jim-breeman-clasie-tegen-feyenoord

Jim Breeman Sport photography

Clasie: "Het geluk was aan de kant van Feyenoord"

Dennis

Na afloop van de wedstrijd tussen Feyenoord en AZ was Jordy Clasie zichtbaar teleurgesteld. “Het is gewoon doodzonde dat je hem weer verliest in de laatste minuut”, zo vertelt de aanvoerder van de Alkmaarders bij ESPN.

“De 1-1 moet je in de laatste paar minuten gewoon over de streep trekken. Dat hebben we nu nagelaten.” De oud-Feyenoord wilde duidelijk voor een sportief resultaat gaan met zijn huidige werkgever. “Feyenoord had wel de overhand, maar we gaven niet veel weg. Wij kregen met Jesper Karlsson ook nog een grote kans. Als hij die goed aanneemt, sta je 1-2 voor. Uiteindelijk was 1-1 het maximaal haalbare en een terechte uitslag. Maar het geluk was aan de kant van Feyenoord.”, zo blikt Clasie terug.

De AZ-aanvoerder zag dat zijn ploeg voetballend weinig had gebracht. “Als we de bal hadden, deden we er niet veel mee. Dat is normaal een kracht van ons. In de tweede helft kwamen we er niet meer uit. We probeerden verder vooruit druk te zetten, maar versnelden daarmee juist hun aanval. Dat moeten we als ploeg beter gaan herkennen”.