Primeur Bevestigd
Yankuba Minteh | Pro Shots

Pro Shots

Transfers

Feyenoord profiteert mee aan transfer Minteh

Bombarda

Yankuba Minteh maakt de overstap van Newcastle United naar Brighton & Hove Albion. Voor de binnenlandse transfer wordt naar verluidt een bedrag van negenendertig miljoen euro afgetikt. Feyenoord profiteert mee aan de miljoenendeal, blijkt uit navraag van 1908.nl.

Vanuit de hoogste gelederen binnen Feyenoord klinkt het antwoord kort maar krachtig: 'zeker', wanneer er wordt nagevraagd of Feyenoord nog meeprofiteert aan de transfer binnen de Premier League. Over de exacte details kunnen geen uitspraken gedaan worden, maar men moet denken aan een develop percentage. In het shirt van Feyenoord kwam de linksbenige rechtsbuiten tot 37 optredens, waarin hij 11 maal scoorde en 6 assists afleverde. 

Bij Feyenoord groeide Minteh door tot een vaste international van Gambia. Zijn ingeschatte marktwaarde wordt door Transfermarkt gewaardeerd op zestien miljoen euro: dat was vóór zijn transfer van Odense Boldklub naar Newcastle (en de verhuur aan Feyenoord) nog slechts 300.000 euro: en marktwaarde die met de transfersom van 39 miljoen euro inmiddels 130 maal (!) over de kop is gegaan.

Hancko (Atlético Madrid) en Wieffer (Brighton & Hove Albion FC)

Er is ook nog altijd veel te doen over de namen van Dávid Hancko en Mats Wieffer. Voor EK-ganger Hancko, die zondagavond in de achtste finale aantreedt tegen Engeland, kwam Atlético recent met een openingsbod van zo'n twintig miljoen euro aanzetten: te weinig, véél te weinig, aldus Feyenoord. Een hernieuwde poging wordt volgens ingewijden nog altijd als 'niet serieus' beschouwd door de Rotterdammers.

Mats Wieffer kan bij Brighton & Hove Albion herenigd worden met Yankuba Minteh. De club uit de Premier League is en blijft concreet, maar alles rond de speler is rustig omdat beide clubs elkaar (nog) niet gevonden hebben. Dat blijkt uit navraag. De Rotterdammers hebben al een vervanger in het vizier, maar ook daarvoor is Feyenoord nog niet concreet geworden. Wél is de jongere speler in kwestie benaderd.

Binnen Brighton wordt er veel verloop verwacht op het middenveld. De club had een ruildeal tussen Jakub Moder (25/🇵🇱) en Kiernan Dewsbury-Hall van Leicester City (25/🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿) in gedachten, maar toen kwam Chelsea er tussendoor. Daar kan de Engelsman herenigd worden met zijn oud-trainer, Enzo Maresca. Verder wordt Brighton-middenvelder Pascal Groß gelinkt aan Borussia Dortmund, terwijl de eerder verhuurde Mahmoud Dahoud (VfB Stuttgart) ook lijkt te verkassen. De Engelsen verwachten deze zomer minimaal twee middenvelders te verwelkomen, waarvan Wieffer een concreet thema blijft.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@Bombarda Is het niet zo dat Feyenoord ‘gewoon’ een deel van de Solidariteitvergoeding krijgt omdat ie bij ons een seizoen van zijn ‘opleiding’ heeft gespeeld? Dat zou dan zo’n 0,5% zijn.
Ik heb de indruk dat je niet zomaar spelers meer kunt ophalen voor een appel en een ei. Vandaar dat er ook nog niemand weg is bij Feyenoord. Financieel staan we er natuurlijk veel beter voor dan andere jaren. Alleen jammer dat die Giminez geen stuiver meer waard is door zijn slechte prestaties. Komt nog bij dat hij niet echt met voetbal meer bezig is door zich o.a. te verkleden met zijn vriendin en in een of park te gaan zitten als paashaas of zoiets, met z'n vreemde vriendin. Blij met die Carranza als 1e spits.
Kijk Brighton biedt tenminste wel een fatsoenlijk bedrag voor een speler.

