat het goed komt voor dit jaar
Wat een circus is dit toch ook.. alle journalisten die van alles roepen en hopen dat ze een primeur hebben.. wat een komkommer tijd is dit.

Ik ben echt een fan van Szymanski maar hej. Als hij niet wil, zeg ik bedankt en tot ziens. Niets of niemand is groter dan de club. Next !!!
Zo, iedereen weer lekker in de paniekstand. Hahaha.
Zou blij zijn als de transfermarkt dicht is en de selectie dus rond is. Al die geruchten en dreigingen van drama spelers.....
Of is het een Wijnaldum schijnbeweging
Er is een overeenkomst tussen speler en Feyenoord, en tussen Feyenoord en Moskou. Hoe kunnen er dan nog aanvullende eisen boven tafel komen? Snap ik echt niet, misschien kan iemand mij dit uitleggen?
Pas als er een krabbel gezet is, is het definitief.
Daarvoor kan je eisen zo vaak veranderen als je wilt tot er iemand afhaakt of tot je een krabbel zet.
Vlgs mij is een mondelinge overeenkomst (waar een advocaat bij aanwezig is) ook bindend.
Denk dat in praktijk wel anders ligt.
Ook al ben je mondeling akkoord je kan moeilijk iemand dwingen om het daarna te ondertekenen.
Dus is een akkoord niets waard?
In dit geval vind ik dat er ook wel wat verantwoording bij de speler ligt.
Speler moet toch tegen zijn zaakwaarnemer kunnen zeggen "dat kunnen we nu niet meer maken"?!
Ja, maar zaakwaarnemer kan ook zeggen. We proberen het gewoon en anders breng ik je naar de PL.
Waar lees jij dat er voor aankomend seizoen een akkoord was tussen Feyenoord en Moskou?
Het management van de speler is kort na het clubakkoord met enorme aanvullende eisen om de hoek gekomen.

Blijkbaar is er dus niet ergens al een handtekening gezet anders kunnen ze niet achteraf met aanvullende eisen komen
....ook ligt er al langere tijd een accoord tussen de Rotterdamse club en Dynamo Moskou....

Staat er toch echt duidelijk in?!
Echt een heel groot probleem dit
Nee hoor, bullaude basis en milambo klaarstomen. Easy.
Grapjas...Die is er nog lang niet klaar voor
Milambo niet? Check ff z’n training video’s hoeveel aandacht ie tijdens zijn vakantie erin steekt
Beide niet. Niet voor de eredivisie en al helemaal niet voor de CL
Financiën is flink verbeterd, is dit niet een kans om juist een aanvallende middenvelder te kopen met restwaarde? Juist deze positie zou in de toekomst weer een flink zak met geld op kunnen/moeten leveren.
Ja, maar 2M netto gaat gewoon te ver.
Ik bedoel: afzien van Szymański en een speler kopen. Aanvallende middenvelders kan je altijd voor veel geld verkopen en wij zitten dan al 2 seizoenen met huur. Moeten we zoveel mogelijk van af. Doe dan lekker een back-up voor Hancko huren voor een jaar om geld te besparen.
Jammer, maar op zulke eisen moet je nooit ingaan. Zou mooi zijn als we een goede tien halen. Anders gokken dat een vd jonkies (Bullaude, vd Belt?) het daar redt of mogelijk Danilo en dan bijvoorbeeld Zirkzee als tweede spits halen.
Je kunt zeggen wat je wilt, maar we hebben een redelijk groot probleem nu.
Als Seba niet blijft, moet er een vervanger gehaald worden daar Slot (onterecht?) geen kans geeft aan Bullaude.

Een beetje vervanger op nummer 10 kost al snel minimaal 6miljoen met goed scouten wat met ons kleine potje inhoud dat de overige aankopen niveau idrissi worden.

Dit is echt klote. CL gelden stijgen dus Feyenoord moet minimaal 2e worden aankomend seizoen.

