Betrouwbaar
minteh

VK Sportphoto

Transfers

'Brighton betaalt inkomend recordbedrag voor Minteh'

Bombarda

Brighton & Hove Albion en Newcastle United hebben volgens David Ornstein een akkoord bereikt over een permanente transfer van Yankuba Minteh. De rechtsbuiten kwam vorig seizoen nog op huurbasis uit voor Feyenoord, maar is nu dicht bij een overgang binnen de Engelse Premier League.

De Gambiaans-international moet er persoonlijk nog wel uitkomen met zijn mogelijke nieuwe werkgever Brighton, al zullen er naar verwachting geen beren op de weg zijn. De 19-jarige linkspoot lijkt daarom binnen de kortste keren gepresenteerd te worden door de club waar ook Feyenoord middenvelder Mats Wieffer concreet aan gelinkt wordt.

Newcastle probeerde Minteh te verkopen, om op die manier de ontstane problemen omtrent de PSR regels van de Premier League te verhelpen. De club kreeg anders komend seizoen mogelijk puntenaftrek, indien het er niet in zouden slagen om vóór de deadline van 30 juni een grote verkoop te realiseren.

Brighton en Hove Albion tikt zo'n drieëndertig miljoen Britse pond af voor Minteh indien de transfer definitief van de grond komt: dat is omgerekend negenendertig miljoen euro, wat als inkomend clubrecord geldt. In het shirt van Feyenoord kwam de rechtsbuiten tot 37 optredens, waarin hij 11 maal scoorde en 6 assists afleverde.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Newcastle gaat waarschijnlijk vandaag nog een jonge speler verkopen die ze zelf hebben opgeleid. Dat is dan pure winst en dan voldoen ze aan alle regels en geen puntenaftrek.
Vanaf morgen kunnen ze dan weer los want begint het nieuwe jaar voor de boeken zeg maar.
I hope that the footballer who wants to leave will leave any day now. It's soon July and we need to have a replacement, get in sync so we don't go 1-1 again in August, this time with willem ii....
Think the euros first have to end
Hopelijk kunnen we morgen nieuwe trainingskleding/ uit shirt verwachten
Sowieso komt het thuis shirt voor het uit shirt in de verkoop zo gaat het altijd
Deed soms onvoorspelbare dingen, maar deed vaker onnozele dingen..
Zijn snelheid is zijn wapen, maar het rendement daaruit was voor mij nog aan de lage kant.
Zijn overzicht, pass en techniek lieten hem nog te vaak in de steek.
Vergeet hoeveel keren hij een bal over de achterlijn liep.

Ik wens hem veel succes daar.
DtK zit niet stil, die vindt wel weer een ander buitenspeler.
Dan kunnen ze dat inkomend transferrecord meteen weer breken voor Wieffer.
Dus dat!
Als je voor Minteh zo een bedrag neertelt, dan is Wieffer meer waard idd..
Engelse clubs betalen altijd meer voor spelers van andere Engelse clubs.. wordt wel wat minder voor Wieffer denk ik
Dat denk ik niet, in z'n algemeenheid zijn aanvallers duurder dan middenvelders en die zijn weer duurder dan verdedigers.
Zo, Bombarda zijn ware aard komt naar boven. Zonde!
,😳?? Wat doet hij verkeerd dan?
Beste mensen laten we nu stoppen met negativiteit naar elkaar. Deze site is bedoeld om informatie te delen als het kan. Het liefst zo transparant mogelijk. Uiteraard mag eenieder kritisch zijn maar dan op een positieve manier. Niet alle informatie zal 100% kloppen of volledig bekend zijn. Dat is journalistiek. Het is ook aan Feyenoord wat ze willen vertellen. Feyenoord zal soms ook rookgordijnen optrekken om andere clubs niet wijzer te maken. Als het werkelijk is dat Brighton 39 miljoen vangt voor Minteh dan zal TeKloese ook het onderste uit de kan halen. Daarnaast is het niet waar - wat meerderen hier beweren - dat Feyenoord spelers voor Aldiprijzen verkoopt. De prijzen lopen jaarlijks op door de successen van de club. Hopelijk kunnen we onder Priske doorbouwen.
Mooi gesproken, ik was kritisch omdat het voelde dat feyenoord stil stond afgelopen seizoen. Maar je merkt dat ze weer verder gaan bouwen, ben daar erg blij mee.
Maar op basis waarvan heb je dat gevoel dan?? Ja er zijn niet veel transfers geweest die succesvol bleken. Denk aan een van der Belt en een Zerrouki, waarbij ik van Zerrouki nog het meeste ga verwachten komend seizoen.

