Primeur Bevestigd
Szymanski

VK Sportphoto

Nieuws

Ondernemers willen koopoptie Szymański triggeren

FeyenoordTM

Ondernemers willen investeren om Sebastian Szymański langer bij Feyenoord te houden. De aanvallende middenvelder wordt momenteel gehuurd van het Russische Dynamo Moskou met een koopoptie.

Het verhaal is bekend: Indien Feyenoord Szymański definitief wil inlijven, moeten de Rotterdammers een som van ongeveer tien miljoen euro aftikken bij de Russen. Daarvan is -naar verluidt- reeds twee miljoen neergelegd als huursom.

Verschillende kopstukken uit het bedrijfsleven zijn een plan aan het ontwikkelen voor de Rotterdamse clubleiding om de koopoptie op de Pools-international te triggeren. Men wil voor een constructie gaan die het mogelijk maakt om Szymański definitief weg te plukken uit Rusland: Gezien de oorlogssituaite géén gemakkelijk gegeven.

Nederlandse profclubs kunnen door de huidige situatie minder makkelijk zaken doen met Russen. De FIFA moet zich ook nog buigen over de transferkwesties voor het komende seizoen. Buitenlandse spelers en coaches in de Oekraïense- en Russische voetbalcompetitie konden vorig jaar hun contract op laten schorten tot 30 juni 2023, waardoor ze tijdelijk transfervrij waren.

Feyenoord is nog niet ingegaan op het aanbod. De constructie ligt in hoofdlijnen klaar in het Maasgebouw. Meer details in de Studio 1908 podcast, die hieronder te beluisteren is.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Met investeerders kun je beter niet in zee gaan. Als Feyenoord kampioen wordt kunnen ze een deel van het CL geld aanwenden voor Szymanski. Dan hoef je bij een latere transfer niet weer een percentage af te staan. Blijft natuurlijk de vraag of hij zelf wil en of het überhaupt mogelijk is om hem uit Rusland op te pikken.
Wel nee stop eens met dat gezeur, als Feyenoord de cl haalt, krijgt men max rond de 32m. Daar er nog wat financiële dossiers klaar liggen gaat de club echt het cl geld niet voor aankopen gebruiken.
Jij hebt de waarheid in pacht blijkbaar. Feyenoord zal wel moeten investeren aangezien je er niet vanuit kan gaan dat Ajax en PSV er nog een seizoen zo'n puinhoop van maken. Dat is ook mogelijk want naast pakweg 30 miljoen CL geld dat waarschijnlijk binnenkomt, levert de UEFA cup campagne ook geld op en wordt Kokcu normaal gesproken voor een recordbedrag verkocht. Eventuele andere transfers zullen ook veel geld opleveren aangezien bijna iedereen een langdurig contract heeft. Vorig jaar is ongeveer de helft van de inkomende gelden voor transfers gebruikt. Lijkt me niet dat het dit jaar minder zal zijn. CL geld is een extraatje dat niet is begroot en direct beschikbaar is. Daar hoeven ze maar eenderde van te gebruiken om een speler te halen die niet zal misstaan in de CL en die normaal gesproken nog veel meer waard wordt. Overigens wilde Feyenoord van de winter toch ook Zerrouki halen? Waarom zou je dan niet in plaats daarvan proberen Szymanski vast te leggen als je er financieel waarschijnlijk veel beter voor staat als in de winter? Je hebt in de zomer en meer geld voor transfers en meer geld voor aflossingen. Het een sluit het andere niet uit.
Eens met Damaschin, daarnaast staan er nog grotere belangen op het spel volgend seizoen. Eindigen bij de eerste twee resulteert in groepsfase CL en veel hogere premies dan nu het geval, er zal dus geïnvesteerd moeten worden om definitief aan te haken in de Nederlandse top. Wat mij betreft mogen ze daar best verantwoorde risico's in nemen, je kan volgend jaar echt een gat slaan naar clubs zoals PSV en AZ.
@ willykment. Precies. Als je volgend jaar bij de top 2 eindigt dan kun je een grote financiële slag slaan. Als je de helft van de CL League inkomsten, plus de helft van de niet-begrote Uefa cup inkomsten en het potje van circa 5 miljoen dat deze winter niet is uitgegeven bij elkaar optelt kom je al rond de 25 miljoen euro uit die je kunt uitgeven aan transfers zonder dat je zelf hebt verkocht. Voor Feyenoord een ongekende luxe. Het binnenhalen van Szymanski lijkt me voor Feyenoord in die situatie geen financieel (en ook geen sportief) risico. De ingewikkelde situatie met Rusland is een groter obstakel en je moet afwachten wat de speler zelf wil.
Er zou dus nog 8 miljoen neergelegd moeten worden, die speler van Twente kost 8 miljoen, mijn keuze zou snel gemaakt zijn.
Door de corruptie van de Uefa en fifa kan alles met geld geregeld worden.
Hier zit muziek in! 🎶🎶🎶
NU GAAN ZE LAPPEN!!!
Maar feyenoord heeft toch al een som van 2 miljoen overgemaakt voor huur waarom kan de rest dan ook niet zo?
Heb podcast nog niet kunnen luisteren, dus misschien wordt daar vermeld.. maar hoe heeft psv dat dan afgelopen zomer gedaan met Till? Die kwam ook uit Rusland en is definitief overgenomen
Dat is destijds geloof ik via buitenlandse (Zwitserse?) banken gedaan.
Die Russische club had een BV in Engeland (voor aankoop en verkoop spelers) daardoor kon het wel. Wat alsnog raar is want het is een dochter bedrijf van een russische club.
Dus nog maar 8 miljoen?! Het salaris plafond zou wel iets naar boven moeten door hem, maar met Champions League in het vooruitzicht en de daarbij behorende inkomsten moet dan toch haalbaar zijn?
SterkerDoorStrijd
SterkerDoorStrijd
JAAAAAA WE WORDEN GEK!!!!!