Ik snap dat het geld niet uit de hemel komt vallen, maar naar mijn mening mag er best een gecalculeerd risico genomen worden.
(Los van dat 2m netto absurd is en de salarishuishouding van de selectie volledig krom trekt, en je dat dus niet moet doen)
Je verwoordt het goed. Het was juist fijn dat Feyenoord Szymanski (die normaal gesproken niet haalbaar was geweest) nog een jaar kon huren. Zo bleef er in principe geld over om een recordbedrag aan een linksbuiten te besteden. Als de deal met Szymanski echt klapt komt die recordtransfer op de tocht te staan. Je kunt dan altijd nog weer gaan voor huur van een nummer 10 of juist een buitenspeler. Maar of dat net zo'n voltreffer is als Szymanski is natuurlijk maar zeer de vraag. Sowieso moet een nieuwe speler ook weer worden ingewerkt. Binnen de huidige selectie zijn Danilo en Dilrosun ongeschikt als nummer 10, Taabouni schiet tekort en Slot laat Bullaude maar heel spaarzaam minuten maken, dus daar is ook niet erg veel vertrouwen in. Timber zou nog kunnen, maar vind ik toch meer een nummer 8.
Eens.
Taabouni moet je lozen, evenals Dilrosun.
Beiden zijn gewogen en (veel) te licht bevonden.
Het enige wat dan bijna nog mogelijk zou zijn, is dat we dure spelers (Jahanbaks, Dilrosun) weten te lozen om ruimte te maken in het salarishuis en gaan voor huur of koop middels herinvesteren vanuit verkoopopbrengsten.

Zoals het er nu naar uitziet, komt er nog minimaal 30 miljoen binnen (Geertruida + Pedersen, hoger bij verkoop Bijlow)..

Resteert dat we in dat geval nog 1/2 buitenspelers, een spits (vertrekwens Danilo), een CV, rechtsback en een 10/8 moeten halen (afhankelijk van plan met Timber) en een keeper bij vertrek van Bijlow..

Betekent dus weer dat we met een heel nieuw elftal binnen No-time klaar moeten zijn voor CL + competitie met een beperkt budget.

We dachten dat we een rustige zomer tegemoet gingen…
Aan Hancko gaat ook nog flink getrokken worden en die lijkt me al helemaal lastig te vervangen. Ik heb alle vertrouwen in Slot, Te Kloese en de scouting, maar je mag toch hopen dat ze niet allemaal vertrekken. Ik vrees dat deze eisen van Szymanski voortkomen uit dat een vermogender club hem op de korrel heeft en wel dat salaris kan bieden, anders begrijp ik het niet. Bij Feyenoord heeft hij nog een jaar garantie op veel speeltijd, een trainer die hem beter maakt en zich in de kijker spelen in de CL. Dan wordt je goed klaargestoomd voor een grote club in de Bundesliga of Serie A ofzo..
@FTM kan feyenoord vragen dat szymanski zijn contract gaat ontbinden bij dynamo. omdat hij ook wat wil van ons en dan is het nog steeds best duur. maar dan kan je hem wel verkopen na dit seizoen. en dan heb je nog wat geld over.
@FTM Klopt het dat DtK het veel beter voor elkaar heeft qua informatie die naar buiten lekt als Arnesen?
Nou de 4 selectiespelers die hierboven genoemd worden.... is 4x zeer matig
@FTM waarom treuzelt Feyenoord zo lang? Snap echt niet waarom ze niet doorpakken met een Ivanusec. Heel het seizoen heeft iedereen kunnen zien dat onze buitenspelers niet het gewenste niveau had. Het eerst wat je doet na het seizoen is toch goede buitenspelers halen?
1 week is zo voorbij. En begin augustus moet je al een team hebben dat op elkaar ingespeeld is wil je komend jaar weer kampioen worden!
Bedanken voor bewezen diensten en doorgaan…

LUDOVIT REIS
2 benig, goeie techniek, goed schot
speelt voor jong Oranje..
Ik zou een poging wagen..