Het niet slagen in de winter van de transfer van Rodriguez?

Maar volgens mij haalde we nog steeds een best niveau in Champions League, haalde meer punten dan het seizoen hiervoor, dat er dan een club is die daar nog weer bovenuit komt is dan gewoon pech hebben.

Ik ben nieuwsgierig waarom jij het gevoel hebt dat we stilgestaan hebben
Qua transfers en het gevoel van ontwikkeling, bijvoorbeeld sauer die had meer moeten spelen maar we haalde ivanušec. Die maakte meer minuten en het kwam er niet echt uit, zelfde geldt voor ueda. En misschien komen ueda en ivanušec meer in de plannen voor van priske wie weet. Maar tot nu toe is het te mager zo voelt het voor mij.
Duidelijk.... Snap je wel hierin maar alleen kijkend naar resultaten algemeen heeft het collectief beter gepresteerd dan het seizoen hiervoor.

Het Europees verhaal dan even negerend
Ik snap je, ben zelf meer fan van ontwikkeling van spelers.
Dankje voor de steun, ben ook af en toe kritisch. Maar heb ook gezegd dat te kloese het fantastisch doet met al onze aanwinsten. En dat vergeet men erg jammer, want ben al een tijdje positief over de stand van zaken binnen feyenoord.
Ben inmiddels zo veel vragen en reacties tegengekomen dat ik wel eens wil weten hoe zo'n proces nou werkt, zonder concrete namen of posities, gewoon de werkwijze in zulke situaties. Beetje meer inzicht helpt misschien bij het voorkomen van te veel vragen.
Benaderen van spelers bv; is dat polsen of concrete aanbiedingen doen ? Kan me nog herinneren dat er pas net spelers gesproken werd na contact tussen de clubs. Vroeg me dus af hoe dat nu werkt. Afgelopen jaar heb ik diverse malen gelezen dat er een akkoord was met spelers, maar dat deze om uiteenlopende redenen toch niet kwamen.Komt allemaal een beetje vaag over zo.
Ik denk, maar weet het ook niet precies, dat zaakwaarnemers een bepalende rol daarin spelen.
Het enige belang wat de meeste zaakwaarnemers hebben, is zoveel mogelijk transacties en daarmee hun provisie opstrijken.
Er zijn er maar weinigen die de carriere van de speler voorop stellen.
En daarom worden er lukraak allerlei geruchten de wereld in geslingerd.
Blijkbaar hebben jullie niks beters te doen,er worden hier wel meer dezelfde vragen gesteld of valt jullie dat niet op....
Dat is ook het hele probleem. Dat gezeik de hele tijd bij Bombarda om meer nieuws. Iets wordt gebracht wanneer het gebracht KAN worden en wanneer het de club niet schaadt. Om dan maar constant te blijven bedelen om nieuwtjes is vrij irritant. Stel hem dan relevante vragen over de club waar hij antwoord op kan geven.
Wat ik mooi vond is dat hij de eerste dagen super vriendelijk was, maar je leest nu in zijn reacties dat hij ook getergd is.
Je weet wel dat Bombarda gewoon Rutger is eh ;)
Idd, zou legendarisch zijn als Bombarda nu afstand neemt en dat ie met een andere account komt. Kan de vriendelijke act opnieuw beginnen.
Het is zo doorzichtig, zei het al vanaf het begin
Kruip jij nog even wat verder in die verongelijkte reet van die gasten. Begin geen blog als je niet tegen vragen kan. Lekker de reacties uit zetten, allemaal niet zo ingewikkeld.

