Primeur Bevestigd
Benita | Heracles

VK Sportphoto

Transfers

Benita naar Heracles • It's happening!

Bombarda

De eerste uitgaande zomertransfer is een feit: Mimeirhel Benita gaat, nadat zijn contract in Rotterdam formeel verlengd wordt, spoedig de nieuwste aanwinst van Heracles Almelo worden. Daarmee blijft de rechtsback actief in de Eredivisie.

Het jeugdproduct van Feyenoord kwam afgelopen seizoen uit voor stadsgenoot Excelsior Rotterdam, waar hij voornamelijk aan het slot van het seizoen wist te imponeren. RKC Waalwijk gooide deze maand ook een lijntje uit naar zijn diensten, maar het is Heracles Almelo waar de keuze op is gevallen. Benita gaat in Almelo spelen onder trainer Erwin van de Looi.

Feyenoord bezit aan het begin van het nieuwe seizoen nog altijd over een overschot aan rechtsbacks. Er wordt dan ook meer beweging verwacht op die positie. Intern wordt aangenomen dat Lutsharel Geertruida, Marcus Holmgren Pedersen en Naraysho Kasanwirjo een transfer gaan maken. Over laatstgenoemde is nog wat twijfel, gezien hij ook centraal uit de voeten kan.

De Rotterdammers lenen Benita voor één seizoen uit, zonder koopoptie. Zoals gemeld gaat zijn contract eerst nog met een jaar verlengd worden. De 20-jarige rechtervleugelverdediger keert in de zomer van 2025 terug bij Feyenoord.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Dit zal ongetwijfeld de weg worden van veel Feyenoord talenten. Nu het niveau in het eerste omhoog is, wordt het steeds moeilijker voor talenten om direct door te breken.
Klopt, aansluiten op top Eredivisie/ middenmoot CL is knap lastig
Ben wel benieuwd welke jeugdspelers er verhuurt worden dit jaar. Je kan niet iedereen wegdoen, sommigen moet je wel houden qua regelementen enzo. Volgens mij telt Sauer inmiddels ook als jeugdspeler.
@Bombarda indien Hancko vertrekt verwacht Feyenoord dan een bedrag van 40+?

Giga contract nog en speelt momenteel een geweldig EK.
Letterlijk het volgende staat in de tekst;

''Naar inschatting van Transfermarkt geniet Hancko een marktwaarde van 35 miljoen euro: voor minder dan dat bedrag gaat hij de club niet verlaten, stellen transferbetrokkenen binnen Feyenoord.''
Voor minder dan is nog geen antwoord.

Intern verlangen ze misschien wel 50 miljoen?
@Bombarda komt er nog een primeur vandaag? En wanneer kunnen we verwachten dat de Argentijn gaat komen en tekenen?
/ Kan altijd maar dit was het even voor nu
/ Carranza nu nog in USA
@Bombarda als er zoveel rechtsbacks vertrekken heb je straks alleen Read en Nieuwkoop voor CL beetje mager m.i. dus kont er nueuwr optie?
Komt sowieso vervanger voor Geertruida lijkt mij. Dan heb je er weer 3 en ook nog eens een gezonde concurrentie/hierachie ( een jeugdspeler, back-up en basisklant)
Wij weten al wie de vervanger van Lutsha moet worden, maar wachten tot Feyenoord concreet is
Wellicht, maar dat is pas iets voor augustus
Hopen dat hij zijn ontwikkeling kan doorzet onder Van de Looi. Lijkt mij dat het idee vooral is om op termijn een aanzienlijke transfersom aan Benita over te houden. Denk niet dat hij snel het voor ons gewenste niveau gaat halen.
Het kan wel. Hij moet verdedigend nog een hoop stappen zetten. Hij is in de u18 pas op de rechtsbackpositie gezet. En dat zie je voornamelijk aan positie kiezen en stapt ook vaak risicovol in. Hij is aan de bal namelijk precies wat we zoeken. Tenminste ik zie graag spelmakers als Hartman en Geertruida op die posities.
Ja heb je gelijk in hoor, in potentie kan het wel. Maar heeft nog wel 2 jaar nodig denk ik, ik vraag me af of hij zin heeft in nog een uitleenbeurt na Heracles. Zal ook fysiek nog echt flinke stappen moeten zetten. Is een echte atleet, maar mist nog body en de longen. Allebei goed trainbaar.
Precies, daarom ook gewoon lekker minuten maken op Eredivisieniveau, hopelijk in beeld komen voor jong oranje en dan zien we volgend jaar in de voorbereiding wel hoe ver die is. Ontwikkeling kan ook opeens heel snel gaan. Daar weten wij Feyenoorders alles van ;)
Vd Looi en spelers laten ontwikkelen gaan niet samen.
Goed voor hem. Kan hij zich mooi door ontwikkelen en dan volgend jaar bij ons aansluiten of voor een mooi bedrag worden verkocht!
Is nog altijd pas 20 jaar, te vroeg om op te geven. Voor alle partijen een prima deal.