https://youtu.be/rjtF-NJQHcw
Reis mwah, die heeft nog nooit ergens kunnen overtuigen. Althans, ik vind het zo'n typische net-niet voetballer.
Vind het ook redelijk bezopen dat die Vd Looi hem al die tijd gewoon heeft ppgeroepen.
Het zou me niks verbazen als PSV ineens interesse heeft , 😠😠
Vlak Eintracht Frankfurt niet uit
Idd , die zijn net zo 👎👎
The usual suspects..
Dan toch maar Michiel Kramer halen... Duhhhh
Indd wat edn gladjanussen zijn dat 🤮
Laat maar lekker in Polen blijven, 2 miljoen netto is ie echt niet waard en eerst akkoord zijn en later met aanvullende eisen komen, doeiiiiii
De tijd begint te dringen paar weken staat psv al op de stoep
PSV heeft zelf niemand gehaald...
@ftm Dus eigenlijk zijn een linksbuiten en nummer 10 nu prioriteit? Kunnen we dit in de helikopter op de open dag ook verwachten of is dit te kort dag?
Die Polen zijn ook niet te vertrouwen
@FTM Is Feyenoord bereid het eigen transferrecord deze zomer te gaan verbreken?
Te Kloesse had al aangegeven dat we geen grote inkomende transfer hoeven te verwachten, dus lijkt me sterk
Als je sterkhouders vertrekken of weg willen en je shopt bij PEC voor je versterkingen wordt het echt een lastig seizoen ben ik bang
Tegen psv zijn wij kansloos szymanski haden wij gewoon moeten kopen voor tien miljoen 1 jaar cl en je verdient het echt wel weer terug.
Als je voor 1 speler dit soort bedragen gaat betalen kloppen er nog meer aan voor salarisverhoging. En als je een contract wilt verlengen vragen zaakwaarnemers dan ook steeds dit soort bedragen. Kortom precies datgene waarom ze in Eindhoven en Amsterdam problemen hebben met hun financiën.
Als de spelers die hem kunnen vervangen samen 30 minuten eredivisie ervaring hebben of bewezen niet functioneren op die plek,moet je daar dus een goede vervanger voor aantrekken, dat gaat dus ten koste van het budget voor de andere aankopen of kost veel meer
Je hebt dan nog altijd te maken met het salaris budget wat Feyenoord heeft. En daarin past gewoon geen salaris van 2 miljoen netto.
Goede speler maar best wisselvallig. Zou Ivanusec halen! Denk oprecht dat die het op 10 minimaal even goed doet als Seba en misschien zelfs nog iets beter. Probeer te stunten door een Diallo/Elanga of een speler van zo een kaliber te huren + haal daarnaast nog 1 buitenspeler rond de 10 mil zoals Summerville.
Lijkt me niet dat Feyenoord zoveel geld heeft.
@FTM Weet Feyenoord wat Ivanusec moet kosten, en zou de speler open staan voor een transfer naar ons?
Ik zou het mooi vinden als het rondkomt, maar ik denk eerlijk gezegd dat bullaude niet onderdoet voor szymandski. En van een nieuwe aanwinst moeten we het ook nog maar zien.
Maar wat ik tot nu toe van bullaude heb gezien is dat iemand met ook geweldige techniek en een absoluut neusje voor de goal.
Ook bij onder 21 best veel doelpunten gemaakt en ook in competitie en Europa paar keer bepalend geweest
Volgens mij heeft Bullaude nog een jaartje sportschool nodig
Ik zet mijn geld op bullaude , qua duel krecht tegen szymanski 😄
Sportschool is niet alleen voor duelkracht...Dat zou voor Szymanski ook geen kwaad kunnen. Maar moet het nog zien, het was echt een jongentje tegen mannen vond ik. Wel kwaliteit, maar of je daar nu al op kan bouwen ?
9 doelpunten en 4 assists.
Op naar de volgende...
Het verschil tussen willen- en kunnen betalen…
Als je hier in meegaat is het hek van de dam.
Prachtige speler maar als zijn management de hand overspeelt is het klaar, en gaat Feyenoord doorschakelen.