Reageer gewoon gezellig op vragen van supporters of reageer gewoon niet. ‘Anders lees je ff t artikel’, ja prima loser fijne wedstrijd weer rutjetutje!
Heeft helemaal niks te maken met in zijn ************. Ik vind die kansloze vragen zelf irritant, dus hoe is dat gerelateerd aan hem?
Laat toch lekker, hoe meer je reageert hoe groter de kans dat mensen berichten over het hoofd zien en dezelfde vraag nogmaals stellen
En dan zijn er personen die Hanco 20 miljoen waard vinden
Ongelooflijk, je blijft maar doorzeuren hierover 🙄. Je vraagt het je toch af. Ben je een volwassen kerel van 45 jaar, blijf je de hele tijd maar bedelen hierover. Ik vind het iets zieligs hebben.
Gast,loop niet steeds te zeiken om ieder antwoord dat Ik geef,ga iets nuttigs doen!!
“ Ga iets nuttigs doen “ , aldus de man die de hele dag door de meest kansloze, willekeurige vragen hier stelt
Waar maak je je druk om, waarvoor ben je hier in de comments dan? Alleen om te zeiken op mensen die vragen stellen? Vind je zelf dat je dan nuttig bezig bent?
Hij zeek op je vraag, niet een antwoord?
Gaf je maar antwoorden, zou weer eens wat anders zijn. Je stelt alleen maar kinderachtige vragen als een klein kind wat dreint.
Zonder de financiële regels van de Premier League was Minteh niet verkocht.
€39 miljoen voor een bijna-20-jarige speler die pas 2,5 jaar profvoetbal speelt, waarvan geen seconde in de Premier League. Newcastle betaalde er €8 miljoen voor en verdiende in één jaar tijd €31 miljoen op die investering, zonder daar verder ook maar iets voor te hoeven doen. Je kunt zeggen dat het een geweldige deal is. Maar je kunt ook zeggen dat dit soort krankzinnigheden de sport kapot maken.
Alleen nog maar huren met een optie tot koop.
Leuk hè, die huurspelers. Feyenoord maakt een voetballer van hem en Newcastle gaat er met de poet vandoor.
We hadden hem nooit kunnen kopen op dat moment. En zo hadden we voor weinig geld een speler die van toegevoegde waarde was.

Ja de club die eigenaar was, zal er goed aan verdiend hebben. Maar vast ook eerder geneigd zijn groeibriljantjes opnieuw aan ons te verhuren.
Volgende keer als de volgende Christiano Ronaldo op geen speeltijd kan rekenen bij City of PSG kunnen we naar Minteh wijzen en onze handjes openzetten.
Jij roept ook maar iets in de hoop dat je een punt maak, he?
Wellicht kan Feyenoord hierdoor clubs en spelers wel “lokken” om bij ons te komen spelen die normaal nooit haalbaar zijn. Als ze Feyenoord als optie zien om waarde te creëren kunnen we wellicht af en toe een te dure speler huren.
@Bombarda Volodymyr Brazhko, dit wordt zeker de opvolger van Wieffer?
Speler van Dynamo Kiev, echt een hele goede speler!
@Bombarda Ik zou toch denken dat je ons in de maling neemt en het om Brazhko gaat ;)

Zegt Tessmann je ook niks?
Tuurlijk neemt hij je niet in de maling. Eerder al vermeld dat Feyenoord niet per definitie een stap vooruit is voor deze speler. Vanaf Dinamo Kiev naar Feyenoord is wel degelijk een duidelijke stap vooruit
Vraag is meerdere malen gesteld, antwoord was toen veel minder helder😂
Dan kan je concluderen dat geen andere speler onder dat zelfde bedrag verkocht moet worden
Dit is veel geld voor een speler die nog niet heel veel heeft laten zien.