Hopelijk volgen spelers als Pedersen, Hendriks, Bullaude, Kasanwirjo, Walemark ook zo snel mogelijk naar de uitgang. Kan in totaal misschien nog een leuk bedrag opleveren.
Kasanwirjo hoeft van mij niet per se weg, kan op zoveel posities uit de voeten dat hij best nuttig kan zijn als back up. Aan t einde van t jaar waren we aan het klungelen met de blessures, dus volgend jaar iets betere bezetting zal fijn zijn en hij is daar best ideaal voor.
We waren niet aan het klungelen, we konden gewoon een fatsoenlijk team op de mat leggen. Het heeft juist bevestigt dat we gewoon al een brede selectie hadden. Klungelen is als Read er vaak noodgedwongen in was gekomen of als er een middenvelder of aanvaller de verdediging in moest. Dat is nooit het geval geweest.

Kasanwirjo is echt een paar klassen minder en gaat als back-up niet meer waard worden. Ook is z'n potentie max. Een bruikbare kracht, niet meer dan dat. Dan zie ik liever iemand met de potentie om een echte 1ste elftal speler te worden.
Nouja je had geen fatsoenlijke wissels meer op de bank voor centraal en linksback, daarom zou een speler als Kasanwirjo fijn zijn, omdat je dan altijd iemand hebt. Vooral met de blessuregevoeligheid van Trauner heb je nog iemand nodig.
Hopelijk nog een mooi inkomend nieuwtje vandaag
Nee, dit waren ze natuurlijk alweer. 2 primeurs vandaag stond er.
De die-hard zeurpieten willen gewoon 2 nieuwtjes per dag. Dus 60 per maand, voor minder doen ze het niet…..
Niet eens de kans gekregen om zich te laten zien in de voorbereiding😕
Mooi voor hem. Ze moeten Kasanwirjo houden.
ben ik helemaal mee eens zeker omdat geert deze zomer waarschijnlijk weg gaat.
Dan ga je echt 4 klasses naar beneden qua niveau.
het zou zomaar kunnen zijn dat als hij het vertrouwen krijgt van de trainer en de club hij 4 klasses omhoog gaat he. geertruida was in het begin ook niet de speler die die nu is.
Kan, niet bij iedereen. Veel vaker niet dan wel. Bij Geertruida zag ik de potentie wel, bij Kasanwirjo veel minder. Geertruida was bovendien nog veel jonger dan Kasanwirjo nu.
heb je gelijk in. de bal licht nu bij hem om het te laten zien. Als die het niet laat zien bij feyenoord dan mag ik natuurlijk verkocht worden.
Ik snap he reactie. Als het nu officieel is, dan is het een primeur. Maar, het is wrl nieuws dat we allang wisten.
Het is een primeur wanneer een journalist als eerst vertelt over concrete beweging
Ik ben het ook zeker eens dat het een primeur is. Geen commentaar daarop. Hoop alleen op meer..
Het is net als het brengen van het weerbericht.. ene keer de held, andere keer de schlemiel
Was geen aanval maar was toch allang bekend
@eppootje12345 nee hoor, of waar stond dat die zeker naar Heracles ging?
Staat het nieuws je niet aan? Ben je pas tevreden als we een speler van 20+ mio binnenhalen of een speler verkopen van 80+ mio, voldoet het dan ook aan de eisen van De Grote Eppootje12345 om een primeur genoemd te worden?!

Complimenten aan de crew van 1908.nl met alle primeurtjes die we regelmatig krijgen van jullie! En dat allemaal zonder dikbetaalde salarissen of dat soort zaken. Hier wordt het wél gewaardeerd!
Hahaha zijn zeker vrienden van je dat je geen kritiek mag hebben dit was allang bekend hoor.. maar leuk verzonnen de Grote Eppootje
Nee hoor, ken de mensen niet. Maar vind dat er te vaak erg negatief gereageerd wordt op berichten en nieuwtjes en dan gericht aan de vrijwilligers. Dus vandaar mijn reactie.