david-connolly

Nieuws

"Als je mag zeggen dat je voor Feyenoord hebt gespeeld, is dat fantastisch"

Stan

Zijn naam zal niet bij elke Feyenoord-supporter even veel herkenning meer oproepen, maar in het leven van de speler zelf speelt de Rotterdamse club nog altijd een grote rol. We hebben het over David Connolly, de Ierse spits die tussen 1997 en 2001 uitkwam voor de stadionclub. Waar Connolly in Rotterdam-Zuid geen onuitwisbare indruk kon maken, maakt hij nu naam als uitgesproken analist. In de Voetbal International beschrijft de kleurrijke oud-Feyenoorder de band met zijn voormalig werkgever.

In 1997 vertrok Connolly van het Engelse Watford naar Feyenoord, waar hij nauwelijks aan de verwachtingen kon voldoen. "Ik scoorde in mijn debuutwedstrijd tegen Vitesse, maar het was een moeilijke periode voor mij. Leo Beenhakker was de coach. Als nieuwe speler kreeg je nauwelijks tijd, ik moest wennen aan alles, maar moest er ook gelijk staan. Dat was te veel gevraagd voor een jongen van amper twintig jaar."

Na een weinig succesvolle periode in Rotterdam-Zuid, waarin hij ook wordt verhuurd aan Wolverhampton en Excelsior, laat de Ier De Kuip achter zich. Hij was goed voor zeven doelpunten in 30 wedstrijden, waaronder twee tegen Ajax in De Klassieker van 2001. "Je weet nooit hoe het gelopen was als ik langer was gebleven. Feyenoord haalde Pierre van Hooijdonk. Ik heb weleens gedacht dat hij mij had kunnen helpen qua manier van spelen. Maar dat antwoord zullen we nooit weten. Ik heb geen enkele reden om spijt te hebben, ik heb bij prachtige clubs gespeeld en altijd en overal doelpunten gemaakt."

Liefde voor Feyenoord
Ondanks dat zijn jaren bij Feyenoord geen doorslaand succes waren, is de Ier trots voor de huidige kampioen van Nederland te hebben gespeeld. "Ik ben een voetballiefhebber, altijd al geweest. Als je als speler mag zeggen dat je voor Feyenoord hebt gespeeld, is dat fantastisch. De supporters zijn geweldig het is een club van en voor de normale mensen. In heb een heel klein stukje bijgedragen aan de historie van die club. Zo zie ik het, daar ben ik trots op. Ik heb overal vriendschappen voor het leven opgedaan, maar Feyenoord is bijzonder."

De Feyenoord-periode van Connolly is nog altijd een groot onderdeel van zijn leven. "Bij mijn zoon zitten er Feyenoord-stickers op zijn laptop. Hij is fan, vind ik mooi om te zien, hoor." Toen de oud-voetballer met zijn hockeyende dochter voor een toernooi in Nederland was, zag hij nogmaals de grootte van de club. "Dan zie je ook Feyenoord-uitingen in het dagelijks leven. Vlaggen, shirtjes, mensen praten erover. De liefde voor Feyenoord is volop aanwezig."

In zijn rol als analist maar ook als oud-speler blijft hij Feyenoord op de voet volgen. Connolly is erg te spreken over de huidige staat van de Rotterdammers. "Bij de Conference League-finale van Feyenoord was ik supporter op afstand. De finale werd een ramp, mede door José Mourinho. Maar moet je hem dat kwalijk nemen? Mourinho is een in vele opzichten verbazingwekkende coach, voor de manier waarop Arne Slot het probeert heb ik meer bewondering."

 

Delen

Reacties

David mooie kerel en door 2 goals in de graftombe altijd een Held@
Ik heb het AD nog van die wedstrijd tegen 020 -- "King David in de aRENa " Geweldige goser, die Connolly