De potentie spat er vanaf, dat wel, maar 40 mln. is een mooie deal voor Newcastle. In dat licht gezien is 30 mln gbp geen gek bedrag voor Wieffer.
@Bombarda
Volgt Feyenoord spelers die nu nog actief zijn op het ek?
@Bombarda iets bekend over nieuwe tenues/trainingskleding?
Contract loopt tot vandaag met Europarcs dus vanaf morgen zouden ze in de verkoop mogen. Of Feyenoord dit doet weet je natuurlijk nooit
Voor de voetballer Minteh vind ik het zonde, heeft in mijn ogen niks te zoeken in de Premier League nog. Had hem toch nog graag een jaartje gehad, laatste maanden was die behoorlijk in vorm en levensgevaarlijk met zijn snelheid.
Brighton scout over het algemeen ontzettend goed, dus als zij denken dat hij klaar is voor de rol die ze in ogen hebben dan geloof ik dat gelijk.
Ik heb het even niet zo in de gaten gehouden de afgelopen dagen, en lees hier ineens heel wat over de mogelijke opvolger(s) van Wieffer. Wanneer is de verwachting dat hier meer duidelijkheid over gegeven kan worden?
Verwachten ze nog meer clubs die concreet worden voor onze Matsie of lijkt het Brighton te worden? Je zei dat ze pushte was dat met een nieuw bod?
Wieffer is toch nog niet weg? Héél verstandig dat ze aangeven, mocht Wieffer vertrekken, dat ze al een vervanger op het oog hebben, maar nog géén naam noemen. Achter de coulissen zullen ze écht wel ermee bezig zijn, Te Kloesse kennende.
Kopende clubs zijn niet achterlijk, weten echt wel dat er in dat geval een vervanger naar Feyenoord komt. Wie of wat, dat interesseert ze niet.
Een jaar geleden "gehaald voor de O21" nu voor bijna 40 miljoen naar de PL
Er is niemand die heeft geschreven dat hij voor onder 21 kwam, toch?
Klopt, weet het wel zeker dat er nergens heeft gestaan dat hij voor de onder 21 kwam.
Snap ook niet waar dat 021 gerucht vandaan kwam. FTM was daar vrij stellig over dat hij voor het eerste kwam en logisch ook want newcastle koop hem echt niet weg in een pro competitie om hem vervolgens tegen jeugdspelers te laten spelen. Ze bezochten zelfs feyenoord met een delegatie. Maar weet wel dat ik op social media meerdere reacties als 021 speler las zo begint vaak iets wat dan veel mensen gaan geloven
Beetje gisternacht de boel lekker maken met een vervanger van Wieffer en vervolgens niks.

Zeg dan niks en post dan gewoon het artikel als het zover is.
In je primaire bericht schrijf je zal ik het deze zaterdag droppen? En iedereen zegt dan natuurlijk ja. Dat je dan ergens anders weer gaat afzwakken doet daar niks van af.

Mijn kritiek is dat je niet de boel lekker hoeft te maken in de comments. Zorgt ook voor een hoop spam. Naar mijn mening kan je het beter gewoon droppen en niks loslaten in de comments.
@Bombarda zei wel zaterdag maar dat dit even ging duren dus wacht tot nacht en dan feest effe rustig de Duitsers kijken zit te genieten
Lekker janken omdat je jezelf zoveel belangrijker vindt dan de club, droeftoeter
Als je op mij reageert vind ik dit apart want ik klaag/jank zeker niet heb nog geen negatieve woorden gezegd maar ik weet niet tegen wie je het had
Ben je echt de halve nacht wakker gebleven hier voor?😳🤔🫣
Actief voor land deze zomer (EK, Copa America, Olympische spelen)
Jonger dan wieffer
Marktwaarde op TM lager dan die van zerrouki
CM die ook als DM of AM kan spelen
Over vervanger van Wieffer is alleen gezegd dat het geen €10M+ waarde is en jonger dan Mats.