WEG met dat Atletico. Gewoon een ultimatum stellen minimaal 35 mil ex bonussen en anders niet meer bellen.
@Bombarda1908: even de titel aanpassen naar "profiteert mee van."
Waarde is bij Feyenoord helemaal niet 130x over de kop gegaan. Newcastle betaalde 8 miljoen.
@Bombarda hoe staat het er voor met dat mannetje van torino?
Ben ik ook benieuwd naar, alleen vandaag zijn ze afwezig, dus waarschijnlijk morgen ergens antwoord.
Dat is gewoon uitstekend gedaan. En ook Hancko en Wieffer worden niet voor een appel en een ei verkocht.
heeft feyenoord interesse in richard rioz? interessante speler!
Ken de jongen niet maar op TM staat een waarde van 5 miljoen. Hij zal vast goed hebben gespeeld een een hoger prijskaartje om zijn nek hebben hangen maar als een speler overtuigd... We zijn mijns inziens de tijd van elke euro schrapen en een plafond van 4 miljoen toch wel voorbij?
Palmeiras is een van de rijkste clubs uit Zuid-Amerika. Die kunnen als het ware vragen wat ze willen, daarnaast komen er altijd hoge zaakwaarnemers/tussenpersoonskosten bij kijken in die contreien
Gewoon een verkapte opleidingsvergoeding, wat zal neerkomen dat je met 1 of 2 ton wordt afgescheept.
Dit is gewoon uitstekend gedaan. Waarom alles naar beneden halen? Bij jou is er nooit iets goed. Jammer.
Men moet er gewoon niet teveel van verwachten, als je al iets ontvangt.
Het is geen doorverkoop percentage of winstdeling. Verwacht dus niet even 20% van de opbrengst.

Tuurlijk, elke euro is er eentje maar verwacht geen miljoenen
20%?

Haha, alleen een totale idioot zou dat verwachten.
En daar heb je er zat van rondlopen dus kan je ze maar beter direct uit de droom helpen…
Zelfs al krijg je er 1000 euro op is het fantastisch gedaan aangezien je een jaar lang gratis een speler hebt gehad waar je zelfs nog iets op verdiend hebt.
Ik gok dat met een "bedrag vergelijkbaar met een develop percentage" de solidariteitsbijdrage wordt bedoeld. Die is 5% voor elke transfer (verdeeld over de jeugdclubs van betreffende speler).

Afhankelijk van wat DtK precies met Newcastle heeft afgesproken zal het dan dus waarschijnlijk gaan om een bedrag tussen de 0 en 2 miljoen euro, als die 39 mil idd klopt.
Volgensmij hebben ze ook rond de 2 miljoen betaald om hem te huren. Dus komt goed uit dit bedrag
Volgens mij kostte hij nauwelijks iets om te huren.
I don't believe it Zekovic has been bought for that exact position
Could be for U21, as Zekovic could also play for U19
Mooi meegenomen zeg ik dan maar, voor Newcastle is het geen probleem, die hebben verkocht voor 33 miljoen pond.
En nu gaat ook Elliott Anderson voor 35 miljoen pond naar Nottingham Forest.
@Bombarda waar speelt de vervanger van Wieffer?
Denk je nou echt dat hij de club vrij gaat geven? Alsof we dan niet kunnen raden wie het is..
@Mitchell als wij het raden heeft hij het niet gezegd😉
Te duur en werd ook al eerder ontkent geloof ik.
Het is Brazhko. Momenteel op het EK actief namens oekraine. Speelt voor Dinamo Kiev
Bombarda zei ergens dat die naam hem niets zei, afwachten dus maar
Minteh voor 39 miljoen, ik mag hopen dat DtK nu beseft dat hij Hancko niet voor onder 50 miljoen moet verkopen.
Onder de 50 miljoen niet eens gaan praten.....hetzelfde geldt voor Gimenez
Is echt overdreven, Santi voor 40 moet je hem persoonlijk brengen. Hanckie 40 prima, alleen naar vliegveld brengen zoals Dennis zei.
Gimenez kan je momenteel niet slijten voor 25milj…die speelt slecht echt bizar gewoon. Je mag blij zijn dat je hem überhaupt kan verkopen
Hij maakt iig prima reclame voor zichzelf
Hancko bedoel ik uiteraard 😂
Waarschijnlijk zon percentage dat iedere club krijgt bij een transfer als een speler bij hen is opgeleid? In dit geval dus een jaartje...? Opleidingsvergoeding oid
39 miljoen is zoveel geld dat je al snel op 1.5/2 miljoen zit dus dat is wel mooi meegenomen.
Is Minteh nog een jaar huren van Brighton een mogelijkheid?
Lijkt me onverkoopbaar tegenover je eigen achterban dat je een inkomend transferrecord breekt voor een speler die je direct weer uitleent.. 😅
Ik ben erg benieuwd om wat voor bedrag dit gaat: is spelers huren en ontwikkelen voor andere clubs misschien toch een goed verdienmodel? Je loopt in theorie minder risico dan wanneer je de spelers zelf koopt, maar je kan er blijkbaar wel aan verdienen...
Ben benieuwd of de exacte cijfers nog bekend worden na de transferperiode. Zou het 10% developmentfee zijn, dat zou al heel mooi zijn.
Ik ben ook wel nieuwsgierig ja!
Nog een reden om niet heel je basiself te verkopen dalijk en ook echt alleen de hoofdprijs te vragen.
Heel goed dtk. En zoals ik al verwachtte ;)