Actief op eindtoernooi ging over mogelijke vertrek van Stengs, wie Feyenoord dan in beeld zou hebben
Ze lappen in ieder geval wel. Wieffer dubbele dus ;)
@Bombarda Sorry maar ik volg het niet meer zo. Zijn we concreet voor de opvolger van Wieffer of niet?
Feyenoord wordt pas concreet als Wieffer definitief is verkocht.
Ik neem aan dat er pas formele biedingen komen als Feyenoord zeker weet dat Wieffer vertrekt.
In de vorm van spelerstoenadering wel
Dus we zijn concreet + er is groen licht? Publiceren dat artikel!😜
Bizar bedrag. Mooi die samenwerking met Newcastle.
mooi? Feyenoord heeft al het werk gedaan en Newcastle krijgt al het profijt.
Onzin. Feyenoord heeft samenwerking met Newcastle. Minteh heeft het zelf gedaan. Veel mensen vonden het in het begin een blind paard. Dit is prima reclame voor de club.
zelf? Heeft uitstekende begeleiding gehad.
En Feyenoord krijgt mogelijk dit jaar weer zo'n pareltje te leen?
alleen is het opleiden voor een ander die ermee gaat cashen. niet meer doen, huren!
Feyenoord doet dat nu ook niet meer begrijp ik maar Feyenoord zat in de positie dat het soms niet anders kon.
Het is ook dat je geen geld om direct zelf op te lossen
Newcastle moest verkopen ivm die regels daar.
Ze wilden hem verkopen aan Lyon, maar dat wilde hij zelf niet. Heeft nu mooie club in Engeland.
Vraag me af wanneer nu de deal met Wieffer rond gaat komen.
Die regels zijn niét alleen daar hoor. Dat geld iig in Europa voor elk land. Barcelona?
Deze transfer na zijn succesvolle seizoen bij Feyenoord is prachtige positieve reclame voor onze club.
Bizar, was op te pikken voor 2 miljoen.
Klopt helemaal, winter 2023 had Feyenoord hem zo kunnen binnenhengelen. Staf wilde alleen Nederlanders.
@Bombarda het nieuwtje wat waarschijnlijk in de nachturen gaat plaatsvinden hoeveel procent schat jij in dat hij daadwerkelijk naar feyenoord komt
Wat had iedereen gedronken vorig jaar. Miet luisteren naar de scouting, Slot die kodtte wat kost Zerrouki wilde, dan het Minteh verhaal, plus aankopen waarbij grote vraagtekens gezet kan worden. En dan vergeet ik even het verhaal van onze Poolse vriend waarvan gezegd werd dat 10 miljoen teveel gevraagd was. Daarbij komt nog alles waar wij geen weet van hebben.
Blijft kut dat je je typfouten niet kan corrigeren
Doorpakken, Jayden Addai kopen en over twee jaar hebben we onze eigen Minteh.
Inderdaad kappen dus vanaf nu met dit beleid
@Bombarda krijgt Feyenoord een percentage van de transfersom van Newcastle? Soms wordt er toch onderling afgesproken dat de hurende club een bepaald percentage krijgt?
Een soort ongeschreven regel in de voetballerij is dat club die speler huurde 5% krijgt. Dat doet Feyenoord zelf ook altijd Clasie bij Exc ging voor 15 naar Southampton. Exc kreeg 750k
Beter goed gehuurd (Minteh) dan slecht gekocht (Zerrouki)
Je schrijft niks over Ivanusec, waarom wel over Zerrouki ?
Het wordt nachtwerk voor De middenvelder 😉 dat is wel het beste gelijk 300 +reacties na een uur hahahah
Nou dat feyenoord bezig is met een middenvelder die vandaag eigenlijk gedropt zou worden maar komt wel goed en dat daar meestal veel reacties op komen en dat is top
Niks aan overgehouden? Bepaalde afspraken?
En dan nog hij bracht ons (slot) ook wat dus toch win win soms
Heeft er mede voor gezorgd dat we CL weer spelen. Overal in Europa worden spelers gehuurd, is niks geks. Als dit een speler van Feyenoord was, was er max 15mil voor betaald. Laten we eerlijk zijn.
Dankjewel Feyenoord namens Newcastle...
Graag gedaan Newcastle :’). Mogen ze ook wel 30m pond voor Mats betalen.
Ben ik de enige die hem 33 miljoen pond Absoluut niet waard vind. Het is een talent alleen nog zo onbehouwen af en toe. Voor zo groot bedrag mag je verwachten dat een speler bijna elke wedstrijd het verschil kan maken. Maar dat kon die bij ons nog niet echt.
33 mil is natuurlijk een schijntje voor premier league begrippen
Ze mogen dat ook neerleggen voor Matsie
Dacht eigenlijk voor Wieffer. Leuk voor Minteh.
Newcastle mag wel een deel daarvan deze kant op sturen 😜